Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

A Xiaomi eleresztette a kutyákat

MEGOSZTÁS

A kínai fogyasztói techóriás, a Xiaomi kiadta robotkutyájának második iterációját. A CyberDog 2 kevésbé tűnik ipari felhasználásúnak, sokkal inkább családi társnak, tele érzékelőkkel, ami így minden behívásnál engedelmeskedik.

Az eredeti CyberDog-ot néhány éve jelentették be, és olyan volt, mint a többi négylábú robot, mint például a Spot és a Go 2. Úgy tűnik, hogy a legújabb modell inkább a hangulatra megy, mint valami disztópikus sci-fire.

A Xiaomi jelentése szerint a CyberDog kisebb és könnyebb, mint az első generáció, körülbelül akkora, mint egy doberman: 562 x 339 x 481 mm, súlya pedig 8,9 kg. Ezúttal szemfog alakú fejet is ringat, valamint NX chipet és kettős társfeldolgozó agyat 8 GB RAM és 16 GB tárhely támogat, amelyek 19 látás- és hallásérzékelővel, valamint érintésérzékenységgel működnek együtt.

A CyberDog2, másodpercenként akár 1,6 méteres sebességgel is képes előre haladni. Credit: Xiaomi

Az érzékelőcsomag négy AI hangfelismeréssel rendelkező mikrofont, egy RealSense mélységi kamerát, valamint AI, RGB és halszem kamerákat, egy ToF-érzékelőt és egy lézerérzékelőt tartalmaz. A robo-dog bluetooth 5.0-val és 802.11ac Wi-Fi-vel érkezik, és BT-távirányítóval, okostelefonnal vagy hanggal vezérelhető.

Állítólag mind a négy csuklós lábát 3 szabadságfokra finomították, a CyberDog2 pedig akár 1,6 m/s haladási sebességet is képes elérni.

A szabadalmaztatott mikro-aktorok a korábbinál 50 százalékkal nagyobb nyomatékpontossággal büszkélkedhetnek, és mozgásvezérlő algoritmusokkal kombinálva lehetővé teszik az olyan bonyolult manővereket, mint a folyamatos hátrafordulás és az esésből való felépülés.


A CyberDog 2 mesterséges intelligencia által vezérelt motorokat használ a bonyolult manőverekhez, beleértve a folyamatos hátrafordulásokat is. Credit: Xiaomi

A cég azt állítja, hogy a robottárs több mint 30 000 mesterséges intelligencia szimuláción esett át valódi kutyákkal a természetesebb, élethűbb viselkedés érdekében. Ubuntut és ROS2-t futtat, és a platformot “a lehető legnyíltabb forráskódúvá” tették, hogy vonzzák a fejlesztőket. És a belső akkumulátor körülbelül 90 percig jónak számít, mielőtt USB-C-n keresztül újra kell tölteni.

A CyberDog 2 Kínában már elérhető 12 999 jüanért (körülbelül 1 785 dollár, bár a globális elérhetőségről szó sincs).

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek