Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Angular vs. React: Melyik keretrendszert válasszuk blockchain alkalmazáshoz?

MEGOSZTÁS

Cikkünk segít felfedezni néhány fő különbséget az Angular és a React között.

Az innovatív technológiák rohamosan fejlődnek és a blokklánc az egyik ilyen „out-of-the-box” találmány. Hozzásegíti a felhasználókat a biztonságos tranzakciókhoz. Egyre növekszik az igény a blokklánc alkalmazások fejlesztésére, valamint az alkalmazásfejlesztési keretrendszerekre. A blokklánc-alkalmazások építésére nem csak egy platform létezik, de a legtöbb vállalkozás az Angular vagy a React között választ.

Mondanom sem kell, hogy a blokklánc technológia segítségével intelligens szerződések automatikusan feldolgozhatja a tranzakciókat. Végül a sebesség javul a közvetítők ellenőrzésének megszüntetésével. Manapság óriások milliói választanak az Angular és a React között az alkalmazásfejlesztéshez. De a kérdés továbbra is fennáll: melyik keretet válassza a blokklánc-alkalmazás-projekthez?

Mi az a React JS?

A React egy front end JavaScript-könyvtár, amelyet felhasználói felületek létrehozására használnak. 2013-ban adta ki a Facebook – a Meta jogelődje. Ezenkívül a React JS-t mobilalkalmazások fejlesztésére használják Android- és iOS-platformokra.

A React lehetővé teszi a fejlesztők számára az alkalmazások teljesítményének és a felhasználókkal való interakciójának értékelését. Számos vállalkozás használja a Reactot natív, webes és mobilalkalmazások fejlesztésére.

A Netflix, az Airbnb, a Facebook, az Instagram, Uber, és a Dropbox a React technológiáját használja.

Mi az Angular?

Az Angular egy front-end keretrendszer webes alkalmazások készítéséhez. Ezen túlmenően ez a platform fejlett funkciókat tartalmaz és erős közösséggel, ökoszisztémával rendelkezik. Ezen túlmenően fejlett funkciói projektek létrehozására és kiterjesztésére szolgálnak minden méretű alkalmazásban. Továbbá a fejlődő technológiája a legzökkenőmentesebb élményt ígéri a végfelhasználók számára.

A PayPal, a Nike, a Sony, az Upwork és a Localytics az Angular technológiáját használja.

Piaci részesedés

Mindkét technológiát vezető piaci szereplők vezették be. Természetesen a Reactot nem csak egy adott fejlődő ökoszisztémára használják. Különféle termékekhez, beleértve a webes alkalmazásokat is. Az Angular JS pedig különféle Google-szolgáltatásokat is kezel.

Nagy márkák a React és Angular alatt is

 

Melyik a gyorsabb?

A React teljesítménye kiváló, bár az Angular tartalmaz egy virtuális DOM-ot, de lényegesen kisebb, mint a React. Ennek eredményeként az Angular komponensek megjelenítése hosszabb időt vesz igénybe, mint a React. Ezenkívül a React gyorsabb képkockasebességet biztosít renderelési és frissítési módszereihez. Másrészt az Angular dirty checkinget használ a DOM-lockok frissítéséhez. Amikor egy összetevő funkciót használ, a Chrome Dev Tools azt mutatja, hogy az Angular frissíti a DOM-ot.

Milyen gyorsan fut az Angular? Minden kötést felügyelnek, az összes módosítás dokumentálására. Következésképpen a folyamat addig folytatódik, amíg az összes meghatározott érték és monitor ellenőrzése meg nem történik. Végül ez elég fárasztóvá teszi a folyamatot. Az Angular hatalmasat fejlődött a legújabb kiadással, az Angular 14-el. Igaz, mindegyik verziója kiemelkedő eredményeket ért el fejlett funkcióival.

Válassza a Angulart, ha:

  • Fejlesztenie kell egy funkciókban gazdag, vállalati szintű alkalmazást
  • Az alkalmazások bonyolultsága alacsony és közepes
  • Kész megoldásokat és fokozott termelékenységet szeretne
  • A fejlesztők jól ismerik a C#, Java és Angular nyelveket

Válassza a Reactot, amikor:

  • A fejlesztők nagy szakértelemmel rendelkeznek a HTML, CSS és JavaScript területén
  • Egyedi alkalmazást kell készítenie
  • Több eseményt tartalmazó alkalmazásra van szüksége
  • Megosztható elemekre van szüksége az alkalmazásban

 

Kódminőség

A megfelelő eszköz kiválasztása kritikus fontosságú a projektspecifikus követelmények teljesítéséhez. Ezért válassza a Reactot, ha a kódminőség és a karbantarthatóság a legfontosabb prioritások. Egy egyszerű munkafolyamathoz azonban az Angular a megfelelő megoldás.

E technológiák közötti választás leglényegesebb szempontja különböző tényezőkön múlik. Természetesen ezek közé tartozik a személyes preferencia, a távoli csapat erőssége és a technológiai tapasztalat. Ezenkívül ellenőrizhet még néhány elemet, hogy jobb képet kapjon az egyes keretrendszerek kódminőségéről. Tehát először azt kell ellenőrizni, hogy a keretrendszer mennyire van tesztelve. Minél nagyobb a teszt lefedettsége, annál ígéretesebb a kód minősége. Emellett áttekintheti magának a keretnek a méretét. Végül is, minél kiterjedtebb a keretrendszer, általában annál bonyolultabb. Ha több csapat van elosztva különböző időzónák között, fontolja meg egy kisebb keret, például a React melletti döntést. Másrészt válassza az Angulart, ha egy egyszerű alkalmazást fejleszt egy kis csapattal. Vizsgáljuk meg néhány kulcsfontosságú előnyét és néhány kihívást, ha blokklánc- alkalmazást készítünk a React segítségével!

Angular vs. React – Gyors összehasonlítás
Angular vs. React – Gyors összehasonlítás

A React erősségei a blockchain-fejlesztésben

Könnyű tanulás – A React segít egy blokklánc-alkalmazás gyors és hatékony felépítésében. Ezenkívül kevésbé bonyolult, hogy kezdők könnyen megtanulják.
Rugalmasság – A React a legrugalmasabb front-end keretrendszer a blokklánc-alkalmazások fejlesztéséhez. Úgy tervezték, hogy a funkcionalitás minden eleme számos környezetben használható és újrafelhasználható. Ennek eredményeképpen az Angularhoz képest sokkal rugalmasabb lesz ezt megtenni, amikor változtatásokat kell végrehajtania.
Kiváló tanuláshoz – A React kiemelkedő lehetőség a blokklánc-fejlesztés kezdők számára. Ezenkívül aktív React JS fejlesztői közösséggel rendelkezik. Ezenkívül ez a közösség támogatást nyújt a mérnököknek, amikor bármilyen kódolási kihívással szembesülnek.

A React gyengeségei

Gyenge teljesítmény – A React a legjobb az alapvető blokklánc-alkalmazásokhoz. Ez azonban nem ideális összetett, vállalati szintű alkalmazásokhoz. Ennek az az oka, hogy nem tudja kezelni az összetett adatfolyamokat. Ráadásul nem ilyen projektekre való.
Gyenge dokumentáció – A React JS segítségével blokklánc-alkalmazás felépítése számos kihívással jár. Például a részletes dokumentáció hiánya nagy kihívást jelent, különösen a kezdők számára. Ezenkívül gyorsan szükségük lehet a tisztázásra, megpróbálják önállóan megtanulni.
Eszközök hiánya – A React nem rendelkezik ugyanazokkal az eszközökkel és beépített felhasználói felület-összetevőkkel, mint az Angular. Ezért ez egy másik tényező, amelyet figyelembe kell venni, amikor blokklánc-alkalmazást fejlesztünk a React segítségével.

Az Angular előnyei, amikor blokklánc-alkalmazást készítünk

Nagy közösség – A nagyobb közösség az Angular egyik előnye. Alapvetően abban segít, hogy támogatást és megoldásokat találjon mérnököktől vagy kódolóktól. A Reacthoz képest van hely, ahol Angular fejlesztőket találhat és bérelhet alkalmazásokat az Angular segítségével.
Kiváló teljesítmény — Az Angular a legnépszerűbb választás vállalati alkalmazások építéséhez. Ezért mérnökök milliói használják az Angulart az alkalmazások fejlesztésére. Sőt, a Reacthoz képest könnyen kezeli az összetett, többrétegű adatfolyamokat.
Robusztus felhasználói felület-könyvtárak — Az Angular robusztus felhasználói felület-könyvtárakat kínál vállalati szintű képességeihez. Amikor blokklánc-alkalmazást készít az Angular segítségével, kihasználhatja annak előre elkészített felhasználói felület-összetevőit.
Ez hatékonyabbá teheti a fejlesztési folyamatot, különösen az offshore fejlesztők esetében.

Az Angular gyengeségei

Összetettség – Az Angular segít a blokklánc-alkalmazás gyors és hatékony felépítésében. Egy bizonyos szintű bonyolultság azonban az egyszerűségével együtt jár. Meredek a tanulási görbéje, különösen, ha még újonc a technológiában, és bizonyos mértékig kihívást jelenthet.
Gyenge SEO – Az Angular gazdag funkciókat tartalmaz, de nem biztos, hogy hasznos, ha az alkalmazás keresőoptimalizálása a prioritás. Mivel nagyon összetett, nehéz tiszta, könnyen olvasható kódot írni, ami létfontosságú a SEO-rangsorolásához.
Platformszabványok hiánya – Mivel az Angulart olyan széles körben használják, nagyon ritka szabványok léteznek az alkalmazás architektúráját illetően. Így ez következetlenségekhez vezethet a csapatok között a projektek között, ami kihívást jelent az együttműködésben.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek