Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Magyar startupot vett a SEON

MEGOSZTÁS

A hazai startup ökoszisztéma meghatározó szereplője, a tavaly 94 millió dolláros befektetést kapott, online csalások megelőzésével foglalkozó SEON felvásárolta a pénzmosás elleni küzdelem területén ügyfélátvilágítási szolgáltatást kínáló Complytront. A két cég technológiája remekül kiegészíti egymást, a most megvalósult tranzakció során a SEON integrálja a Complytron megoldását, így olyan újgenerációs, globális pénzügyi szereplőkhöz is eljuthat, mint a Revolut, a Nubank vagy az Afterpay.

A Crunchbase átfogó adatai alapján ma több mint 500 millió dollárt érő SEON az ügyfélátvilágítással foglalkozó Complytron felvásárlására tett ajánlatot 2022 végén. A Complytront a Hiventures 160 millió forinttal, az MKB Fintechlab által irányított és többségi tulajdonában álló Arete Zrt. pedig közel 30 millió forinttal finanszírozta.

„A SEON-nál mindig az a célunk, hogy a lehető legjobb megoldásokat kínáljuk ügyfeleink számára. A tavalyi befektetési körünk – amelyben a Netflixben, az Uberben, a Snapchatben és a Slackben is fantáziát látó amerikai Institutional Venture Partners (IVP) vett részt – szintén ezt a célkitűzésünket erősítette. A Complytron által kínált technológia és tudás tökéletes kiegészítése eddigi online csalásmegelőző rendszerünknek: az akvizíció által egy már jól működő és innovatív pénzmosás elleni megoldást, és nem utolsó sorban egy tehetséges szakemberekből álló csapatot, tudunk bevonni globális működésünkbe” – mondta Kádár Tamás, a SEON alapító-vezérigazgatója az ügylet kapcsán.

„Ahogy mindenki más is a magyar fintech szcénában, ámulattal figyeltük a SEON-story alakulását. Ezért hihetetlen megtiszteltetésnek érezzük, hogy a mi közreműködésünkkel lép be a SEON a pénzmosás elleni küzdelem nemzetközi piacára. A SEON csalásmegelőzési megoldásának és a Complytron technológiájának egyesítése egyetlen platformban egy újabb nagy lépés a pénzügyi kiberbűncselekmények visszaszorítása érdekében folytatott harcban” – mondta el Lebhardt Olivér, a Complytron társalapítója és ügyvezetője.

„Minden exitre büszkék vagyunk, hiszen ezek mutatják meg igazán, hogy befektetési elképzelésünk helyes volt, általuk igazolja vissza leginkább munkánkat a piac. Ráadásul a SEON a Complytron csapatában és termékében arra is meglátta a potenciált, hogy nemzetközileg is helyt tudnak állni, így újabb innovatív magyar megoldás bizonyíthat a globális színtéren” – emelte ki Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek