Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

5 Biztonsági Műveleti Központ (SOC) eszközök a kiberfenyegetések elkerülésére

MEGOSZTÁS

Nagyon jól ismerjük a minket körülvevő kiberfenyegetéseket és ezek napról napra növekszenek. Tehát megvédeni a szervezetet a hackerektől. Ebben a cikkben bemutatunk 5 népszerű SOC-eszközt, amelyek megmenthetik vállalatát a kiberfenyegetésektől.

A SOC (Security Operations Center) eszközök olyan szoftveralkalmazások, amelyek segítségével a szervezetek valós időben figyelhetik a biztonsági fenyegetéseket és incidenseket, és reagálhatnak rájuk. Ezeket az eszközöket úgy tervezték, hogy központi platformot biztosítsanak a biztonsági adatok kezelésére és elemzésére, lehetővé téve a biztonsági csapatok számára, hogy gyorsan észleljék a potenciális fenyegetéseket és reagáljanak rájuk.

Miért van szükségünk SOC-eszközökre?

Az SOC-eszközök segítenek a fenyegetések és sebezhetőségek megtalálásában és feloldásában, javítva a szervezet általános biztonsági helyzetét.

A fenyegetések és támadások korai azonosítását az SOC-eszközök teszik lehetővé, amelyek segíthetik a vállalkozásokat a kiberfenyegetések által okozott károk csökkentésében, akár elkerülésében. A SOC-megoldások automatizálják a fenyegetésészlelés és válaszlépések sok időigényes és ismétlődő eljárását. Azáltal, hogy hozzáférést biztosítanak a cégeknek biztonsági helyzetükhöz, és bevezetik a szükséges ellenőrzéseket, segíthetik a szervezeteket a különféle szabályozási követelményeknek való megfelelésben.

Az SOC-eszközök valós idejű figyelmeztetéseket és automatizált válaszadási képességeket tesznek lehetővé, amelyek felgyorsítják és javítják az incidensre adott válaszokat. Kiválasztásakor a szervezeteknek figyelembe kell venniük sajátos igényeiket, például hálózatuk méretét, biztonsági infrastruktúrájuk összetettségét és megfelelőségi követelményeiket. Ezeknek az eszközöknek az egyik legjobb tulajdonsága az integrációs képességeik, amelyek lehetővé teszik a biztonsági csapatok számára, hogy egyetlen platformról kezeljék a biztonsági szabályzatokat és az incidenseket a teljes hálózaton, végponton és felhőkörnyezeten.

1. McAfee Enterprise Security Manager

A McAfee Enterprise Security Manager (ESM) egy SIEM-eszköz, amelyet valós idejű fenyegetésészlelésre, naplókezelésre és megfelelőségi jelentésekre használnak.

Jellemzők:

A biztonsági események azonosítása és az azokra való reagálás érdekében a McAfee ESM folyamatosan elemzi a hálózati forgalmat és valós időben naplózza.
A technológia észleli a megkérdőjelezhető viselkedési mintákat, és riasztásokat generál további vizsgálathoz fejlett korreláció és elemzés segítségével.
A McAfee ESM integrált megfelelőségi jelentést kínál, és segíti a vállalkozásokat a jogi szabványok, például a PCI DSS és a HIPAA betartásában.
A biztonsági csapatok kezelhetik és követhetik a biztonsági incidenseket az eszköz incidenskezelő modulja segítségével az észleléstől a megoldásig.
A fenyegetés-felderítés integrálása a McAfee ESM egyik legerősebb tulajdonsága. A fenyegetések észlelési képességének javítása érdekében az eszköz integrálható olyan külső fenyegetés-felderítő forrásokkal, mint a McAfee Global Threat Intelligence (GTI) vagy a STIX/TAXII hírcsatornák. Ezen a felületen a biztonsági csapatok fenyegetésintelligencia segítségével gyorsan azonosíthatják és kezelhetik az új kockázatokat.

2. Palo Alto Networks

A Palo Alto Networks egy biztonsági platform, amely egyesíti a hálózati, végpont- és felhőbiztonságot a kibertámadások megelőzésére.

Jellemzők:

A hálózati alapú fenyegetések elleni védekezés érdekében a Palo Alto Networks egy következő generációs tűzfalat kínál , amely élvonalbeli stratégiákat alkalmaz, beleértve az alkalmazásalapú irányelvek érvényesítését, a felhasználó alapú korlátozásokat és a fenyegetésmegelőzést.
A végponti biztonságot a rosszindulatú programok, a kihasználások és a zsarolóprogramok elleni támadások ellen a cég Traps terméke biztosítja.
A Palo Alto Networks felhőalapú biztonsági platformja a felhőalapú munkaterhelések és alkalmazások láthatóságát és biztonságát biztosítja.
A Palo Alto Networks AutoFocus fenyegetésfelderítő platform segítségével a vállalkozások a közösség többi tagjával kicserélhetik a fenyegetésekkel kapcsolatos információkat, és együtt dolgozhatnak ezen.
A Palo Alto Networks integrációs képessége az egyik legerősebb jellemzője. A biztonsági csapatok egyetlen platformról kezelhetik a biztonsági szabályokat és incidenseket a teljes hálózaton, végponton és felhőkörnyezeten, köszönhetően a vállalat biztonsági megoldásainak zökkenőmentes integrációjának. A biztonsági csapatok számára egyszerűbb elkerülni, azonosítani és reagálni a kiberfenyegetésekre, mivel ez az integrált megközelítés jobb láthatóságot és a biztonsági műveletek feletti ellenőrzést biztosít.

3. Splunk Enterprise Security

A SIEM eszközt valós idejű megfigyelésre, fenyegetésészlelésre és incidensekre való reagálásra használják.

Jellemzők:

A Splunk Enterprise Security biztosítja a biztonsági csapatok számára azokat a valós idejű megfigyelési és riasztási lehetőségeket, amelyekre szükségük van a biztonsági problémák gyors azonosításához és megoldásához.
Az alkalmazás külső fenyegetés-intelligencia-forrásokkal kombinálva aktuális fenyegetési információkat és kontextust biztosít a biztonsági eseményekhez.
A Splunk Enterprise Security riasztásokat generál további vizsgálathoz a fejlett korrelációs és elemzési képességek segítségével a megkérdőjelezhető viselkedési minták észlelésére.
Az alkalmazás beépített megfelelőségi jelentésekkel segíti a cégeket, hogy megfeleljenek a jogi szabványoknak, például a PCI DSS és a HIPAA .
A biztonsági csapatok egyedi igényeiknek megfelelően láthatják és elemezhetik a biztonsági adatokat a Splunk Enterprise Security által kínált konfigurálható irányítópultok és jelentések segítségével.
A Splunk Enterprise Security bővíthetősége az egyik legjobb tulajdonsága. Az eszköz erős fejlesztői ökoszisztémája és API-ja lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy más biztonsági technológiákkal kombinálják, és sajátos követelményeikhez igazítsák. Ennek a bővíthetőségnek köszönhetően a szervezetek könnyebben maximalizálhatják biztonsági műveleteiket, és több értéket kaphatnak biztonsági adataikból.

4. IBM QRadar

Ez egy SIEM-eszköz, amelyet naplókezelésre, hálózati és felhasználói tevékenységek figyelésére, valamint fenyegetések intelligenciájára használnak.

Jellemzők:

Az IBM QRadar valós idejű megfigyelési és riasztási képességeinek köszönhetően a biztonsági csapatok gyorsan azonosíthatják és reagálhatnak a biztonsági problémákra .
A megkérdőjelezhető tevékenységek mintáinak megtalálása és a további vizsgálatokhoz szükséges riasztások előállítása érdekében a thprogram fejlett korrelációs és elemzési képességeket használ , hogy valós idejű fenyegetésadatokat és kontextust biztosítson a biztonsági eseményekhez , az IBM QRadar más fenyegetés-intelligencia-forrásokhoz kapcsolódik.
Az alkalmazás beépített megfelelőségi jelentésekkel segíti a cégeket, hogy megfeleljenek a jogi szabványoknak, például a PCI DSS és a HIPAA .
Az IBM QRadar kognitív képességei a legjobb jellemzői közé tartoznak. Az eszköz gépi tanulási és mesterséges intelligencia technikák segítségével automatizálja a fenyegetésészlelési és válaszadási folyamatokat. Az idő múlásával az IBM QRadar képessége a kibertámadások észlelésére és reagálására fejlődik kognitív megközelítésének köszönhetően, amely lehetővé teszi számára, hogy tanuljon a biztonsági incidensekből és alkalmazkodjon az új fenyegetésekhez.

5. Elastic Security

Ez egy nyílt forráskódú biztonsági elemzési és fenyegetésészlelési platform, amely gépi tanulási algoritmusokat használ.

Jellemzők:

Az Elastic Security valós idejű megfigyelési és riasztási képességeinek köszönhetően a biztonsági csapatok gyorsan azonosíthatják a biztonsági eseményeket, és reagálhatnak rájuk .
A megkérdőjelezhető tevékenységek mintáinak megtalálásához és a további vizsgálatokhoz szükséges riasztások előállításához ez a program fejlett korrelációs és elemzési képességeket használ.
Az Elastic Security külső fenyegetés-intelligencia-forrásokkal interfészek a biztonsági incidensekre vonatkozó kontextuális információk, valamint a valós idejű fenyegetésadatok továbbítására.
Az eszköz integrált végpontészlelési és válaszadási képességeinek köszönhetően a biztonsági csapatok megvizsgálhatják a végpontok biztonsági problémáit, és reagálhatnak rájuk .
A méretezhetőség az Elastic Security egyik legjobb tulajdonsága. A technológia az Elastic Stacken alapul, amely vízszintes skálázással hatalmas mennyiségű adatot képes kezelni. Ennek a méretezhetőségnek köszönhetően a szervezetek könnyebben gyűjthetnek, tárolhatnak és elemezhetnek biztonsági adatokat, ami segít gyorsabban azonosítani és kezelni a biztonsági problémákat. Ezenkívül az Elastic Security beállítható a felhőben vagy a helyszínen, így a vállalkozások számos telepítési lehetőséget kínálnak.

Számos SOC (Security Operations Center) eszköz elérhető a piacon, amelyek segíthetik a szervezeteket a kiberbiztonsági fenyegetések észlelésében, megelőzésében és az azokra való reagálásban. Ezek az eszközök számos szolgáltatást kínálnak, például valós idejű figyelést és riasztást, fejlett korrelációt és elemzést, fenyegetésintelligencia, végpontészlelés és válaszadás (EDR), valamint megfelelőségkezelés.

Végső soron a megfelelő SOC-eszköz segíthet a szervezeteknek javítani biztonsági helyzetüket és jobban megvédeni a kiberfenyegetéseket.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek