Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

A jövő startuppereit keresik

MEGOSZTÁS

Február 26-ig lehet jelentkezni a hazai informatikai tehetségkutatás egyik legfontosabb versenyére, amelyen minden évben megmérettetik magukat Erdélyből és a Vajdaságból érkező diákok is. Az idén jubiláló Neumann Verseny a startupperekre jellemző képességeket értékeli.

Az I. Béla Gimnázium és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) idén huszadik alkalommal rendezi meg a kétnapos Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt Szekszárdon. A jogelődjével együtt már negyvenéves verseny

a hazai informatikai tehetségkutatás egyik legfontosabb lehetősége, melyre minden évben Erdélyből és a Vajdaságból is érkeznek versenyzők, ideértve a szerb anyanyelvű diákokat is.

Az általános iskolások és középiskolások részére meghirdetett, nemzetközi rangú tehetségkutató verseny célja, hogy az informatikát szerető diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük és kreativitásuk kibontakoztatására. A Neumann Verseny a startupperekre jellemző képességeket értékeli: az önállóságot, az új ötleteket és az előadói, marketinges készségeket.

A DXC Technology támogatásával megvalósuló kétfordulós versenyre február 26-ig lehet jelentkezni az esemény weboldalán keresztül. A megmérettetésen bárki részt vehet, aki a döntő induló napjáig, azaz 2024. március 21-ig a 20. életévét még nem töltötte be. Egy pályázatot több versenyző közösen is készíthet.

Az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

  • Alkalmazói programok (oktatóprogramok, WEB alkalmazások, egyéb, valamely felhasználói probléma megoldására készített alkalmazás)
  • Játékprogramok (a versenyzők saját maguk által készített játékprogramjaikkal versenyezhetnek)
  • Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)
  • Számítógépes grafika (kép, portré, karikatúra stb.)
  • Animáció (számítógéppel előállított animáció)
  • Számítógéppel támogatott tervezés (CAD programokkal megszerkesztett tárgyak, objektumok stb.)

A pályázat értékelésénél fontos szempont a program helyessége, alkalmazói programok esetén az emberközeliség, a multimédia, valamint az internetes programoknál a tartalom mellett a látvány.

A szakmai zsűri által kiválasztott nyertesek értékes díjakat, informatikai termékeket nyerhetnek.

(Kiemelt kép: Annie Spratt on Unsplash)

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!