Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Dróntechnológia, MI, AR az oktatásban

MEGOSZTÁS

A Neumann Társaság Multimédia az oktatásban szakosztálya 2023. július 6-7. között a szegedi Agorában működő Informatika Történeti Kiállításán rendezi meg soron következő nemzetközi konferenciáját, amelyet online is közvetítenek.

A #neumann120 emlékév kapcsán a konferencián külön szekciót kap a neumanni örökség és az oktatás kapcsolata, emellett külön előadás foglalkozik a XXI. századi tanulási élményről, és a legmodernebb technológiák – például a mesterséges intelligencia, az augmentált valóság és a drónok – oktatási felhasználásáról.

A Neumann Társaság Multimédia az oktatásban szakosztálya 2023. július 6-7. között a szegedi Agorában rendezi meg soron következő – immár huszonkilencedik – Multimédia az oktatásban nemzetközi konferenciáját, amelyet online is közvetítenek.

Az idei szakmai rendezvény célja, hogy elősegítse az oktatás, valamint a kutatás és fejlesztés különböző területein dolgozó, oktató hazai és külföldi szakemberek, PhD és felsőoktatási hallgatók kapcsolatfelvételét, tapasztalatok és jó gyakorlatok cseréjét, egyes képzési szakterületekhez kapcsolódó kreditek gyűjtését. A konferencián elhangzó előadások nemzetközi minősítésre és publikálásra kerülnek.

Az idei konferencia külön szekciójában Szalay Imre, a társaság ügyvezetője tart előadást a #neumann120 emlékév-ről, ezt követően szó esik majd arról, hogy miként tudták a SZTAKI munkatársai a kutatóintézet saját keretrendszerének felhasználásával a Neumann-életutat bemutató tablósort a jubileum alkalmából vizuális elemekkel kibővítve, látványos, digitális formában megvalósítani.

A konferencia részletes programja ezen a linken olvasható (.pdf): a 2023-as konferencián egyebek mellett olyan aktuális témák lesznek terítéken, mint a XXI. századi tanulási élmény, a felhőtechnológiák és a közösségi média, az 5G, a virtuális valóság és az augmentált valóság oktatási célú felhasználási lehetőségei, illetve általánosságban a tanulási környezet technológiai változásai.

Emellett tapasztalatokat osztanak meg a konferencián az első hazai MSc-szintű dróntechnológiai képzés indításáról és tapasztalatairól a képzés mögött álló szakemberek.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!