Hirdetés

Iparági megoldások

Valódi forradalmat indít a pénzügyi jelentéstétel és a könyvvizsgálat területén a mesterséges intelligencia. A vállalatok csaknem háromnegyede valamilyen szinten már most is alkalmazza ezt pénzügyi beszámolói elkészítéséhez, és ez három éven belül 99 százalékra emelkedik majd – állapítja meg új kutatásában a KPMG.
A bankszektor globális bevételét ezer milliárd dollárral is megnövelheti a mesterséges intelligencia használata 2030-ra a Roland Berger felmérése szerint.
A régi idők, a számítástechnika naiv hőskorának analóg számítógépeihez hasonlóan működő áramkör lehet majd egyszer a válasz a jelen rengeteg energiát fogyasztó chipjeire, grafikus feldolgozóegységeire.
A technológiai fejlődés újabb mérföldköve Kínában lett lehelyezve, ahol továbbfejlesztették a hiper-realisztikus humanoid robotokat. Ráadásul elég különleges célra.
Egyelőre nem tudni, mi lesz a Hubble Űrtávcső sorsa. Egy milliárdos űrturista felajánlotta a karbantartás kifizetését, a NASA viszont nem akar kockáztatni, így kivár, és bízik benne, hogy legalább egy giroszkóp 2025-ig elműködget.
A dél-ázsiai szubkontinens közlekedése annyira kaotikus, hogy másként kell önvezető autót fejleszteni, mint a világ többi részén. A gyártók a helyi viszonyokhoz igazodnak, ráadásul az állam meg is nehezíti a külföldi járművek importját.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Iparági megoldások mappa

A dél-ázsiai szubkontinens közlekedése annyira kaotikus, hogy másként kell önvezető autót fejleszteni, mint a világ többi részén. A gyártók a helyi viszonyokhoz igazodnak, ráadásul az állam meg is nehezíti a külföldi járművek importját.
Az európai autópiacon tapasztalt ellentmondásos folyamatok éreztették hatásukat Magyarországon is, ahol a járműgyártás meghatározó gazdasági ágazat. Az év végére a globális hatások már érezhetők lesznek nálunk is.
Ezzel a bérrel felkerült volna a 2019-es globális GDP rangsor 195. helyére. A gigantikus fizetés oka azonban mégsem az azóta begyűrűzött infláció.
Európa legnagyobb ritkaföldfém-lelőhelyére bukkantak Norvégia délkeleti részén, a felfedezésnek komoly jelentősége lehet a gyakorlatilag monopolhelyzetben levő Kínától való függőség csökkentésében – jelentette be a Rare Earths Norway bányászati vállalat.
A Zoom videokonferencia-platform alapítója és vezérigazgatója, Eric Yuan nemrégiben merész jövőképet vázolt fel. AI avatárok helyettesíthetnék az embereket a Zoom meetingeken. Az elképzelés szerint a felhasználók digitális ikrei vehetnének részt a megbeszéléseken, és tennék mindazt, amit hús-vér változatuk.

Legnépszerűbb cikkek