Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Így alakítja át a felhő a HR-t

MEGOSZTÁS

A felhő alapú szoftverek képesek átalakítani a szervezeti kultúrát. Megnéztük, hogy milyen módon és melyek azok a szolgáltatások, amelyek a legnépszerűbbek.
(Kiemelt kép: Freepik)

Gyerekcipőben jár, mégis 2023-ban egyre több szervezet alakította át infrastruktúráját, hogy felhőalapú humánerőforrás-megoldásokat is integrálhasson rendszereibe. Mivel a jól felépített emberi erőforrás menedzsment minden eddiginél fontosabb egy vállalat sikeréhez, elengedhetetlen, hogy a HR-műveletek a lehető leghatékonyabban és eredményesen működjenek. Egyes elemzők szerint a felhőalapú HR megoldások akár egy teljes vállalati kultúrát képesek átalakítani, hiszen a korábban hagyományos és gyakorta unalmas toborzási folyamatok átláthatóbbak, automatizáltak és játékosabb formában jelennek meg.

1. Könnyített toborzási folyamatok

Amíg korábban a hagyományos kultúra szerint történt a jelöltek meghívása, valamint az interjúk lefolytatása, addig mindez a folyamat a felhő alapú technológia segítségével egyszerűsödött. A szoftverek segítségével a HR vezetők egyszerűbben és áttekinthetőbben elemezhetik a jelentkezőket és adhatnak visszajelzést nekik, csupán egyetlen gombnyomással.

2. Alkalmazotti jóllét növelése

A belső kommunikáció és a vezetői visszajelzés fontos szerepet játszik a munkavállalók elégedettségével kapcsolatban. Például a felhőalapú technológia segítségével kitölthető az a kommunikációs űr, amely vezetés és a munkatársak között keletkezik, például a rettegett éves teljesítményértékelés során, amelynek nyűgjét is tompítani tudja egy jól megválasztott platform, amelyen keresztül a menedzsment folyamatosan tudja az értékelést elvégezni.

3. Az innováció mindig nyerő

Bár a pandémia felgyorsította digitalizáció folyamatát és kijelölte a fejlesztések csapásirányát, egyes cégek még mindig húzódoznak a változástól, vagy attól, hogy „ami bevált azon ne változtassunk” elvén, mégis a legnagyobb kockázatot az jelentheti a jelenlegi időszakban, ha a vállalatok nem vesznek tudomás arról, milyen előnyökkel járhat egy-egy terület fejlesztése.

4. Csökkenthető terhek

A felhőtechnológia alkalmazásával mára kiküszöbölhető a papírmunka okozta felesleges pocsékolás. Hiszen miután minden információt digitálisan tárolunk egy felhőszerveren, és bármikor, bárhol visszakereshetjük, már nincs szükség például iratszekrényekre vagy egyéb költségvetést terhelő eszközökre.

5. Felhő és az  IoT

A számítási felhő és a IoT (Internet of Things) egyesülése során újabb evolúciós szintre léphet a jövő munkahelye. A felhőalapú számítástechnika és az IoT várhatóan növelni fogja a HR-terület hatékonyságát.

6. A játéktér kiegyenlítése

A HR kulcsfontosságú terület a szervezet szempontjából és nagyobb kihívással kell megbírkóznia, amennyiben több világszerte működő telephellyel rendelkezik egy vállalat. A felhőtechnológiának köszönhetően helyrajzi elhelyezkedéstől függetlenül, központosított folyamatokat lehet létrehozni, legyen szó teljesítménymérésről, bérezésről vagy akár oktatásról.

7. Az információk biztonságban tartása

A felhő technológia az információbiztonság növeléséhez is hozzájárul. Miután az érzékeny adatok immár nem páncélszekrényben, hanem szervereken tárolódnak, a védelmüket is a technológia segítségével kell megoldani, amelyhez más rengeteg védelmi szoftver áll rendelkezésre.

A felhő technológia jó megoldás lehet egy bizonyos terület fejlesztéséhez, különösképpen a HR  modernizálásához. Annyi bizonyos, hogy azok a cégek, akik nem félnek használni, előrébb járhatnak versenytársaiknál.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek