Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

A világ legtehetségesebb fiatal informatikusait látja vendégül az ELTE

MEGOSZTÁS

A Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI) hagyományos rendezvénye a Study Camp, amely a verseny lezárultával a legjobb eredményeket elérő olimpikonokat látja vendégül magas színvonalú szakmai és szabadidős programokkal egy héten át.

(Kiemelt kép: Freepik)

 

2023-ban az IOI Study Camp Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán (ELTE IK) kerül megrendezésre, az ELTE IK és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) szervezésében, a Huawei támogatásával, október 25-29 között.

Az IOI rangos nemzetközi megmérettetésén a világklasszis informatikai tehetségek versenyeznek a legjobbaknak járó olimpiai érmekért. A versenyt hagyományosan kiemelt figyelem övezi a tech cégek és a felsőoktatás részéről is, akik a tehetségek felkutatásában és támogatásában érdekeltek. Az IOI-ra már bekerülni sem könnyű, a versenyzők felkészítő versenyek sorozatán vesznek részt, ahonnan csak a legjobbak jutnak ki az olimpiára. Az ELTE és az NJSZT több mint 20 éves múltra visszatekintő Tehetséggondozási programja keretében zajlanak a magyar felkészítő versenyek, melyeknek köszönhetően az olimpiákon magyar diákok is több ízben szereztek dicsőséget és érmet hazánknak.

A szervezők kiemelten fontosnak tartják, hogy Magyarországot a fiatal tehetségek felkutatását szolgáló nemzetközi kezdeményezésekbe bekapcsolják. Mind az ELTE IK, mind az NJSZT jelentős eredményként könyveli el, hogy Magyarország 2023-ban elnyerte az IOI és az IOI Study Camp rendezésének jogát.

Az IOI Study Camp ünnepélyes zárórendezvényére október 28-án kerül sor. A résztvevőket köszönti: Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Kozsik Tamás, az ELTE IK dékánja, Benjamin Burton, az IOI elnöke, Beck György, az NJSZT elnöke. A rendezvényen a diákok átvehetik a részvételt igazoló okleveleiket, valamint a barátságos programozási verseny eredményhirdetésére is ez alkalommal kerül sor.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek