Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Ezek a világ leg(kiber)biztonságosabb országai

MEGOSZTÁS

Magyarország 12,52 százalékkal a 30. azon a listán, amelyet egy kiberbiztonsági szolgáltató tett közzé. Ebben azt rangsorolták, melyek a világ legbiztonságosabb országai, kibervédelmi szempontból.

Legyen szó a jobb online adatvédelemről, a cenzúra megkerüléséről vagy az általános internetes teljesítmény javításáról, világszerte egyre többen veszik igénybe a VPN-szolgáltatásokat digitális életük javítása érdekében.

A VPN olyan biztonsági szoftver, amely meghamisítja a felhasználók IP-címét és lehetővé teszi a számukra, hogy úgy tűnjenek, mintha a világ bármely pontjáról, de a valóságoshoz képest teljesen más helyről böngésznének. Ugyanakkor titkosítja az eszközt elhagyó összes adatot a fokozott biztonság érdekében.

A VPN-használat az elmúlt néhány évben jelentős kiugrásokon esett át, mivel a konfliktusok, a nyugtalanság és természetesen a távmunka mindenhol folyamatosan nő. Ez utóbbi szempontot tekintve a Proxyrack úgy döntött, hogy összeállítja a távmunka szempontjából legbiztonságosabb országok listáját.

Ki használja a legtöbb VPN-t?

A világ jelenlegi állapotában egyre több dolog tér át a digitális terekre, a legfigyelemreméltóbbak valószínűleg a dolgozók. A távmunka egyre népszerűbb, sokak kezdeti félelme ellenére.

A szakértők számos tényezőt vizsgáltak, hogy kiderítsék a nyerteseket. Ezek közé tartozik a biztonságos VPN- szolgáltatásokra aktív előfizetéssel rendelkező állampolgárok százalékos aránya, az internet-hozzáférés, az általános nemzeti kiberbiztonság szintje, az 5G-hálózat elérhetősége, a távoli dolgozók boldogságszintje, valamint az átlagos havi fizetés.

Megállapításaik szerint a távmunkások számára leginkább (kiber)biztonságos országok leginkább Európában vannak. Svájc és Hollandia áll a lista élén, mindkettő 10-ből 7,62 pontot kapott. Közvetlenül utánuk az Egyesült Királyság, Luxemburg, Szingapúr, Dánia, az Egyesült Államok, Németország, Finnország és Kanada.

Top 5 VPN

További érdekes adatok szerint az Egyesült Arab Emírségekben (EAE) élők rendelkeznek a legtöbb hozzáféréssel a virtuális magánhálózati szoftverekhez világszerte, a lakosság több mint 84 százaléka használ egyesült arab emírségekbeli VPN-t .

A VPN-ek használata Szingapúrban is magas (az állampolgárok több mint 74 százalékának van ilyen szoftvere letöltve az eszközére), ezt követi Szaúd-Arábiá, Kazahsztán és Törökország.

Kiberbiztonsági szempontból Görögország nyeri el a világ legjobb országát. A Nemzeti Kiberbiztonsági Indexben 100-ból 96,1 pontot, amely az országok felkészültségét méri a kiberfenyegetések megelőzésére és a kiberincidensek kezelésére.

Litvánia, Belgium és Észtország követi a példáját 93,51 ponttal. A listán sokkal lejjebb az Egyesült Királyságot találjuk, a 22. helyen 77,92-vel, az Egyesült Államokat pedig a 43. helyen, 64,94-es értékelést kapva (ugyanúgy, mint Thaiföld).

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek