Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Aggódnak az alkalmazottak az Apple új eszköze miatt

MEGOSZTÁS

Bár a piacon lassan kezdik tényként kezelni, hogy az Apple júniusban bemutatja saját vegyes valóság eszközét, a The New York Times beszámolója alapján a cég alkalmazottai szerint korántsem állnak úgy a fejlesztéssel, hogy az alkalmas legyen arra, hogy előálljanak vele. A Bloomberg közben arról írt, hogy a társaság kiválasztott vezetőinek már demonstrálták az új készüléket az Apple központjában.

(kiemelt fotó: EnvatoElements)

Az Apple várhatóan a júniusi Worldwide Developer Conference (WWDC) fejlesztői konferenciája alkalmával mutatja be a speciális eszközt. Azt, hogy közeledik a bemutató a Bloomberg beszámolója is alátámasztja. A hírügynökség munkatársa, Mark Gurman szerint nemrég a cég kaliforniai központjában lévő „Steve Jobs Theater”-ben a társaság 100 vezetője előtt demózták a készüléket. Korábban az ictglobal.hu-n is beszámoltunk arról, hogy a vállalat idén már szeretne a nagyközönség elé lépni a vegyes valóság megoldásával és erre kiváló alkalom lehet a júniusi konferencia.

Azonban korántsem biztos, hogy átütő sikert hoz majd a berendezés, legalábbis a The New York Times információi szerint a projekten dolgozó munkatársak körében finoman fogalmazva is vannak aggodalmak. „Egyes alkalmazottak megkérdőjelezték, hogy az új készülék valóban egy problémára keresett megoldás-e. Ellentétben ugyanis az iPoddal, amelynek köszönhetően a dalokat digitális formában a zsebünkbe tehettük, vagy az iPhone-nal, amely egyesítette a zenelejátszó és a telefon képességeit, plusz internetet varázsolt a zsebünkbe, az új headset létrehozását nem ugyanez a tisztánlátás vezérelte” – fogalmazott beszámolójában a The New York Times.

A lap összeállításában megjegyezte, hogy növelte az új termék körüli bizonytalanságot az is, hogy a fejlesztés közben a terméken dolgozó csapatból többen is távoztak. A sort Jony Ive nyitotta még 2019-ben, ő a terméktervezési csapat vezetője volt, majd tavaly utódja, Evans Hankey is otthagyta a céget. Az Apple azóta nem nevezett ki új ipari formatervezési vezetőt, és a hírek szerint Mike Rockwell mérnök irányította a headset fejlesztését.

 

Már elkezdhették a gyártást

A The New York Times úgy értesült, hogy az alkalmazottak, valamint az Apple vezetése részéről is felmerült kételyek miatt néhány munkatárs szerint el kellene halasztani a termék piaci bevezetését. Erre azonban egyelőre úgy tűnik, kevés esély van, hiszen a riválisok jócskán elhúztak az Apple-től, vagyis az idő sürgeti a céget, emellett pedig a lap információi szerint már megkezdték a headset gyártását a néhány hónap múlva tervezett bemutatóra.

Az elmúlt hónapokban meglehetősen sokat írtak már az Apple új fejlesztéséről, de a legfontosabb részletek egyelőre nem derültek ki. A beszámolók szerint egy síszemüvegre hasonlíthat majd a készülék és természetesen csúcstechnológiát kap, fejlett kéz- és szemmozgás követéssel, ultra-nagyfelbontású kijelzővel, több mint egy tucat beépített kamerával és szenzorral és hogy mindehhez meglegyen a megfelelő számítási kapacitás, az Apple M2 chipjét építhetik be az eszközbe. A hírek alapján 3000 dollárba kerül majd az első változat, ami elsősorban a fejlesztőknek szól majd, de a cégnél dolgozhatnak egy megfizethetőbb verzión is, ami már jövőre megérkezhet.

Az már az idei CES-en érezhető volt, hogy a korábbi évekhez képest nagyobb lendületet kapott a különböző valóságok megjelenítésére alkalmas eszközök fejlesztése. Ezen a fronton már jóval több mint egy évtizede komoly fejlesztések vannak, olyan szereplőkkel, mint a Samsung, a HTC, vagy éppen a Sony, azonban az igazán nagy üzleti áttörés elmaradt, az eladott készülékek száma messze nem nőtt olyan mértékben, mint azt várni lehetett. Viszont a Facebook anyacége, a Meta által felpörgetett metaverzum koncepció jelentős lökést adhat a további fejlesztésnek, valamint az értékesítésnek, hiszen ahhoz, hogy a felhasználók bekapcsolódhassanak ebbe az új, virtuális világba, szükség lesz megfelelő hardverre is. Emellett érdemes azt is megemlíteni, hogy a negyedik ipari forradalomban is komoly szerep jut a virtuális és kiterjesztett valóság eszközöknek, amelyek például a speciális szakmai ismeretek oktatásában, vagy éppen a karbantartásban jelenthetnek nagy támogatást a felhasználóknak.

 

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek