Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Nem változott a VISZ vezetése

MEGOSZTÁS

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ), a tagok meghosszabbították a jelenlegi vezetés mandátumát. A szervezet felügyelőbizottságába egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

A közgyűlésen megerősítették pozíciójában Fritsch Róbertet, a Fővárosi Vízművek informatikai igazgatóját. A szakember 2014 óta tagja a szervezetnek, amelynek munkáját 2019-2021 között alelnökként, az előző ciklusban már elnökként, segítette. Szakmai pályafutását a Kontrax Zrt.-nél kezdte, majd hosszú időt töltött az Aegon Biztosítónál informatikai szakértőként, később fejlesztési vezetőként. Az AAM tanácsadó cégnél belekóstolt a tanácsadói munkába is. Jelenlegi munkahelyén 2001 óta dolgozik.

 

Fritsch Róbert (fotó: VISZ)

 

A VISZ új alelnöke a következő kétéves ciklusban Gazdag Ferenc, akinek IT-vezetői pályája 2005-ben indult, amikor kinevezték a Sanofi-Aventis csoport hazai kereskedelmi lányvállalata IT-üzemeltetésének élére. 2008-tól az EGIS-nél üzemeltetési vezető, majd a NISZ főmérnöke. Pályája során dolgozott többek között az IFUA Horváth & Partners IT szolgálgatási vezetőjeként, a Magyar Államkincstárnál elnöki IT-tanácsadóként, majd a MAVIR vezérigazgatói tanácsadójaként. Jelenleg az MVM Digitalizációs Transzformációs Központját vezeti. Alapítója és vezetője a VISZ Digitális Transzformációs Fórumának vezetője.

Gazdag Ferenc (fotó:VISZ)

 

Az elnökség összetétele sem változott. Újabb két évre kapott bizalmat Nagyné Agárdi Györgyi az Allianz Hungária informatikai vezetője. Popovicsné Koncsos Brigitta, az E.ON magyarországi cégcsoportjának IT- és digitális technológiai igazgatója, az E.ON Digital Technology Hungary Kft. ügyvezetője, Füzi Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. informatikai üzemeltetési vezetője, valamint Knuth Ábel, a Scientific Games magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója, aki immár 2014 óta tagja a szervezet elnökségének.

 

Nagyné Agárdi Györgyi, az Allianz Hungária informatikai vezetője, lesz. A 2018-ban az Év CIO-jának választott szakember több mint huszonöt éve dolgozik IT-vezetőként a pénzügyi szektorban. Hosszabb időt töltött az Aegon Biztosítónál és az Erste Banknál is. 2009 óta dolgozik az Allianz Hungáriánál. A VISZ elnökségének 2014 óta aktív tagja, a szervezeten belül a digitális oktatás fejlesztéséért és az ehhez kapcsolódó pályázatokért felel.

Nagyné Agárdi Györgyi (fotó: VISZ)

 

Popovicsné Koncsos Brigitta a közgazdász szemléletű informatikai vezetők táborát gyarapítja. 2001-től dolgozik az E.ON-nál. Kezdetben SAP tanácsadó, majd projektvezetők, 2005-től pedig különböző vezetői beosztásokban dolgozott. 2017-től irányítja ügyvezetőként a Digital Technology Hungary Kft.-t, és tagja az E.ON nemzetközi technológiai felső vezetői csoportjának. Az Associsation of Enterprise Architect (AEA) Magyar Tagozatának alelnöke, a VISZ Architektúra Szakmai Fórumának vezetője.

Popovicsné Koncsos Brigitta (fotó: VISZ)

 

Füzi Csaba szakmai pályafutása során több cégnél töltött be különböző IT-vezetői pozíciókat. Dolgozott többek között a Fornaxnál, a Synergon Atos Originnél, az AXA Biztosítónál, a Banco Popolarénál, vezette a Kincsinfo NKft.-t, és volt a Magyar Államkincstár informatikai vezetője. 2020 óta irányítja a Diákhitel Központ informatikai üzemeltetését.

Füzi Csaba (VISZ)

 

Gazdag Ferenc IT-vezetői pályája 2005-ben indult, amikor kinevezték a Sanofi-Aventis csoport hazai kereskedelmi lányvállalata IT-üzemeltetésének élére. 2008-tól az EGIS-nél üzemeltetési vezető, majd a NISZ főmérnöke. Pályája során dolgozott többek között az IFUA Horváth & Partners IT szolgálgatási vezetőjeként, a Magyar Államkincstárnál elnöki IT-tanácsadóként, majd a MAVIR vezérigazgatói tanácsadójaként. Jelenleg az MVM Digitalizációs Transzformációs Központját vezeti. Alapítója és vezetője a VISZ Digitális Transzformációs munkacsoportjának.

 

Knuth Ábel a Scientific Games-korszaka előtt dolgozott IT-vezetőként a Philipsnél, a Wolters Kluwer cégcsoportnál és a BÁV Zrt.-nél, majd 2010-től több éven át a Szerencsejáték Zrt. IT-szervezetét irányította.

Knuth Ábel (fotó: VISZ)

 

A szervezet felügyelőbizottságából munkahelyváltás miatt távozó Király Péter helyére a közgyűlés Pocsai Zsoltot választotta, aki ügyvezetőként irányítja az OTP Bank Digitális Infrastruktúra Szolgáltatások Igazgatóságát. Pocsai a bankszektorban kezdte pályafutását, majd több mint 6 éven át felelt a Magyar Közút NZrt. informatikájáért. Ottani munkájának elismeréseként 2016-ban elnyerte az Év CIO-ja elismerést.

A felügyelőbiztosság két további helyén nem történt változás. Az elnöki pozíciót továbbra is Kertészné Gérecz Eszter tölti be, míg a harmadik tag Tóth Attila Zoltánt maradt.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek