Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Kritikus infrastruktúra védelme: gondolkozz támadóként

MEGOSZTÁS

Egy új szoftver nyújt segítséget a legsúlyosabb kibertámadások ellen, méghozzá úgy, hogy mesterséges intelligencia előrejelző képességével azonosítja az ellenfelek által a kritikus infrastruktúra megcélzásához vezető útvonalakat.

A Krím 2014-es annektálása után az oroszokhoz köthető hacker csoportok tartós támadást zúdított Ukrajna infrastruktúrájára. A következő évben az ország átvészelte az első konfirmált hackertámadást az elektromoshálózat ellen, ami le is állította azt. A támadások azóta is folytatódtak, hogy Oroszország 2022 februárjában megkezdte a teljes körű inváziót. A Google Threat Analysis Group legújabb jelentése szerint az orosz katonai hírszerző ügynökség többször is használt pusztító, digitális kártevőket az ukrán polgári infrastruktúra lerombolására.

Az elemzők egyre jobban aggódnak a világszerte terjedő fenyegetések miatt. Novemberben egy tábornok, aki 2014 és 2017 között az Egyesült Államok hadseregét irányította Európában, azt mondta, hogy a kibervédelem ugyanolyan fontossá vált a német kikötők védelmében, mint a rakétavédelmi rendszerek.

Az EU is növekvő aggodalmának ad hangot. A múlt hónapban az európai blokk felügyelő testülete figyelmeztette a tagokat, hogy javítsák védekezésüket a külföldi államok általi feltörések fokozott kockázata miatt.

A fenyegetések mérséklése érdekében a kiberbiztonsági cégek különféle védekezési módszerekkel kísérleteznek. A Darktrace, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb technológiai vállalata úgy döntött, hogy az AI-t természetes gondolkodásmódra alkalmazza: támadóként gondolkodik.

PREVENT/OT a Darktrace/OT termékcsalád része, amely összetett ipari környezeteket véd az ismert és ismeretlen támadások ellen, öntanuló mesterséges intelligencia segítségével, úgy hogy azonosítja a
az ellenfelek által a kritikus infrastruktúra megcélzásához vezető legegyértelműbb útvonalakat. A szoftver meg is jeleníti az eszközökhöz vezető lehetséges összes útvonalat, így a biztonsági csapat megerősítheti környezetet, hogy megelőzze a támadásokat, mielőtt azok megtörténhetnének.

A Darktrace PREVENT magas szintű áttekintést nyújt a támadási felület és a kapcsolódó kockázatok alakulásáról. Bemutatja a kulcsfontosságú mérőszámokkal kapcsolatos trendeket, például a talált kockázatok típusát és azok kritikus fontosságát a prioritások szempontjából.

 

A termék kulcsfontosságú összetevője a Darktrace öntanuló mesterséges intelligencia, amely észleli az eszközökben a kiberfenyegetésre utaló eltéréseket. A cég szerint a szoftver lehetővé teszi a túlterhelt személyzet számára, hogy biztonsági prioritást állítson fel, az egyedi környezeti igényeiknek megfelelően.

 

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek