Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Ők a Papp Péter emlékdíj dobogósai

MEGOSZTÁS

Bor Olivér és Rónaszéki Péter lettek a Papp Péter emlékdíj dobogósai kiemelkedő teljesítményeikért.

Bor Olivér jelenlegi feladatai közé tartozik a kiberbiztonsági awareness tevékenységek megtervezése, koordinálása, a felhasználók tudatosságának erősítése, a szakmaközi kapcsolattartás és a média képviselőivel való együttműködés. A hazai konferenciák, workshopok rendszeres előadója, a sajtó részéről pedig az egyik legfoglalkoztatottabb kiberbiztonsági szakértő Magyarországon. Korábban a Nemzeti Kibervédelmi Intézet szóvívőjeként és a kommunikációs terület vezetőjeként – többek között – a NBSZ NKI tudatosítási tevékenységért is felelt, majd tapasztalatot szerzett a piaci szférában, ahol egy IT biztonsággal foglalkozó KKV PR és kormányzati kapcsolatok vezetői pozíciója mellett a szóvívői feladatok is ellátta. Nevéhez fűződik a Kibertámadás és a Minden Kiberül kiberbiztonsági podcastek elindítása és műsorvezetése, amelyből előbbi a közszféra első podcastje volt. Hozzá kapcsolódik a Hungarian Cyber Security Challenge elnevezésű verseny megalkotása, amelynek 3 évig a főszervezői feladatait is ellátta, továbbá több éven keresztül volt az Európai Kiberhónap hazai koordinátora. Az általa irányított területek social media felületei – kifejezetten tudatosító fókusszal – töretlen népszerűségnek örvendtek, követői bázisuk folyamatos növekedett, interakciójuk jelenleg is kiemelkedő. Rendszeresen tart interaktív foglalkozásokat általános iskolától kezdve, középiskolán keresztül a felsőoktatási intézmények hallgatóinak, illetve közoktatási intézmények pedagógus karainak IT biztonsági felkészítő órákat. Mindezek mellett – önkéntes alapon – több éve a Pénz7 elnevezésű érzékenyítő kampány előadója, amely keretein belül már több mint 30 osztály diákjait avatta be az online tér veszélyeibe.

Bor Olivér Senior Cyber Security and Awareness Expert, Segment Communication Specialist, SZTFH

Megálmodta és elindította a Minden Kiberül kiberbiztonsági podcastet, amelynek házigazdája és főszerkesztője. Elindította az SZTFH kiberbiztonsági fókuszú LinkedIn oldalát, egy év alatt 1.000 követőt szerzett, a bejegyzések elérési és interakciós adatai kiemelkedőek. A podcast és a LinkedIn kifejezetten a tájékoztatást, a tudatosítást helyezi előtérbe, ezzel a céllal jöttek létre. Vezetésével az SZTFH több alkalommal indított sikeres edukációs kampányt neves cégek és influenszerek bevonásával, amelyeknek köszönhetően felhasználók tízezreihez jutottak el a biztonsági tájékoztatók, tippek. Tevékenységének köszönhetően több sajtóorgánum (online média, televízió és rádió) számos alkalommal működött közre kampányszerűen az SZTFH-val egy kiemeltebb időszakban (pl. labdarúgó és az atlétikai VB ideje, karácsonyi, nyári időszak alatt vagy éppen a Biztonságos Internet Napja alkalmából). Utóbbi kapcsán közel15 tudatosító előadást tartott középiskolások számára. Több nagyvállalatnak és középvállalatnak tartott interaktív IT biztonsági tréninget. Nevéhez fűződik a Kiberkoalíció létrehozása, amely az állami és piaci szereplők összefogását eredményezi a kibertér veszélyeire való felhívással és a rájuk adható proaktív válaszokkal. Vezetésével az SZTFH csatlakozott a KiberPajzs elnevezésű tudatosító és kommunikációs kampányhoz, ahol jelenleg a kommunikációs munkacsoport feladatait koordinálja. Közreműködött a kiberbiztonsági tanúsításról és felügyeletről szóló 2023. évi XXIII. tv. megalkotásában és főleg annak széleskörű elérést biztosító edukációs és kommunikációs kampányában, amelynek a koordinációját jelenleg is vezeti. Közel 30 előadást tartott különféle biztonsági fókuszú eseményeken, kerekasztal-beszélgetőnek is rendszeresen hívják. A Pénz7 önkénteseként idén 8 osztály diákjait avatta be az online tér veszélyeibe.

Rónaszéki Péter ügyvezető, FORTIX Consulting Kft.
Rónaszéki Péter 23 éve foglalkozik információbiztonsággal és üzletmenet-folytonossággal. Eddig a bankrendszer, valamint a repülésinformatika információvédelmi szakértőjeként dolgozott. 1998-tól a Citibank információbiztonsági menedzsere, 2000-től a Budapest Bank információbiztonsági vezetője, 2006-től az ING Bank, 2008-tól pedig a Lufthansa Systems fizikai és információbiztonsági igazgatója volt. 2012-től a FORTIX Consulting Kft. és a Mysec Kft. tulajdonos-ügyvezetője. CISM, CDPSE, ISO22301, illetve ISO27001 vezető auditori minősítésekkel rendelkezik, az ISACA Magyarországi Egyesületének elnökségi tagja és titkára, valamint alapító tagja az Önkéntes Kibervédelmi Összefogásnak (KIBEV).

“Legújabb kezdeményezésünk a CyberCamp, egy átképző program, amelynek célja, hogy szinte bárkiből kezdő szintű kiberbiztonsági szakembert képezzen. Ezzel a programmal egy világszinten is jelenlévő, több milliós kiberbiztonsági szakemberhiányt próbálunk enyhíteni, amely nem csak hazánkban, de globálisan is komoly kihívást jelent.
A CyberCamp képzési program különböző modulokon keresztül kívánja fejleszteni a résztvevők kiberbiztonsági tudását. Ezek a modulok különböző kiberbiztonsági témákat fednek le az információbiztonság, adatvédelem, irányítási rendszerek, hálózatbiztonság, alkalmazásbiztonság, incidenskezelés területén, de projektmenedzsmentet, szervezési módszereket, valamint különböző soft-skill-eket is tanulnak a hallgatók. A CyberCamp képzés fő célja, hogy a résztvevők alapszintű, de átfogó kiberbiztonsági tudással rendelkezzenek a képzés befejezése után. A program arra törekszik, hogy a hallgatók felkészülten lépjenek ki a munkaerőpiacra, és képesek legyenek megfelelni a kiberbiztonsági iparág kihívásainak. A képzés során a hallgatók nem csak elméleti tudást szereznek, hanem gyakorlati készségeiket is fejlesztik, amelyek nélkülözhetetlenek a valós munkahelyi környezetben” – számol be a programról Péter.

 

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!