Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

6 érv, amiért a cégeknek megéri adatközponti meghajtót használni

MEGOSZTÁS

A Google nemrég megjelent környezetvédelmi jelentése jól mutatja, hogy a globális klímaváltozás hatására az adatközpontok hűtése egyre jelentősebb erőforrásokat emészt fel, ami súlyos vízfelhasználási problémákhoz vezet. Ezt a Microsoft például vízalatti létesítményekkel igyekszik orvosolni, de ezt nem minden cég teheti meg. A szerverek energiahatékonyabb működéséhez többek között az adattárolók is jelentősen hozzájárulhatnak, ha a vállalatok a rendszerüknek megfelelő megoldásokat választanak. Ám a cégek sok esetben még mindig az átlagfelhasználóknak szánt kliensmeghajtók vagy a merevlemezek mellett döntenek, amelyek a Kingston Technology szakemberei szerint nem felelnek meg az ideális IT-infrastruktúra követelményeinek. A memória- és tárológyártó az alábbiakban 6 érvet sorakoztat fel amellett, hogy a szervezetek miért járnak jobban az adatközponti SSD-kkel.

  1. Magasabb energiahatékonyság – Az adatközponti SSD-ket kifejezetten adatközpontokhoz és vállalati szintű alkalmazásokhoz tervezték, míg a kliens SSD-ket átlagfelhasználásra. Ezért az adatközponti SSD-k hatékonyabbak adatközponti és szerverkörnyezetben, mivel intelligensebben használják fel az erőforrásokat, mint a kliensmeghajtók. Ez különösen előnyös a több nagy adatközponttal rendelkező szervezetek számára, hiszen az SSD-k által csökkenthető a szerverparkok karbantartása és energiaigénye, és így ezek költségei is.
  2. Hosszabb élettartam – Speciális kialakításuknak köszönhetően az adatközponti meghajtók élettartama ezekben a környezetekben tovább is tart, mint a személyi számítógépekben használt kliens SSD-k. Az adatközponti meghajtók több írási/olvasási műveletet tudnak kezelni élettartamuk során, ami azt jelenti, hogy jobban megfelelnek a nagy terheléssel járó és folyamatos adathozzáférést igénylő adatközponti működés követelményeinek, mint a kliens SSD-k. Például a Kingston A400 960 GB belépő szintű kliens SSD élettartama 300 TBW, ami 0,3 DWPD-nek felel meg 3 évre, míg az azonos kapacitású DC600 adatközponti SSD élettartama 1752 TBW, ami 1,66 DWPD -nek felel meg 3 évre és 1 DWPD-nek 5 évre.
  3. Jobb megbízhatóság – Az adatközponti meghajtók alkatrészei robusztusabbak és hosszabb élettartamúak a kliens SSD-kénél. 7×24 órás működésre tervezték őket, és olyan, adatvesztést megelőző kiegészítő funkciókkal rendelkeznek, mint az áramkimaradás elleni védelem és az adatútvonal védelme.
  4. Fokozott teljesítmény – Az adatközponti SSD-ket az adatközponti környezetekben megkövetelt nagy teljesítményre optimalizálták. Egységes IOP-teljesítményt és kiszámíthatóan alacsony késleltetést (más néven szolgáltatásminőséget) nyújtanak, és jól bírják az intenzív írási/olvasási terhelést. Ez azt jelenti, hogy több I/O-műveletet tudnak kezelni másodpercenként, így ideálisak a nagy sebességű adathozzáférést igénylő alkalmazásokhoz.
  5. Fejlett funkciók – Az adatközponti tárolók fejlett funkciói között szerepel a végpontok közötti adatvédelem, amely az adatátviteli folyamat minden szakaszában védi az adatokat. Emellett kulcsfontosságú funkció még a kényes adatokat védő hardveres titkosítás és a biztonságos törlés is.
  6. Hatékonyabb tesztelés és kompatibilitás – Az adatközponti SSD-ket harmadik féltől és OEM-gyártóktól származó RAID-vezérlőkkel ellátott szerverplatformokon tesztelik a garantált hardverkompatibilitás érdekében. A Kingstonnál a tesztelés az egyik legfontosabb állomása a gyártási folyamatnak ahhoz, hogy a piacon a legmegbízhatóbb adatközponti SSD-ket szállítsák. Többszintű SSD-tesztelési folyamatuk garantálja, hogy minden adatközponti SSD ugyanolyan magas minőségi színvonalon működjön, mint ami egy olyan megbízható márkától, mint a Kingston, elvárt.


Összességében véve tehát jelentős előnyökkel jár, ha a cégek adatközponti SSD-ket használnak a szerverekben kliens SSD-k helyett, ugyanis bár az előbbiek alkalmasak lehetnek fogyasztói szintű alkalmazásokhoz, nem az adatközponti környezet követelményeire tervezték őket. A vállalatok az alkalmazásaikhoz és feladataikhoz megfelelő SSD kiválasztásához pedig bármikor igénybe vehetik a Kingston Ask an Expert szakértői konzultációs szolgáltatását.

A Kingston adatközponti SSD megoldásairól itt olvashat bővebben.

 

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek