Hirdetés

Iparági megoldások

A TikTok egyre nagyobb hatást gyakorol a társadalom hétköznapjaira. Ma már sokkal erősebb a befolyása, mint a Facebook-nak. Ráadásul sorra derül ki, hogy a kínai ByteDance tulajdonában levő videómegosztó közel sem csak a fiatalok „játszótere”. A dolgok mostani állása szerint a TikTok átalakíthatja a szórakoztató és a fogyasztói iparágakat.
Ugyan korábban már rebesgették a hírt szakmai források, mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a Cisco tetemes összeget fizetne korábbi partneréért, a Splunk kiberbiztonsági cégért, már csak a hatóságok pecsétje szükséges a frigyhez.
A Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közösen hirdette meg a „Fókuszterületi innovációs projektek támogatása” című pályázatot.
Az MI kétségtelenül forradalmasította az influenszer marketinget, lehetővé téve a márkák számára, hogy fokozzák együttműködésüket és növeljék bevételi forrásaikat. A megfelelő befolyásolók felfedezésének, a tartalom személyre szabásának képessége a marketing stratégiák nélkülözhetetlen részévé tette.
A nagy nyelvi modellek (LLM) által működtetett generatív MI sok programozó megélhetését felboríthatja. Egyes szakértők szerint azonban a mesterséges intelligencia nem fogja helyettesíteni az emberi programozókat - legalábbis nem azonnal.
A CMA által előterjesztett irányadó elvek célja, hogy irányítsák az alapmodellek folyamatos fejlesztését és használatát, biztosítva, hogy az emberek, a vállalkozások és a gazdaság teljes mértékben élvezhesse az innováció és a növekedés előnyeit.
PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Iparági megoldások mappa

A CMA által előterjesztett irányadó elvek célja, hogy irányítsák az alapmodellek folyamatos fejlesztését és használatát, biztosítva, hogy az emberek, a vállalkozások és a gazdaság teljes mértékben élvezhesse az innováció és a növekedés előnyeit.
Útakadályokat detektáló drón, vezeték nélküli hőérzékelő kocka, automatizált szellőztető rendszer – csupán néhány úttörő megoldás, melyeket az elmúlt években hoztak össze a Code #LikeABosch hackathon szemtelenül fiatal résztvevői, mindössze 48 óra leforgása alatt. A hibrid innovációs verseny idén szeptember 29-30-án várja a középiskolás és egyetemista indulókat, akik szívesen tesztelnék problémamegoldó képességüket olyan hardveres és szoftveres kihívásokban, melyekkel valós változást hozhatnak az emberek életébe. Érdemes megfontolni a személyes részvételt nemcsak a közösségi élmény, de a helyszín miatt is, a szentendrei úti Gamerland ugyanis a szünetekben is szórakoztató programok tárházát kínálja a fiatal ötletgazdáknak. Az online indulók a hackathon előtti napokban is csatlakozhatnak. Innovációra fel!
Bengaluru új postája a 3D nyomtatás térhódításának legfrissebb jelképe. Környezetbarát betonból negyvenhárom nap alatt készült el.
„A magyar lakosság innovációs kultúrája és nyitottsága a mesterséges intelligenciára” címmel készített 2023 augusztusában felmérést a Richter Gedeon Nyrt. és a magyarországi Bosch csoport megbízásából az NRC.
A Gazdasági Versenyhivatal és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium árfigyelő rendszere az elmúlt időszak legfelkapottabb informatika fejlesztésévé vált. A google keresője csaknem 4 millió találatnál jár, a rendszert eddig 1,2 millióan keresték fel és a szabadszavas találatok (például csirkemell, vagy sertéscomb) 670 ezernél tart.

Legnépszerűbb cikkek