Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Új vezető a Bluebird élén

MEGOSZTÁS

Változás történt a Bluebirdnél: a hazai IT munkaerőpiaci cég alapító-vezérigazgatója, Réfi Balázs a nemzetközi terjeszkedést irányítja ezentúl, feladatait a szektorban már nagy tapasztalattal rendelkező Hradek Viktória veszi át.

Idén január 1-től Hradek Viktória vette át a több mint 20 éves Bluebird vezetését. Pályafutása elején tanácsadóként alapvetően a telekommunikációs szektorban dolgozott, az utóbbi 15 évben pedig IT szektorban látott el vezetői szerepeket, informatikai tanácsadó, illetve IT fejlesztő cégeknél. Az új CEO HR fókuszú vezetése ideális a külföldi és a hazai projektekhez szükséges csapat növelésére (jelenleg 170 fő), illetve a hibrid munkarend teljeskörű megvalósításához.

Réfi Balázs, a Bluebird alapítója és korábbi vezérigazgatója ezentúl a nemzetközi terjeszkedést fogja irányítani.

“Mára elmondható, hogy a Bluebird a magyar IT munkaerőpiac egyik vezető cége. IT munkaerő-közvetítés területen a csapatunk az egyik legnagyobb és legképzettebb Magyarországon, míg IT contracting és szoftverfejlesztés szolgáltatásaink keretein belül több, mint 110 emberünk dolgozik annak érdekében, hogy megvalósuljanak a projekt kezdetén kitűzött célok. Az utóbbi években a Bluebird számos nemzetközi, például svájci, kanadai, amerikai projekten dolgozott. 2024-ben célul tűztük ki, hogy hazai árbevételünkkel megegyező volumenű külföldi projekteket valósítsunk meg. Ennek elérése komoly erőfeszítést igényel marketing, sales, szolgáltatásfejlesztés és egyéb területeken is, ezért került szétválasztásra a Bluebird hazai és külföldi tevékenységének vezetése”

– mondja Hradek Viktória.

2024 növekedést hozhat az IT iparágnak

A 2021-2022-es év sikeres év volt szinte minden cég számára, akik az IT szektorban dolgoztak, 2022 júliusa óta azonban folyamatos visszaesés látszik az informatikai megrendelések tekintetében. A várakozások azonban 2024-re újfent növekedést vetítenek előre, aminek mértéke globálisan akár 5-7 százalék is lehet.

Gartner idei évre vonatkozó 10 legjobb stratégiai technológiai trendje szerint a mesterséges intelligencia széles körű alkalmazása és a technológia üzleti alkalmazásokba való beépítése a mesterséges intelligencia iránti bizalom, a kockázat- és biztonságkezelés elsődleges prioritásává válik a szervezetek számára.

“A világpiaci trendekkel párhuzamosan hazánkban is növekedés várható, ennek jelei már év végén is láthatóak voltak. Az is érzékelhető, hogy az mesterséges intelligencia és kiberbiztonság nálunk is egyre nagyobb figyelmet kap, tehát az ilyen jellegű projektek bővülése várható. Ahogy azonban már tavaly év végén is látszott, bár a képzett  munkaerő iránti kereslet nagy, a cégek sokkal megfontoltabban választják ki a megfelelő személyt, hosszabb idő alatt, és inkább senior kollégákra fókuszálnak”

– véli Hradek Viktória, a Bluebird új CEO-ja.

(Kiemelt kép: Bluebird)

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek