Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

ICT Global Enterprise 2024-Milliárdok Nyomában konferencia

2024-05-07

Szabályozás-Reziliencia-Compliance

a három fő pillér, amelyek nélkül nem lehet működőképes a vállalat
Bobby Axelrod (Billions avagy Milliárdok nyomában főszereplője) a támadások és a tőzsdei, pénzügyi adatrengeteg hálójában, a szabályozó rendszerek keretein belül vagy éppen a szürke zónában lavírozva nem csupán a túlélésre játszik, sokkal inkább a folyamatos fejlődés érdekében vezeti cégét amely mostanra már Wall Street legerősebb brókercége. Hogyan élj túl és fejlődj a piaci krízisek ellenére? Sikere titka az adatok és információk megfelelő időben és helyen történő elemzése és értelmezése, az erőforrások hatékony elosztása, rugalmas alkalmazkodás az éppen aktuális helyzethez. Nem csak nézi, de látja is az összefüggéseket és tud stratégiai szinten gondolkodni. Mindig két lépéssel a piac és a versenytársak előtt jár. Jobban teljesít a konkurenseinél, nemcsak pénzügyi szempontból, hanem az ügyfelek elégedettségi mutatóinak javulásával, a sikeresebb kockázatkezeléssel és az ESG-célok elérése felé tett nagyobb lépésekkel is. „nem magamért csinálom, hanem az ügyfelekért” mondja és ez a gondolkodás határozza meg a vállalat mindennapi működését. Ezen a konferencián fókuszba helyezzük az éppen aktuális piaci szabályozásokat, a reziliens gondolkodás lefőbb kritériumait és az ezekhez kapcsolódó compliance folyamatokat.
Áttekintjük a NIS2, eIDAS rendeletek részleteit, határidőket, és keressük a megoldásokat
a Mit és Hogyan kérdésekre.

AZ ESEMÉNY FŐVÉDNÖKE: SZTFH

Program

08:30-09:00

REGISZTRÁCIÓ

09:00-09:05

KÖSZÖNTŐ

Urbán Zsolt-ICT Global

09:05-09:30

SZTFH konferencia nyitó keynote előadás

Előadó: Dr. Bencsik Balázs-SZTFH

REZILIENCIA-COMPLIANCE-HR BLOKK

09:30-10:10

Nagyító alatt a beszállító – de miért is vizsgáljuk meg a beszállítókat? 

A NIS2 hatálya alá tartozó cégek sokszor egy-egy nagyobb vállalat beszállítói, akik adott esetben a kritikus besorolás alá esnek a jogszabály szerint. Hogy kell eljárni és mire kell odafigyelni a ha kritikus csoportba sorolt vállalat iparági beszállítóiról van szó?

Kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők: Bódis Péter-SMP Solutions, Pataki Tünde-Invitech, Dr. Tátrai Tünde-Corvinus Egyetem, Wieder Máté-Fujitsu

Moderátor: Oláh István-HTE-EIVOK

10:10-10:30

Big data és közbeszerzés

A közbeszerzési piaci aktivitás vagy annak hiánya hosszú távon befolyásolja a piac működését. A közbeszerzésben olyan adatelemzési lehetőségek vannak, amelyek segítenek abban, hogy megértsük, milyen folyamatok zajlanak a közbeszerzési piacon, mi jellemzi a piaci versenyt és mire számíthatunk, amikor ajánlattételre akarjuk ösztönözni a piac szereplőit.

Előadó: Dr. Tátrai Tünde-Corvinus Egyetem

10:30-10:50

IT Biztonsági Audit a gyakorlatban

Hogyan néz ki az IT-biztonsági audit a gyakorlatban, mitől lesz gördülékeny az együttműködés, hogyan kell / érdemes auditort választani, hogyan célszerű kezelni a megállapításait?

Előadó: Bódis Péter-SMP Solutions

10:50-11:10

KÁVÉSZÜNET

11:10-11:40

Vállalati reziliencia gyorstalpaló, hogy a NIS2 ne problémát, hanem kihívást jelentsen

Aranyat ér a NIS2-vel terhelt időkben a magas rezilienciaszint, de mi van akkor, ha a vállalat kevésbé vértezte fel magát ezen képességgel? Kerekasztalbeszélgetésünkben arra világítunk rá, hogyan maradhat a cég jogi, gazdasági, pénzügyi és humánerőforrás szempontból is reziliens a szabályozás ilyen szintű szorítása mellett.

Kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők: Balogh Turul-Tresorit, Bor Olivér-SZTFH, Keleti Arthur-ITBN,  Selmeczi-Kovács Zsolt-GIRO Zrt. további résztvevők felkérés alatt

Moderátor: Schneck Zsolt-MasterIT

11:40-12:00

Saifort előadás

Előadó: Dr. Eyal Pinko-Saifort

Az előadás angol nyelven zajlik!

12:00-12:20

Shönherz előadás

Előadó: Nagy Anita-Schönherz

12:20-12:50

Tréning, vizsga, visszamérés – jön a feketeleves

Az új szabályozás komoly követelményeket támaszt a munkaerővel szemben is. A NIS2-vel letűnt a tét-és cél nélkül végig nyomkodott tréningek sora, hiszen a szabályozás komolyan veszi a megszerzett tudás ellenőrzését. Hogyan készülhetnek fel erre a kihívásra a cégek anélkül, hogy a munkavállalók megroskadnának a tréningek súlya alatt? Hogyan illeszkednek az erősen szabályozott környezetbe a pályakezdő, egyetemista hallgatók, egyáltalán számukra kihívást jelent a komolyabb IT biztonsági előírások betartása vagy korukból fakadóan a "fejükben" van a magasabb szintű biztonságtudatosság?

Kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők: Kmosko Judit-HR Inkubator, Nagy Anita-Schönherz, Tanács Zoltán-IFUA Horváth & Partners, további résztvevők felkérés alatt

Moderátor: Rácz-Székely Éva-BalanceHUB

12:50-13:30

EBÉDSZÜNET
SZABÁLYOZÁS BLOKK

13:30-13:50

SZTFH Keynote előadás

Előadó: Bor Olivér-SZTFH

13:50-14:20

Csillagromboló helyett incidensriporting! A szabályozói csomag legfontosabb elemei

A NIS2 szinte végeláthatatlan hosszúságban sorolja azokat a kontrollpontokat, ahol a vállalatoknak elehet kell tenniük a szabályozásnak. De vajon tudják, hogy melyek a csomag legfontosabb elemei és azzal is tisztában vannak, hogy miként fogják ezeket megoldani? Lépésről lépésre a kis kontrollpontokon át, pénzégetés helyett okosan.

Kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők: Bonnyai Tünde-Black Cell, Marsi Tamás-NKI, Zala Mihály-EY, további résztvevők felkérés alatt

Moderátor: Bor Olivér-SZTFH

14:20-14:40

Felkészülési lehetőségek a NIS2-re

A NIS2 előadás célja, hogy áttekintést nyújtson arról, hogyan készülhetnek fel a szervezetek az auditra a NIS2 szabályozásnak megfelelően. Az előadás során ismertetjük azokat a kiemelt fókuszterületeket, amikkel időben el kell kezdeni foglalkozni, illetve bemutatjuk mik azok a felkészülési lépések amikkel el lehet érni a kellő felkészültséget.

Előadó: Zala Mihály-EY

14:40-15:10

Eljogászkodni? Felkészül az ISO27001!  -

A NIS2 szabályozás felkészülési szakaszában az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés azt feszegeti, hogy kevésbé kell-e izgulni az audit miatt, ha a vállalat rendelkezik ISO27001-gyel. A válasz sajnos fals pozitív: ugyan nem a nulláról kell indítani a felkészülést, mégsem kerülhető el az audit némi papírmunkával. Az is kiderül, miért.

Kerekasztal-beszélgetés

résztvevők: Hinkel Attila-Alverad Technology, Dr. Kovács A. Tamás-NHIT, Rónaszéki Péter-FORTIX, további résztvevők felkérés alatt

Moderátor: felkérés alatt

15:10-15:30

Szakmai előadás

Előadó: felkérés alatt

15:30-15:50

KÁVÉSZÜNET

15:50-16:20

NIS2 az informatikán túl hol vannak a társterületek?

A NIS2 kapcsán szinte mindenkinek az IT jut eszébe, pedig a szabályozás jóval szélesebb körben gyakorol hatást. Nem szabad elfeledkezni a társterületekről sem, amelyekről méltatlanul kevés szó esett, eddig.

Kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők: Dr. Lapsánszky András-NMHH, Dr. Liber Ádám-Magyar Vállalati Compliance Társaság, Ragó István-Raiffeisen Bank, Schneck Zsolt-MasterIT,

Moderátor: felkérés alatt

16:20-16:40

Mesterséges Intelligencia és Kiberbiztonság: Kéz a kézben a Jövőért

A mesterséges intelligencia rohamos fejlődése óriási lehetőségeket tartogat, de egyben komoly üzleti és kiberbiztonsági kihívásokat is jelent. A technológia felelős és átlátható alkalmazása létfontosságú annak érdekében, hogy elkerüljük a negatív következményeket és biztosítsuk a szigorú jogszabályi megfelelést. Vajon miként lehet ezt megvalósítani és miért célszerű együtt kezelni egyéb IT incidensekkel?

Előadó: Huszti Dániel-IBM

16:40-17:05

Freestyle Chat

A közönség kérdez, a szakértők válaszolnak

A szakértők akik válaszolnak: Bor Olivér-SZTFH, Marsi Tamás-NKI, Zala Mihály-EY, további résztvevők felkérés alatt

17:05-17:25

Keynote előadás

EMAP – a blockchain alkalmazási lehetőségei a hazai e-közigazgatásban

Az EMAP rendszer újszerű megközelítéssel blockchain alapokra helyezi a foglalkoztatók állami szervek felé történő adatszolgáltatási kötelezettségeit. Mennyire biztonságosak a legújabb digitális technológiai megoldások? Hogyan biztosítható az adatvédelem és adatbiztonság egy blockchain alapú közigazgatási rendszerben?

Előadó: Dr. Pap Sándor-alelnök, NHIT

17:25-18:00

E-közigazgatás és szabályozás

A 2014-ben elfogadott eIDAS rendelet (910/2014/EU rendelet) megteremtette az elektronikus azonosítás, az elektronikus szolgáltatások biztonságos hozzáférésének, valamint az online és határokon átnyúló tranzakciók lebonyolításának összeurópai szabályozási kiindulópontjait. Mivel - az Európai Bizottság értékelése szerint is - a 10 évvel ezelőtti szabályozás csak részlegesen érte el eredeti céljait, 2022-ben megkezdődött egy átfogó szabálymódosítás előkészítése (eIDAS2). Az új tervezetet az Európai Parlament 2024. február 29-én fogadta el, és jelenleg az Európai Tanács megerősítésére vár.

Az új szabályozás a kihirdetést követő 20. napon léphet hatályba. Ezt követően 6, illetve 12 hónapon belül végrehajtási aktusokat kell elfogadni, amelyben a 2024. őszi magyar EU-s elnökségnek kiemelt szerepe lehet. A konferencia panelben erről és - egyebek mellett a határon átnyúló elektronikus azonosítás (eID) gyakorlati problémáiról is - beszélgetünk meghívott vendégeinkkel.

Szakmapolitikai kerekasztal-beszélgetés

Résztevők: Oláh István-HTE-EIVOK, Dr. Pap Sándor-NHIT, Varga József-IdomSoft, további előadók felkérés alatt

Moderátor: Dr. Sántha György-Magyari Zoltán Egyesület

 

18:15-től

ICT GLOBAL ENTERPRISE AWARD 2024

DÍJÁTADÓ GÁLA

Előadók

Balogh Turul
Tresorit
Csoportszintű információbiztonsági és adatvédelmi vezető
Dr. Bencsik Balázs
Kiberbiztonsági tanusítási igazgató
SZTFH
Bódis Péter
CISO
SMP Solutions
Bonnyai Tünde
critical infrastructure protection, legal compliance in CIP and cybersecurity
Black Cell
Bor Olivér
Kiberbiztonsági szakértő
SZTFH
Dr. Eyal Pinko
CEO
Saifort
Hinkel Attila
Security testing & auditing
Alverad Technology
Huszti Dániel
Data & AI Technical Sales
IBM
Keleti Arthur
Kibertitok jövőkutató, Az Informatikai Biztonság Napja alapítója
ITBN
Kmosko Judit
CEO
HR Inkubátor
Dr. Kovács A. Tamás
Szakértő
Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács
Dr. Lapsánszky András
Elnökhelyettes
NMHH
Dr. Liber Ádám
Alelnök
Magyar Vállalati Compliance Társaság
Marsi Tamás
Főosztályvezető
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet
Nagy Anita
Értékesítési vezető
Schönherz iskolaszövetkezet
Oláh István
Alelnök
HTE-EIVOK
Dr. Pap Sándor
Alelnök
NHIT
Pataki Tünde
Üzletágvezető
Invitech ICT Services
Ragó István
CISO
Raiffeisen Bank
Rácz-Székely Éva
HR vezető/coach
BalanceHUB
Rónaszéki Péter
Ügyvezető,partner
FORTIX Consulting
Selmeczi-Kovács Zsolt
Vezérigazgató
GIRO Zrt.
Dr. Sántha György
Elnök
Magyary Zoltán Egyesület
Schneck Zsolt
Ügyvezető igazgató
MasterIT
Tanács Zoltán
Partner
IFUA Horváth & Partners
Dr. Tátrai Tünde
Egyetemei tanár
Budapesti Corvinus Egyetem
Varga József
Termék divízióvezető
IdomSoft Zrt.
Wieder Máté
Regionális sales manager
Fujitsu Hungary
Zala Mihály
Partner
EY

Kiállítók

Rendezvény helyszíne

Részvétel módja

A konferencián való részvétel meghívott vendégeink számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A szervezők a program változtatás jogát fenntartják!

A regisztrációk beérkezést követően, az adatok ellenőrzése után, visszaigazoló e-mailt küldünk, amely véglegesíti a regisztrációt. Ennek hiányában a regisztráció nem elfogadott.

Kapcsolat

Tartalmi kérdésekben forduljon Urbán Zsolt-hoz: zsurban@ictglobal.hu

Szponzorációval kapcsolatban Urbán Zsolt vagy Kardos Beatrix ad felvilágosítást: zsurban@ictglobal.hu, bkardos@ictglobal.hu 
Szervezés, részvételi lehetőséget illetően forduljon Pap Beátához: pbeata@ictglobal.hu

Jelentkezés

Regisztrációmmal hozzájárulok ahhoz, hogy a rendezvény szervezője adataimat a szervezés során kommunikációs célokra felhasználja, továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy a konferencia szponzorai e-mailben megkeressenek.