Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Innovációs támogatás a Corvinuson

MEGOSZTÁS

A vállalatok és az egyetemek közötti innovációs kapcsolatokat ösztönző NKFIH-pályázati forrásnak köszönhetően a Budapesti Corvinus Egyetem az elmúlt években több mint 212 millió forintot fordíthatott célzottan a piac és a felsőoktatás szinergiáit kreatívan kiaknázó projektek életre hívására.

A Budapesti Corvinus Egyetem idén áprilisban zárta le a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól elnyert „Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma” projektjét. A Corvinus kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a vállalt tevékenységek szinkronban álljanak az egyetem hosszú távú célkitűzésével, vagyis, hogy az egyetem Közép-Európa legjobb gazdaság- és társadalomtudományi egyetemévé váljon.

A 212,4 millió forint összegű pályázati forrás egy részét arra használta az egyetem, hogy még aktívabban részt vegyen az uniós kutatási és innovációs keretprogramokban. Az erre létrehozott dedikált szervezeti egység minden várakozást felülmúlóan támogatta az egyetem kutatóinak a részvételét a H2020/Horizont Europa programokban: a magyar egyetemek rangsorában 2021 májusa és 2023 februárja között a Corvinus hozta el a legtöbb támogatást a programból, mintegy 2,55 millió eurót (több mint 930 millió forintot).

A 2020-ban indult projekt másik prioritása volt az egyetemen keletkező tudományos eredmények piaci hasznosítása, a technológiatranszfer, valamint a kutatási, fejlesztési, technológiai, innovációs együttműködés az üzleti és az egyetemi szféra szereplői között, amihez az egyetem létrehozta a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok szervezeti egységet. A részleg munkatársai többek között életre hívták a hallgatói cégötletek támogatását célzó Proof of Concept alapot, amelynek köszönhetően több nyertes corvinusos hallgató projektje rendelkezik már komoly piaci eredménnyel. A Corvinus gyakorlatorientált start-up-kurzusait is több száz diák végezte el.

A projektzárás után a Corvinus elsődleges célja, hogy fenntartsa és továbbfejlessze a projekt eredményeit és továbbra is sikeresen szerepeljen a Horizont Europa keretprogramban Az egyetem különös figyelmet kíván fordítani azokra a piaci együttműködésekre, amelyek a technológiai tudás és a gazdasági, társadalmi tudás közötti szinergiák kihasználására törekszenek, pl. mesterséges intelligenciával, gépi tanulással kapcsolatos projektekre.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!