Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Állatbarát digitális ökoszisztémát fejlesztenek

MEGOSZTÁS

Európa-szerte állattartók millióinak és mintegy 16 ezer Fressnapf kollégának szóló IT-fejlesztések egyik új központja lesz a budapesti Fressnapf International Business Services (FIBS).

A piacvezető állatfelszerelés üzletlánc a kisállatok és gazdáik szolgálatába állítja a digitalizációt, hazai IT-csapatuk előremutató nemzetközi projekteket visz tovább.

Az első, állatoknak és gazdáiknak szóló digitális ökoszisztéma fejlesztéséhez épít IT-hubot a Fressnapf budapesti szolgáltatóközpontja, a FIBS. A németországi, családi vállalkozásként indult anyacég piacvezető Európában a kisállatfelszerelések és állateledel terén, de víziójuk messze túllép az üzletlánc működési keretein. Jövőbemutató informatikai és digitális megoldásaikkal arra keresik a választ, mit képes hozzáadni a technológia és digitalizáció az állattartók és kedvenceik könnyebb és boldogabb életéhez, tovább erősítve a köztük lévő kötődést.

Digitalizációval az állattartásért

A Fressnapf nemzetközi IT-projektjei néhány országban máris elérhetőek, bepillantást engedve az állattartás jövőjébe. Népszerű GPS-nyomkövető nyakörvük új funkciója, hogy a kutya mozgása alapján kiszámolja annak napi kalóriaigényét, támogatva az optimális étrendet. 5-8 millió fős, a különböző platformokat integráló vásárlói adatbázisuk nemcsak egyszerűsíti az ügyfélazonosítást és belépést, de részletes profilt alkot a kiskedvencről és a machine learning bevetésével ad személyre szabott tippeket és ajánlatokat. Rendszerük összehangolja az analóg és digitális szolgáltatásokat, a pénztárgépek adatait is a vásárlói profilhoz képes kötni, hogy egyedi kedvezményeket kínálhassanak a gazdik számára. A Dr. Fressnapf online állatorvosi rendelésen az időpontfoglalás és videokonzultáció egészen éjfélig nyitva tart, a Németországban már működő szolgáltatást otthoni mintavétellel elvégezhető labortesztekkel is bővítették.

A Fressnapf másik nagyívű IT-projektje egy mára öt nyelven elérhető, saját fejlesztésű alkalmazás: a MIA (My Intelligent Assistant) segítségével az üzletlánc kollégái kész lexikonná válnak az állattartásban és akár ott helyben egy egészségtudatos BARF-étrendet is összeállítanak a vevők számára. A fenntarthatóság jegyében az információ átadás mellett az eladók tréningje, fejlesztése is teljesen papírmentessé vált. Emellett a munkaszervezést és hatékonyságot, az egymás közötti kollaborációt is támogatja az app.

Ezek a már megvalósult fejlesztések a hazai IT-csapat munkájával állhatnak evolúciós pályára. A cél az állattartók mellett a Fressnapf csoport teljes infrastruktúráját támogatni – ez 13 országban mintegy 1 900 szaküzletet és 16 ezer kollégát jelent.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!