Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Új lehetőséget kapnak az e-kereskedők a költségeik csökkentésére

MEGOSZTÁS

A magyar piacon is megjelent szolgáltatásaival a vshosting~, a régió legnagyobb menedzselt hosting szolgáltatója. A vállalat 2020 óta tagja a nemzetközi Contabo Groupnak, mára pedig több tízezer webáruháznak nyújt hosting szolgáltatást, köztük olyan ismert cégeknek is, mint a GymBeam, a Notino és a Pilulka.

(kiemelt fotó: vshosting~)

A jelenleg is tartó gazdasági válság miatt a magyar e-kereskedelem növekedésében komoly lassulás tapasztalható. A GKID becslése szerint 2022-ben már csak 8-10%-os éves növekedést mutatott a hazai online kiskereskedelem, ami 21%-os inflációval számolva reálértéken jelentős visszaesést jelent. Emellett azonban az online vállalkozásokat érintő informatikai költségek folyamatosan emelkednek, miközben a megbízhatóság, az ügyfelek bizalma és a magas színvonalú szolgáltatás fontosabb, mint valaha.

„A hosting szolgáltatás jelentőségét széles körben alábecsülik az e-kereskedelmi ágazatban, pedig arról a létfontosságú alapról van szó, amelyen minden webáruház működése nyugszik. A nem megfelelő hosting megoldások választása gyakran vezet a webáruház gyorsaságával, megbízhatóságával és biztonságával kapcsolatos problémákhoz, ami a vásárlók szemében komoly negatívumnak, hátráltató tényezőnek számít” – mutatott rá Damir Špoljarič, a vshosting~ vezérigazgatója.

Az ESET SMB Digital Security Sentiment Report című jelentése szerint 2022-ben a kis- és középvállalkozások több mint kétharmada tapasztalt valamilyen adatbiztonsági problémát. Emellett az online üzleti életben már régóta ismert, hogy a weboldalak 3 másodpercnél hosszabb betöltési sebességét a látogatók nem tolerálják.

A legegyszerűbb hosting szolgáltatások azzal érnek véget, hogy biztosítják a weboldal „helyét”, ezt követően azonban az online vállalkozás tulajdonosának magának kell informatikai szakértőket felbérelnie, akik átveszik a honlap kezelésével járó feladatokat. Az érintett cég emellett dönthet úgy is, hogy vállalva a nehézségeket, szakemberek nélkül, önállóan kezeli felületeit, ám ezzel, ha megfelelő hozzáértés híján van, kockáztathatja a webáruház megfelelő működését, illetve növelheti a meghibásodás esélyét.

A menedzselt hosting szolgáltatás ezzel szemben nemcsak a weboldal helyének biztosításával, de annak beállításával, karbantartásával és frissítéseivel is foglalkozik. Ez azt jelenti, hogy többek között gondoskodik arról, hogy a webáruház gyorsan betöltődjön és fennakadások nélkül működjön akkor is, ha nagyon sok vásárló látogatja meg, illetve védve legyen a kibertámadásoktól.

„Egy weboldal háttérrendszerének gondozása olyan speciális informatikai munka, amely több éves szakértelmet igényel, máskülönben komoly károk keletkezhetnek az online vállalkozás működésében. Egy nagy webáruház üzemeltetéséhez például több informatikai szakértőből álló csapatra van szükség. Mint azt ügyfeleink is tanúsíthatják, egy minőségi menedzselt hosting szolgáltató választása akár 70 százalékkal olcsóbb megoldás lehet, mint házon belül elvégezni a munkát” – tette hozzá Špoljarič.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek