Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Felturbózza chatbotjait a Microsoft

MEGOSZTÁS

A Microsoft a chatbot- és a szoftver-koncepció összeboronálásával különleges termékeket kínál. A nagy nyelvmodelleket a keresésen túli, más technikákba integrálva, olyanoknak is megjöhet a kedvük a mesterségesintelligencia-használathoz, akik még az életben nem gondolkoztak el szöveges promptok írásán.

Képek: Microsoft

 

Egyre több és egyre szerteágazóbb a jelen mesterégesintelligencia-használata – szövegtől képekig, 3D modellekig, rengeteg kreatív folyamatban segédkezik a generatív MI.

 

Microsoft kontra Alphabet

A ChatGPT diadalmenetével kezdődött az egész, miközben fokozódott a Microsoft és a Google anyacége, az Alphabet versenye, hogy a nagy nyelvmodelleket (large language models, LLM) a keresőbe és amibe lehetséges, tegyék bele. A Microsoft februárban, az OpenAI technológiájának a Bing keresőmotorba integrálásával versenyelőnyre tett szert, és Copilot stratégiával sikerült növelnie az előnyt.

Az Alphabet közben a Bard chatbotot e-mailektől táblázatkészítőig, változatos alkalmazásokba ágyazta, jelezve, hogy a verseny távolról sincs még lefutva.

 

 

A Microsoft, miután nagyot újított a chat-kompatibilis webes kereséssel, a kódolásra, az irodai hatékonyságra és magára az operációs rendszerre is kiterjesztette a koncepciót.

A Copilot chatbot-vonal frissítésével, új jegyekkel, a régiek átnevezésével, a Microsoft „mindennapi MI-társról” beszél. Ezek a „társak” a redmondi óriáshoz tartozó GitHub-ban, a Microsoft 365-ben és a Windowsban is megjelentek.

 

Mindennapi mesterségesintelligencia-társaink

Az eredeti Copilot fejlesztője, a GitHub tovább bővítette a bétatesztelt Copilot Chatet: mind a vállalati, mind az egyéni felhasználók a kódjaikról is beszélgethetnek vele. A kódra optimalizált GPT-3.5 egyik változatán alapuló rendszer a Microsoft Visual Studio és VS Code alkalmazásokkal, de nem Microsoft fejlesztésű appokkal (Vim, NeoVim, JetBrains) is működik. A Copilot Chat kérdésekre válaszol, hibákat hárít, dokumentálja a részleteket, javításokat javasol biztonsági résekhez, és megtanítja a kódolókat, hogyan használjanak ismeretlen nyelveket.

A Microsoft 365 Copilot az Excel, az Outlook, a PowerPoint, a Word és más hasonló alkalmazások szöveges promptok általi irányítását teszi lehetővé. Word-felhasználók dokumentumokról készíthetnek összefoglalót, az Outlookban pedig e-mail vázlatokat vele. Vállalati ügyfeleknek november elsejétől, havi harminc dollárért (plusz a Microsoft 365 áráért) lesz elérhető.

A Windows Copilot GPT-4 által működtetetett tálca (taskbar) chatbot – alkalmazásokat nyit meg, kivág és beilleszt anyagokat közöttük, lekérdezi a Big Chatet, külsős pluginokat integrál. Képgenerálást és a Windows-al együtt járó médiaszerkesztőket kínál: Paint, Photos és a videószerkesztő Clipchamp.

A kreatív szoftverek és az LLM-ek összekombinálása logikus és fontos, sőt, forradalmi lépés. A Microsoft megközelítése nyilvánvalóan milliókat fog ösztönözni.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek