Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Kiszivárgott, hogy a Microsoft beépített kriptotárcát tesztel az Edge böngészőhöz

MEGOSZTÁS

Úgy tűnik, hogy a Microsoft egy beépített kriptopénztárcát tesztel az Edge számára, a böngésző béta verziójából származó képernyőképek szerint. A funkciót, amely a képernyőképek szerint szigorúan belső tesztelésre szolgál, a Twitter felhasználó @thebookisclosed fedezte fel.

Ez csak egy a sok pénzzel és vásárlással kapcsolatos funkció közül, amelyet a Microsoft az Edge-re szerelt, mióta az néhány éve Chromium-alapú böngészőként újjászületett. 2021 végén a vállalat visszatetszéssel szembesült, miután hozzáadta az Edge-hez a „vásárolj most, fizess később” rövid távú finanszírozási funkciót. Edge-felhasználóként pedig az első dolog, amit egy új Windows-telepítéskor teszek, hogy letiltom a Microsoft Edge-ben a vásárlás által generált végtelen kuponkód-, árösszehasonlító és cashback-funkciót felugró ablakokat (sok beállítás automatikusan szinkronizálódik az Edge böngészők között, ha Microsoft-fiókkal jelentkezik be; az alapértelmezett keresőmotort és az összes ilyen vásárlási kiegészítőt minden alkalommal manuálisan kell módosítani).

A kiszivárgott képernyőképek szerint, így néz majd ki a beépített, legújabb pénzügyekkel kapcsolatos funkció a Microsoft Edge böngészőjében:

Edge-be épített kriptotárca
Credit: Twitter @thebookisclosed

A kriptotárca az Edge-be van ágyazva, így könnyen használható bármilyen bővítmény telepítése nélkül, és többféle kriptopénz kezelésére is alkalmas. Emellett rögzíti a tranzakciókat és az egyes valuták értékének ingadozását is. Egy „explore” fülön a kriptopénzekkel kapcsolatos híreket találunk, egy „assets” fülön pedig nézegethetjük a vásárolt NFT-ket. A pénztárca „nem letétkezelő” (más néven „saját letétkezelő”), ami azt jelenti, hogy a pénzeszközökhöz való hozzáférést lehetővé tevő jelszavak és helyreállítási kulcsok kizárólagos tulajdonjoga és felelőssége nálunk van. A Microsoft nem tud újra beengedni, ha elveszítjük a hitelesítő adatokat.

 

Edge-be épített kriptotárca
Credit: Twitter @thebookisclosed

Hogy az ilyen típusú kiegészítőket hasznosnak/idegesítőnek/követelőzőnek találjuk-e, nézőpont kérdése. Tekintettel a kripto átverések elterjedtségére, lehet hozzáadott értéke egy „megbízható” beépített opciónak, amely nem teszi szükségessé kétes harmadik féltől származó bővítmények telepítését. A funkció azonban arra is ösztönözheti a véletlenül érdeklődő felhasználókat, hogy elkezdjék felfedezni a kriptopénzek világát, amely szintén tele van átverésekkel.

Ez is egy újabb példa arra, hogy a Microsoft egy nem szigorúan a böngészéssel kapcsolatos funkciókat fejleszt az Edge-be. Sok ilyen funkció kikapcsolható – és a konkurens böngészők is, például a Chrome és a Firefox mind megpróbálnak hozzáadott értéket teremteni azáltal, hogy új, hiánypótló funkciókhoz és harmadik féltől származó szolgáltatásokhoz való hozzáférést építenek be. A Microsoft lépései azonban így is túlzó hatással bírhatnak, amely külön vizsgálatot érdemel – az Edge minden Windows 10 és Windows 11 számítógép alapértelmezetten telepített, nem eltávolítható összetevője és az operációs rendszer bizonyos rendszerességgel az Edge-re való váltást sürget. És ha már az Edge-ben van, a böngésző a Bing és más Microsoft-szolgáltatások használatára kényszeríti Önt.

A Microsoft nem biztos, hogy a kriptotárcát az Edge felhasználóknak szállítja – a vállalat rendszeresen tesztel olyan funkciókat az Edge-ben, a Windowsban és más szoftvereiben, amelyek végül nem kerülnek be az általános verzióba, de nem adtak ki még ezzel kapcsolatos közleményt.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek