Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Hirdetés

Podcast

Szerteágazó beszélgetésünk Mátéfi Péterrel, a T-Systems magyarországi vice presidentjével: fókuszban a hr, a motiváció, a képzés, a digitális tudás nélkülözhetetlensége és az élethosszig tartó tanulás, az érzelmi intelligencia fontossága a mesterséges intelligencia korában – minden, ami soft skill.
Ahogyan az adatok mindinkább elosztottá válnak, hitelességük igazolása is egyre fontosabb lesz – ezért szélesebb körben elterjednek a blockchaintechnológiára épülő, nyilvános, megváltoztathatatlan iktatórendszerek. Az adatokat a jogi papírmunka is követi a felhőbe, az elektronikus dokumentumok szerepének jelentősége is nő – további lendületet adva a digitális aláírásokat kezelő, nyilvános, blockchain-alapú megoldásoknak, amelyek lassan kiszorítják majd a meglévő, egyedi hitelesítő szolgáltatásokat.
Mai beszélgetésünkben azt vizsgáljuk, hogy melyek azok az eszközök, hardverek, amelyek egy-egy vállalat számára képesek biztosítani az adatalapú eszközöket, az AI-alapú algoritmusok működését.
Nem lesz valódi digitális fordulat Magyarországon informatikai, valamint digitális munkaerő nélkül. A digitális készségekkel rendelkező szakemberek hiánya hatalmas súllyal húzza vissza a gazdaságot. Mi jelenleg a helyzet az ICT-szektorban munkaerő ellátottság szempontból? Milyen kihívásokkal küzdenek a vállalatok, a HR-cégek és a munkavállalók a fővárosban és vidéken?
A technológiai fejlődés mindig megelőzi a jogszabályi környezet alakulását, vagyis a technológia hatással van a törvényalkotásra is. Báldy Péterrel (az ELTE ÁJK, JOGI TOVÁBBKÉPZŐ INTÉZET igazgatóhelyettesével beszélgettünk a felforgató technológiák integrációjával párhuzamosan érkező jogszabályi kihívásokról.
Keleti Arthurral – a kibertérben megjelenő személyes- és üzleti titkok biztonságának, a kiberbiztonság jövőjének kutatójával – ezt a hype-ot fejtegetjük, megbeszéljük, hogy mi tartozik az IT-biztonság alá, hogy tud egy vállalat megfelelő kibervédelmi stratégiát felépíteni.
Ebben az epizódban megpróbáljuk felfűzni a digitális transzformációt mozgató, a mesterséges intelligenciát tápláló ADATOKAT, valamint válaszokat kapni azokra a kérdésekre, hogy mi motiválja a vállalatokat, a profitszerzésen túl, hogy használják az adataikat?
Ebben az epizódban Szabados Levente, hazánk kiemelkedő mesterséges intelligencia szakértőjével , a Frankfurt School of Finance and Management docense, a Neuron Solutions szenior tanácsadójával beszélgetünk, akivel a természetes szöveget értelmezni és előadni képes AI-algoritmusokkal, például a CHAT GPT3-vel ismerkedtünk.
Ebben az epizódban Jeránek Tamással, az ipari infotechnológiai megoldások zászlóshajója, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatójával kalandozunk az ipari metaverzumba.
PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Iparági megoldások mappa

A felhasználók által generált posztok végzetesen görgetett feedjei szinte a közösségi média szinonimájává váltak. Ez nem volt mindig így, és még mindig nem mindenhol van így. Ahhoz, hogy újra feltaláljuk a közösségi médiát, új közösségi oldalakat kell(ene) elképzelnünk.
Mindannyian hallottunk már az „adatvezérelt döntéshozatalról“. Az elmúlt évtizedben egyre több és több adatért folyt a versenyfutás, mintha csak tökéletes információkkal rendelkeznénk, és máris meghozhatnánk a helyes döntéseket. Ezt gyakran úgy jellemezték, hogy adatokban ugyan gazdagok vagyunk, de belátásban mindig szegények.
Mielőtt a mesterséges intelligencia mindennapi életünk részévé vált, az „egyéni gondolkodás“ korszakában éltünk. Ebben a fázisban az emberi intelligencia és találékonyság egyedül állt, algoritmusok vagy gépi tanulás nélkül. Most az „elszigeteltség szigete“ és a „megnövelt szimbiózis új világa“ közötti alkonyati vizeken evezünk.
A technológia fejlődésével és a fogyasztói igények változásával a fintech vállalatoknak a versenyképesség megőrzése érdekében folyamatosan az élen kell járniuk. A pénzügyi szolgáltatási iparágat az elmúlt években a technológia átalakította.
A kiberbiztonság a digitális korszak egyik legkritikusabb és legnagyobb kihívást jelentő területe. Mivel a szervezetek egyre inkább az adatokra és a technológiára támaszkodnak, egyre nagyobb fenyegetésekkel kell szembenézniük a kiberbűnözők részéről, akik kihasználják a hálózataik, rendszereik és alkalmazásaik sebezhetőségeit.