Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

A Világgazdasági Fórum is elindult a metaverzum felé

MEGOSZTÁS

A Világgazdasági Fórum az Accenture-rel és a Microsofttal együttműködve folytatja útját a metaverzum felé a Global Collaboration Village elindításával. A Fórum metaverzumához 80 vezető szervezet csatlakozott, mint Village Partner, hogy egy sokszínűbb globális együttműködést és nagyszabású fellépést támogasson. A 2023-as davosi éves találkozón került sor az első multilaterális ülésre a metatérben.

A Világgazdasági Fórum a 2023-as éves közgyűlésén az Accenture-rel és a Microsofttal közösen mutatta be a Global Collaboration Village nevet viselő metaverzum működő prototípusát, ami kimondottan azért jött létre, hogy a világ legsürgetőbb kihívásaihoz a gyakorlatban is megvalósítható megoldásokat fejleszthetnek. A világ különböző pontjáról, közel 80 vezető szervezet képviselője csatlakozott a metaverzumban tartott első interaktív üléshez, a Fórumhoz, ezzel támogatva a Village fejlődését.

A Village, a metaverzum lehetőségeit kiaknázva, a virtuális jelenlét és kapcsolatépítés közös terét hozza létre egy sokszínű és földrajzilag szétszórt közönség számára. A 2022 májusában bemutatott koncepcióterv alapján elindult innovatív projekt a Microsoft Mesh nevű vegyesvalóság-platformra épül, és már induláskor több, VR-headset vagy laptop segítségével elérhető immerzív teret tartalmaz.

A következő év során a Fórum meghívja a szervezeteket, hogy építsék be ezeket az élményt nyújtó tereket, erősítsék tovább a tanulást, az együttműködést és a partnerséget. A kezdeményezés célja, hogy megerősítse és új lendületet adjon a nemzetközi együttműködésnek, amelyek négy alapelv mentén valósulnak meg: globális együttműködés a közös megoldások érdekében; interaktív elmélyülés a jobb megértés elősegítése érdekében; széles körű részvétel az inkluzív megbeszélések révén; valamint egyéni és kollektív cselekvés a maximális hatásért.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek