Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

3 fontos kommunikációs skill biztonsági szakembereknek projektfinanszírozáshoz

MEGOSZTÁS

A legfontosabb kommunikációs készségek, amelyek segítenek a biztonsági szakembereknek projektfinanszírozást szerezni.

Következzen egy hétköznapi történet, Gáborról, aki egy nagyvállalatnál dolgozott információbiztonsági felsővezetőként. Munkája során súlyos hiányosságokat azonosított a vállalat kiberbiztonsági állapotában, de megalkotott egy általa optimálisnak vélt megoldást. Valójában a biztonsági problémák megtalálása és a megoldások kidolgozása volt az, ami Gábort igazán izgatta.

Részletes indoklást írt, amelyben kérte a szükséges költségvetést és megosztotta megállapításait az igazgatóval. Az igazgató ezután továbbította kérését az alelnöknek, aki pedig eljuttatta a kérést a CIO-hoz. Nem sokkal később megkapta a választ a kérésére: elutasította.

Gábor csalódott volt, érvénytelennek és frusztráltnak érezte magát. Tette a dolgát, de megtagadták tőle, hogy megvédje a vállalatot. Hogyan történhetett ez? Szánta egy kis időt az elmélkedésre, és talált néhány tanulságot ebben a történetben:

  • Kérésében a problémát, a megoldást és biztonságtechnikai szempontból tárgyalta. A finanszírozási kérelmet úgy állította össze, mintha az igazgatója lenne az, aki jóváhagyja, de a végső döntéshozók a vezetői csapatban nem műszaki szakemberek, így nem látták a kérelem hozzáadott értékét.
  • Rájött arra is, hogy üzenete a több jóváhagyási szinten keresztül veszített hatékonyságából, ahogy a vezetői láncban felfelé haladt. Újoncként még nem volt kapcsolata a döntéshozókkal, mivel a CIO-val még nem sikerült bizalmat vagy hitelességet kiépítenie, így óvatosabb volt Gábor kéréseivel.
  • Jó lett volna valaki, aki Gábornak olyan kommunikációs készségeket tanít, amelyek segítettek volna neki abban, hogy hatékonyabban végezze a munkáját, elkerülve a csalódást, az érvénytelenséget és a frusztrációt, amit megtapasztalt. Íme, három alapvető taktika, amellyel megakadályozhatta volna, hogy aláássa saját hatékonyságát és felszabadíthatta volna a szükséges költségvetést.
Segítsen az üzletágnak megérteni, hol van a ROI a kiberprogram kiépítése során. Dolgozzon együtt a pénzügyi és értékesítési osztállyal a program kiépítésén!

I. Kell egy jó történet

Először is, használjon olyan nyelvet, amelyet a döntéshozók megértenek. Fred azt javasolja, hogy elsődleges nyelvként a kockázatot használd. Az üzleti élet megszokta, hogy a pénzügyi, működési, megfelelési és kiberkockázatokról beszéljen. Minél inkább a kockázat fogalmaiban tudsz beszélni, annál valószínűbb, hogy az üzleti élet megérti a projekted fontosságát.

Másodszor, egyszerűsítse le az összetett fogalmakat. Fordítsa le a szakzsargont laikus kifejezésekre, hogy üzenete a nem műszaki közönség számára is érthető legyen. Bontja le az összetett gondolatokat átvehető anekdotákra vagy valós forgatókönyvekre, hogy a hallgatóságát bevonja. Végül mutassa be a befektetés megtérülését (ROI). Segítsen az üzletágnak megérteni, hol van a ROI a kiberprogram kiépítése során. Dolgozzon együtt az üzleti szférával a program kiépítésén.

II. Kapcsolatok kiépítése

A kapcsolatépítési készségek elengedhetetlenek a projektjeik finanszírozását kereső IT-biztonsági szakemberek számára. A különböző részlegek érdekelt feleivel való erős kapcsolatok kiépítése kulcsfontosságú a támogatás megszerzéséhez és a döntéshozatali folyamatok befolyásolásához. A kapcsolatok ápolásával megbízható tanácsadóként pozícionálhatja magát és betekintést nyerhet a szervezet prioritásaiba, ami lehetővé teszi, hogy projektjavaslatait összehangolja az üzleti célkitűzésekkel.

Hogyan építhet kapcsolatokat? Fordítson időt az érdekelt felek személyes megismerésére, minden aktualitás nélkül, valamint arra, hogy megismerje, mi a fontos számukra a munkájukban. Ennek számos módja van és nem igényel nagy erőfeszítést. Ez lehet olyan egyszerű, mint egy kávé vagy 15 perc együtt töltött idő a Zoomon.

Aktívan lépjen kapcsolatba az érdekelt felekkel, segítsen, és ossza meg a szakértelmét. Rendkívül fontos, hogy alázatosan lépjünk fel, és ott találkozzunk másokkal, ahol ők állnak a megértésben.

Működjön együtt más részlegekkel, hogy azonosítsa azokat a területeket, ahol az IT-biztonsági kezdeményezések hozzájárulhatnak a céljaikhoz, például a megfelelőséghez, az ügyfelek bizalmához vagy a termelékenységhez. Azzal, hogy megmutatja, hogy törődik a munkájukkal, és támogatni szeretné azt, a legfontosabb pszichológiai szükségleteket elégíti ki: azt, hogy észreveszik, értékelik, és hogy kapcsolatban állnak vele. Ha ezekre az igényekre támaszkodik, erősebb kapcsolatokat és bizalmat teremt a kollégák között.

III. Fejlessze prezentációs készségeit

A projektjavaslatok világos, tömör és meggyőző módon történő bemutatása kulcsfontosságú az IT-biztonsági kezdeményezések finanszírozásának biztosításához. A kiváló prezentációs készségek segíthetnek a döntéshozók bevonásában, a bizalom felkeltésében, valamint a projekt értékének és hatásának hatékony kommunikálásában.

Először is, ismerje meg a közönségét. Szabja prezentációit az ő egyedi igényeikhez és érdeklődési körükhöz. Ismerje meg a technikai tudásszintjüket, és a tartalmát ennek megfelelően alakítsa ki. Használjon olyan nyelvezetet, amely rezonál rájuk, és hozzon átélhető példákat, hogy üzenete hatásosabb legyen.

Ezután vizualizálja az üzenetét. Használjon segédeszközöket, például táblázatokat, grafikonokat és infografikákat a kulcsfontosságú információk jobb megértetése érdekében. A vizuális ábrázolások leegyszerűsíthetik az összetett gondolatokat, és a döntéshozók számára könnyebben érthetővé tehetik azokat. Megfelelő módon elkészítve megragadhatja a figyelmet, és maradandó benyomást hagyhat.

A kommunikációs készségek fejlesztése alapvető fontosságú az IT-biztonsággal foglalkozó szakemberek számára, akik projektjeik finanszírozását szeretnék biztosítani. A történetmesélés művészetének elsajátításával, a stratégiai kapcsolatok kiépítésével és az éles prezentációs készségek csiszolásával hatékonyan közvetítheti kezdeményezései értékét és szükségességét. Ezáltal megnöveli az esélyét, hogy megszerezze a szükséges IT-biztonsági intézkedések végrehajtásához szükséges finanszírozást, megvédve a szervezeteket a potenciális kiberfenyegetésektől és biztosítva a biztonságos digitális jövőt.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek