Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

A Princeton Egyetemről kerülnek ki a legjobban kereső IT-mérnökök

MEGOSZTÁS

Melyik amerikai felsőoktatási intézményekből kikerülő informatikusok keresik a legmagasabb összegeket? Egy friss felmérésből kiderül, hogy az első tízben ugyan öt kaliforniai van, az első és a második azonban egy New Jersey és egy Washington szövetségi állambeli egyetem.

Képek: Wikimedia Commons

A weboldalaknak hosztolási („otthonadási”) szolgáltatásokat nyújtó Hostinger különféle amerikai csúcsegyetemekről kikerülő informatikusok keresetéről készített felmérést, azt vizsgálták, hogy melyik felsőoktatási intézményen végzett szakemberek viszik haza a legtöbb pénzt. A Princeton (New Jersey), a Washington (Seattle) és a kaliforniai Santa Clara Egyetem vezeti a listát.

Az anyag az ország felsőoktatási intézményeiben számítógépes mérnöki képzésben részt vett öregdiákok átlagjövedelmére vonatkozó adatok elemzésére épül, egyben fel is vázolja az informatika diploma megszerzésével járó kilátásokat.

Miért értékesek az informatikus diplomák?

Eiviltas Paraščiakas, a Hostinger kommunikációs vezetője elmondta, hogy az ilyen diplomával rendelkezők egyetem elvégzése utáni keresetével kapcsolatban, a leendő hallgatók, oktatók és döntéshozók rendelkezni fognak az informatikusképzési befektetések esetleges megtérülését igazoló fontos információkkal.

 

 

„Ezek a diplomák nagyon értékesek a mai világban, nem lehet alábecsülni azokat. Az okostelefonoktól az önvezető autókig, a számítógépek mindenhol jelen vannak a mostani társadalmakban” – magyarázza a kommunikációs igazgató.

Az informatikusok rendelkeznek az ezeknek a technológiáknak a tervezéséhez és karbantartásához szükséges tudással, ismeretekkel. Fejlődésüket szintén képesek folyamatosan figyelni, márpedig ez az út gyors, és gyakran kiszámíthatatlan, nincs megállás rajta.

Mire jó egy ilyen elemzés?

Mihelyst eldöntötték, hogy a végzett informatikusok keresetét fogják vizsgálni, elég könnyű volt az osztályozási kritériumok meghatározása. Megbízható forrásból származó, hiteles és pontos adatokat akartak összegyűjteni, majd akkurátusan elemezni. Bíznak benne, hogy a tanulmány szélesebb körben hozzájárul a felsőoktatás munkapályára és a jövedelmi szintre gyakorolt hatásának szélesebb körű megértéséhez az informatikában. Adatvezérelt elemzésükből kiderül, hogy a különböző egyetemek hogyan készítik fel végzős diákjaikat a munkapiaci sikerre.

Az informatikusi munka nagyon sok területen kritikus jelentőségű, legyen szó környezeti hatásokról, egészségügyi fejlődésről, globális kommunikációról, big datáról és az analitikáról, nemzetbiztonságról – szinte bármiről. Paraščiakas szerint ezeknek a területeknek a jelentősége szépen szemlélteti, hogy az informatika mennyire fontos ma, és mennyire fontos lesz holnap.

A top10-es listát öt egyetemmel Kalifornia uralja, az első és második helyezett viszont más szövetségi államokból került ki. A felmérés szerzőit meglepte, hogy az aranyérem nem a Szilícium-völgyhöz közeli egyetemek valamelyikének jutott

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek