Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánították a Vodafone felvásárlását

MEGOSZTÁS

A kormány nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a Vodafone felvásárlását, az erről szóló rendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben. A lépést Magyarország telekommunikációs ellátásbiztonságával indokolták.

Ahogyan arról tegnap az ictglobal.hu is beszámolt, aláírták a szerződést a Vodafone Magyarország megvásárlásáról. A hazai távközlési piac legnagyobb tranzakciója során a 4iG Nyrt. érdekeltsége, az Antenna Hungária révén 51 százalékos, míg a Magyar Állam 49 százalékos részesedést vásárol a szolgáltatóban.

A tervek szerint január 31-ig lezárnák az ügylet pénzügyi részét, ezzel kapcsolatban fontos bejelentés, hogy az Antenna Hungária hitelszerződéseket kötött az MFB Magyar Fejlesztési Bankkal és más hitelintézetekkel az akvizíció finanszírozására. Az már vasárnap kiderült, hogy az MFB-től legfeljebb 425 000 000 euró összegű hitelt vehet fel az Antenna Hungária, és a tőkekövetelés 80 százalékáig a magyar állam készfizető kezességet vállal, erről itt olvashat bővebben.

A felvásárlás gördülékeny és gyors megvalósulásához nagyban hozzájárul az is, hogy a kormány közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette az ügyletet, vagyis a Gazdasági Versenyhivatal nem vizsgálja majd a tranzakciót. A lépést Magyarország telekommunikációs ellátásbiztonságával indokolták.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek