Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Hirdetés

Podcast

Szerteágazó beszélgetésünk Mátéfi Péterrel, a T-Systems magyarországi vice presidentjével: fókuszban a hr, a motiváció, a képzés, a digitális tudás nélkülözhetetlensége és az élethosszig tartó tanulás, az érzelmi intelligencia fontossága a mesterséges intelligencia korában – minden, ami soft skill.
Ahogyan az adatok mindinkább elosztottá válnak, hitelességük igazolása is egyre fontosabb lesz – ezért szélesebb körben elterjednek a blockchaintechnológiára épülő, nyilvános, megváltoztathatatlan iktatórendszerek. Az adatokat a jogi papírmunka is követi a felhőbe, az elektronikus dokumentumok szerepének jelentősége is nő – további lendületet adva a digitális aláírásokat kezelő, nyilvános, blockchain-alapú megoldásoknak, amelyek lassan kiszorítják majd a meglévő, egyedi hitelesítő szolgáltatásokat.
Mai beszélgetésünkben azt vizsgáljuk, hogy melyek azok az eszközök, hardverek, amelyek egy-egy vállalat számára képesek biztosítani az adatalapú eszközöket, az AI-alapú algoritmusok működését.
Nem lesz valódi digitális fordulat Magyarországon informatikai, valamint digitális munkaerő nélkül. A digitális készségekkel rendelkező szakemberek hiánya hatalmas súllyal húzza vissza a gazdaságot. Mi jelenleg a helyzet az ICT-szektorban munkaerő ellátottság szempontból? Milyen kihívásokkal küzdenek a vállalatok, a HR-cégek és a munkavállalók a fővárosban és vidéken?
A technológiai fejlődés mindig megelőzi a jogszabályi környezet alakulását, vagyis a technológia hatással van a törvényalkotásra is. Báldy Péterrel (az ELTE ÁJK, JOGI TOVÁBBKÉPZŐ INTÉZET igazgatóhelyettesével beszélgettünk a felforgató technológiák integrációjával párhuzamosan érkező jogszabályi kihívásokról.
Keleti Arthurral – a kibertérben megjelenő személyes- és üzleti titkok biztonságának, a kiberbiztonság jövőjének kutatójával – ezt a hype-ot fejtegetjük, megbeszéljük, hogy mi tartozik az IT-biztonság alá, hogy tud egy vállalat megfelelő kibervédelmi stratégiát felépíteni.
Ebben az epizódban megpróbáljuk felfűzni a digitális transzformációt mozgató, a mesterséges intelligenciát tápláló ADATOKAT, valamint válaszokat kapni azokra a kérdésekre, hogy mi motiválja a vállalatokat, a profitszerzésen túl, hogy használják az adataikat?
Ebben az epizódban Szabados Levente, hazánk kiemelkedő mesterséges intelligencia szakértőjével , a Frankfurt School of Finance and Management docense, a Neuron Solutions szenior tanácsadójával beszélgetünk, akivel a természetes szöveget értelmezni és előadni képes AI-algoritmusokkal, például a CHAT GPT3-vel ismerkedtünk.
Ebben az epizódban Jeránek Tamással, az ipari infotechnológiai megoldások zászlóshajója, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatójával kalandozunk az ipari metaverzumba.
PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Iparági megoldások mappa

GenAI is occupying significant headspace of security leaders as another challenge to manage, but also offers an opportunity to harness its capabilities to augment security at an operational level - said Richard Addiscott, Senior Director Analyst at Gartner.
A technológiai fejlesztések terén a mesterséges intelligencia a modern tudomány kiemelkedő vívmánya, mely átalakítja az életünket, a munkánkat és a körülöttünk lévő világgal való interakcióinkat. Az MI legújabb fejlesztései nem csak technológiai szempontból lenyűgözőek, hanem jövedelmező lehetőségeket is kínálnak azon személyek számára, akik hasznot szeretnének húzni ebből az újabb digitális forradalomból.
Search engine volume will drop 25% by 2026, due to AI chatbots and other virtual agents. GenAI solutions are becoming substitute answer engines.
Rövid elemzést tett közzé az Erste a Gloster Cloud és a Systemfarmer egyesüléséről, eszerint “a lépés egyértelműen pozitív. (...) a tranzakció értékteremtő, és növeli a részvényesi értéket.”
A memória létünk és identitásunk szempontjából alapvető fontosságú. A tanulás célja, hogy az agyban tárolt ismeretek szükség esetén gyorsan vagy intuitív módon előhívhatók legyenek. Ez mindenre vonatkozik, amit a mindennapi életben teszünk: készségekre, szokásokra, érvelésre, társadalmi interakciókra és döntéshozatalra is. Bár születésünktől fogva folyamatosan tanulunk, azt kívánjuk, bárcsak gyorsabban tanulnánk és többre emlékeznénk.