Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Ruijie | Reyee hálózati termékek tesztje – avagy van mitől tartania a konkurens gyártóknak

MEGOSZTÁS

A Ruijie Networks egy több mint 20 éves, kínai gyökerekkel rendelkező innovatív IKT (információ- és kommunikációtechnológiai) vállalat, mely már 8 saját fejlesztésű termékcsaláddal (és 300+ féle termékkel) rendelkezik, beleértve a switcheket, routereket, vezeték nélküli és felhő eszközöket, gatewayeket, illetve hitelesítési, menedzselési és identitáskezelési megoldásokat. Hazájában már a vezető gyártók közé tartozik, világszerte pedig egyre többen pártolnak át megoldásaikra azok megannyi előnye miatt. A Reyee pedig a Ruijie által 2014-ben létre hozott albrand, mely főként a kisebb vállalkozások igényeit igyekszik kiszolgálni.

Habár nagy gyártónak számít Kínában, idehaza még a szárnyát bontogatja a brand. Ugyanakkor nem véletlenül kezd egyre népszerűbbé válni: ha belemélyedünk a termékek részletes tulajdonságaiba, láthatjuk, hogy olyan megfizethető, mégis innovatív funkciókkal ellátott hálózati eszközökről van szó, amelyek leegyszerűsítik a hálózatmenedzselési feladatokat, és megkönnyítik a rendszerintegrátorok munkáját, miközben növelik a felhasználók elégedettségét.

Most három olyan eszközt szeretnénk bemutatni, amelyek jól reprezentálják a Ruijie | Reyee által kínált előnyöket és korábban méltatlanul, csak igen kevés rivaldafényt kaptak:

 1. Az RG-EG105G-P Router WAN-csatlakozóval van ellátva a megfelelő modemen keresztül történő internetelérés érdekében, valamint négy PoE-képes LAN-porttal is rendelkezik.
 2. Az RG-ES206GC-P Managed Network Switch négy PoE-csatlakozóval és két uplink-csatlakozóval rendelkezik.
 3. Az RG-RAP2200(E) Access Point PoE-meghajtott, de tetszés szerint 12 V-os DC-ről is ellátható. Egy plusz LAN-csatlakozóval is rendelkezik.

Ezen eszközökre azért esett a választás, mert megfizethetőek, mégis egy átlagos vállalat számára tökéletes választás lehet az alapvető hálózati igények kielégítésére. Persze egy kiterjedtebb kamerarendszer vagy hálózat felállításához nagyobb switch is szükséges lehet, mint a cikkünkben bemutatott, ilyen például az RG-EG210GP 10 Port (8+2) vagy az RG-EG226GC-P 26 Port (24+2). Utóbbi 24 PoE porttal rendelkezik, teljes PoE kapacitása pedig 370W.

Mi van a dobozban?

A termékek doboza letisztult, benne csak a legfontosabb dolgokat találhatjuk meg:

 • magát a terméket (Router / Switch/ Access Point)
 • tápegység (az AP-hez nem)
 • tápkábel (az AP-hez nem )
 • beüzemelési útmutató
 • garanciapapír

Előkészületek és beüzemelés

A legegyszerűbb módja az eszközök beüzemelésének, a Ruijie mobilappon keresztül történő üzembe helyezés. Ez letölthető az Android- vagy az iOS-alkalmazásboltján keresztül, segítségükkel gyorsan és hatékonyan tudjuk konfigurálni, majd kezelni az eszközöket. Az első futtatásnál egy Ruijie Cloud fiók létrehozása szükséges – ez egy egyszerű folyamat, amelyet cégként vagy magánszemélyként is elindíthatunk. Fontos kiemelni, hogy más gyártókkal ellentétben, a Ruijie | Reyee az egyetlen gyártó a piacon, amely nagyvállalati funkciókkal felvértezett felhőmenedzsment platformot kínál eszközeihez – mindezt örökre és teljesen ingyen.
Az alkalmazáson belül a „projekt hozzáadására” nyomva hozzáadhatunk üzemkész és csatlakoztatott eszközöket egy projekthez. Ezeknek egy egyedi nevet és egy tetszőleges jelszót kell adni, amelyek megadása után csak hozzá kell rendelnünk a készüléket.
Az eszközök hozzárendelése történhet direkt hozzáféréssel, „felfedezéssel” vagy a termék címkéjén található QR-kód szkennelésével.

Terméktámogatás

A Ruijie support oldalán számos rövid oktatóvideó megtalálható, amelyek mellett teljes tréningfelvételek is elérhetők online. A videókban sztenderd hálózati terminológiát használnak, így a témában csak alapszintű jártassággal rendelkező felhasználók sem ütközhetnek nehézségekbe a hálózat telepítése, beüzemelése és későbbi menedzselése során.

Beállítási lehetőségek

A böngészőből is elérhető Cloud-applikáció vizuálisan jól tagolt, a bal oldalt található menüoszlop segítségével könnyedén megtalálhatunk minden fontos beállítási lehetőséget. Áttekinthetjük hálózatunk topológiáját és hozzáférhetünk annak beállításaihoz. Riasztásokat állíthatunk be, riportokat készíthetünk, testre szabhatjuk eszközünk működési preferenciáit illetve finomhangolhatjuk a kamerákkal, NVR-ekkel illetve IP-telefonokkal kapcsolatos beállításokat.
A központi irányítópult segítségével áttekinthetjük az aktív hálózat legfontosabb információit és a hálózatra csatlakoztatott eszközök státuszát illetve naplófájljait.
A mobilapp is egyszerű módot biztosít a különböző funkciók elérésére viszont limitált topológiai rálátásunk van a komplexebb hálózatokra. A kulcsfontosságú eszközök tulajdonságait ugyanakkor még így is egy pillanat alatt megtekinthetjük miközben az eWeb-funkció csatlakozást biztosít bármilyen eszközhöz.
Ha esetleg több hozzáférési pont (AP-t) használnánk, lehetőség van a vezeték nélküli lefedettség, az energiahasználat és a sávszélesség automatikus optimalizálására is. Természetesen támogatottak a mesh-hálózatok adta előnyök is.

Az új elérhető firmware frissítésekről értesítéseket kaphatunk a mobilappban, sőt akár egyetlen kattintással telepíthetjük is azokat. Kiemelendő, hogy a klasszikus Vendég-WiFi beállításokon túl támogatott a Voucher-opció is, mely segítségével a vállalkozások kuponok formájában biztosíthatnak átmeneti hozzáférést a vendégeik számára. Ráadásul a belépési felület kinézete is szabadon testre szabható.

A hálózatunk állapotáról azonnali riport is készíthető, a Topológia menüpont alatt. Ez .doc vagy .pdf-formátumban is lekérhető. A jelentés első oldalának stílusa szabadon állítható, a dokumentumban pedig megtaláljuk az alapvető információkat, különböző diagrammokat, eszközlistát, illetve a konfigurációs és topológiai beállításokat is.

Teljesítmény

 1. Az RG-EG105G-P router sávszélessége a 600 Mb/s is elérheti, abban az esetben, ha a flow control használatban van az 500 Mb/s-ot. Ez a modell 4 PoE+ és egy WAN-csatlakozót biztosít viszont a negyedik LAN-csatlakozó (LAN3) átalakítható egy plusz WAN-csatlakozóvá szükség esetén. Ez esetben elérhetővé válnak a Failover vagy a Load Balancing beállítások is. A PoE-csatlakozók 54 W-ig tudnak összesen ellátni, egy csatlakozónál maximum 30 W-os limittel.
  A DHCP pool alapból engedélyezve van. Az eszköz képes akár 100 kliens egyidejű kezelésére, akár 32 hozzáférési pont (AP) valamint 128 switch irányítására is. A konfiguráció engedélyezi a port-szerinti VLAN beállításokat, a Smart Flow kontrollt, a valós idejű forgalomi auditot, a személyre szabható portálfelületet, az applikáció blokkolást és a firmware frissítést eszközönként vagy csoportonként.
  A port menedzsment lehetővé teszi a következőket: porttükrözés, loop védelem, izoláció, limitálás, forgalmi vihar kontroll, statikus MAC és MAC keresés. A felület mutatja a csatlakozóstatisztikákat, monitoring információkat, kábelészleléseket, VLAN konfigurációt és a MAC listákat is.
  A készülék méretei: 206,5 x 108,5 x 28 mm (szélesség x hosszúság x magasság), súlya 0,84 kg.
 2. Az RG-ES206GC-P switch négy PoE-porttal és 2uplink-porttal rendelkezik. Ezek mind 1 Gb/s-os kapacitással rendelkeznek, amelynek maximális switching kapacitása 12 Gb/s. A PoE port-ok maximum 54 W-ig látnak el és a készülék tartalmaz egy kibővített PoE módot is 250 méterig.
  Ez a Layer 2 switch menedzselhető direktben webböngészőn, felhőn vagy mobilapplikáción keresztül, és támogatja port-szerinti VLAN-konfigurációt is portizoláció esetén. A konfigurálható ACL (Access Control List) segítségével korlátozható a hozzáférés is. Ezen felül az IP-kamera és NVR-felismerés is támogatott a kompatibilis eszközöknél.
  A termék 148 x78 x26 mm (szélesség x hosszúság x magasság) és mindössze 0,79 kg-ot nyom.
 3. Habár az RG-RAP2200(E) Access Point PoE meghajtású, de rendelkezik egy további porttal amely switch vagy más hálózati eszközök csatlakozását is lehetővé teszi. Az AP 400 Mb/s sebességet támogat 2,4 GHz-en és 867 Mb/s-et 5 GHz-en, amely összesen kiemelkedő 1267Gb/s-os teljesítményt jelent – hozzáférési pontonként.
  Dimenzióit tekintve 194 x 194 x 35 mm (szélesség x hosszúság x magasság), amely értékekbe nem tartozik bele a szerelőlap nagysága. Súlya 0,79 kg.

Összegzés

Ruijie Networks és az albrand, Reyee által kínált hálózati eszközök olyan megfizethető és innovatív megoldásokat nyújtanak, amelyek hatékonyan segítik az alapvető hálózati igények kielégítését, miközben könnyítik a rendszerintegrátorok munkáját. Bár, a gyártó még nem olyan ismert a hazai piacon, mint Kínában, az általuk kínált termékek és szolgáltatások minősége, funkcionalitása és versenyképes ára miatt egyre többen fedezik fel előnyeiket.

Mindhárom tesztelt, felhővezérelhető hálózati termék remekül használható, gondosan dokumentált, és abszolút az ajánlott kategóriába tartozik stabil hálózatok kiépítésére, mind otthoni, mind vállalati felhasználás esetében. A fenti említett három modell, illetve a gyártó teljes portfóliója elérhető a HRP Europe Kft., a gyártó hazai disztribútorán keresztül.

A termékismertető a brit PSI magazin tesztje alapján készült: PSI July 2023 by ProActiv Publications Ltd. – Issuu

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek