Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Hogyan változtatja meg a technológia a futófelszerelésed?

MEGOSZTÁS

A futás azóta létezik, amióta az ember él. Ám az elmúlt évtizedben a technológia használata forradalmasította azt, ahogyan futóként edzünk, nyomon követjük és figyelemmel kísérjük fejlődésünket. A futás azóta létezik, amióta az ember él. Ám az elmúlt évtizedben a technológia használata forradalmasította azt, ahogyan futóként edzünk, nyomon követjük és figyelemmel kísérjük fejlődésünket.

Jelenleg különféle eszközök állnak rendelkezésre, amelyek segíthetnek futásunk javításában, sérülések elkerülésében és motiváltságunk megőrzésében.

Virtuális futás

A járvány a futás teljesen új módját nyitotta meg: a virtuálisan. Az összejövetel és a versenyeken való részvétel képessége nélkül a futóvilágnak gyorsan új módszereket kellett kitalálnia a motiváció megőrzésére – és így született meg a virtuális futás.

Néhány virtuális futás egyszerű, előre felvett videók a YouTube-on, amelyeket futópadon nézhet meg. Más cégek, mint például a Zwift, létrehoztak egy magával ragadó alkalmazást és futópadot, amely lehetővé teszi, hogy továbbra is futhasson klubjával/csapatjával/futótársával, bárhol is van.

Léteznek olyan virtuális futóversenyek is, ahol önállóan futsz egy meghatározott távot, majd feltöltöd az eredményeidet egy weboldalra, hogy megtudd, hogyan teljesíthetsz más futókkal szemben.

Okos cipők

A futócipő technológia könnyebbé, kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a cipőket. Minden cipőgyártó cégnek megvan a maga egyedi technológiája, amely arra törekszik, hogy a legkönnyebb, legpattogóbb és legkényelmesebb legyen a piacon.

Az egyik trend a karbonbetétes cipők. Ezek a rugós lemezek segítenek előre lendíteni a futót, gyakran 2-4 százalékkal javítva a versenyidőt.

Egy másik érdekes koncepció az Under Armour okoscipője. Az Under Armour Bluetooth-képes futócipőket készített, amelyek a Mapmyrun alkalmazáshoz csatlakoznak, és részletes mutatókat biztosítanak a futóknak, beleértve a pontos ritmus-, lépéshossz- és teljesítményméréseket.

Ez olyan, mintha egy edző a zsebében lenne – vagy a cipőjében? Az alkalmazás az általa gyűjtött adatokat arra használja fel, hogy személyre szabott edzést biztosítson az Ön futóformájához. Ez olyan egyszerűvé teszi az űrlap javítását, mint az adatok ellenőrzése minden futtatás után.

Viselhető eszközök

A hordható eszközök már megszokottá váltak. Nem újak, de túlléptünk az egyszerű lépésszámlálókon és pulzusmérőkön.

Az olyan hordható eszközök, mint a Whoop, jelenleg hullámokat keltenek – eltérve az egyszerű csuklóérzékelőtől azáltal, hogy sportmelltartóban vagy derékpántban hordható viseleteket kínálnak. Ez kényelmesebbé és kényelmesebbé teszi őket.

Egyéb praktikus hordható eszközök közé tartoznak a teljesítménymérők és a pedálfordulat-érzékelők. Azok számára, akik nagymértékben támaszkodnak mérőszámaikra képzésük irányításakor, ezek felbecsülhetetlen értékűek, és szükséges visszajelzést adnak, amelyet felhasználhatnak a képzés felépítéséhez.

Általában közép- és felső kategóriás órákba építik be őket. Vagy vásárolhat kicsi, nem feltűnő érzékelőket, amelyek a cipőjéhez vagy rövidnadrágjához rögzíthetők.

Hexoskin Pro Kit nőknek

A Hexoskin biometrikus okospóló, amely lehetővé teszi az atlétáknak, hogy valós időben mérjék, kövessék és javítsák a teljesítményüket. A Hexoskin egy integrált szenzorokkal ellátott biometrikus póló, amely egy dedikált applikációval Bluetoothon át létesít kapcsolatot, iOS-en és Androidon is használható, és USB-kábellel tölthető. A Hexoskin méri a felhasználó szívverését, ennek változásait, ritmusát, a légzését, a belélegzett levegő mennyiségét, a lépések számát, a gyorsaságot, a távolságot, az elégetett kalóriát, de akár az alvási szokásokat is képes megfigyelni.

A póló három szenzort tartalmaz a mellkas-, derék- és hátrészen, illetve oldalsó zsebében biztonságosan lehet tárolni a felvevőegységet. Mosható, könnyű, lélegző anyagból készült, optimális bármilyen mozgásformához. Az okospóló által felvett, majd rögzített adatokat egy nyílt platformra fel lehet tölteni, elérhetővé téve így a kutatók, érdeklődők számára.

Kiegészítők

A futók szeretik a kiegészítőket. Bármi, ami szórakoztatóbbá vagy kényelmesebbé teszi a futást, bónusz. Lehet, hogy nem ők a legkiemelkedőbbek a technológiai világban, de a futótartozékok is fejlődnek a technológia fejlődésével.

A csontvezető fejhallgató az egyik legjobb új találmány a futóknak. Ez az egyedi fülhallgató nyitva tartja a fülét, így zenelejátszás közben is hallhatja a körülötte lévő világot – ez egy kiváló biztonsági funkció.

Az izgalmas újítások közé tartoznak a beépített zenével és fülhallgatóval ellátott izzasztószalagok, a digitális azonosító címkék, az ütős masszázsfelszerelés, valamint az alakod nyomon követésére szolgáló érzékelőkkel ellátott talpbetétek.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek