Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Tűzvédelmi és mentési célokra is bevethető a Unitree új robotja

MEGOSZTÁS

Speciálisan tűzvédelmi és mentési célokra fejlesztett professzionális robotplatformot mutatott be a Unitree Robotics. A távolról irányítható, kamerákkal felszerelt robotkutya segítségével a mentési munkálatokban résztvevő szakemberek számára gyúlékony, robbanásveszélyes, veszélyes vegyi- és radioaktív anyagok kiszivárgásának kockázata esetén is biztosított a helyszíni adatgyűjtés, és a valós idejű adatok alapján történő döntéstámogatás.

A Unitree B1 Fire Rescue modell bármilyen terepen, földúton, murvás, homokos, romos területen képes áthaladni, elkerüli a különféle akadályokat, 1,2 m-es mélységig vízben is tud dolgozni, valamint 20 kg rakományt is képes eljuttatni nehezen megközelíthető területekre. A modell felhasználási céltól függően különböző műszerekkel szerelhető, így mindig az alkalmazási területnek és az adott környezetnek megfelelő mérőberendezésekkel (3D képalkotásra használt LIDAR szenzorokkal, légszennyezettség-mérőkkel, panorámakamerákkal, hőkamerákkal, lézerszondákkal, vagy mintagyűjtés céljára használt robotkarokkal) egészíthető ki – írja közleményében a cég termékeit Magyarországon forgalmazó INFUZE Robotics.

A Unitree Robotics termékeit olyan cégek és intézmények használják széles körben kutatási, oktatási, vagy ipari célokra mint a Berkeley University of California, Massachusetts Institute of Technology, a Stanford University, a The University of Tokyo, a Nanyang Tehnological University Singapore, a Honda Research Institute, a Google, a Facebook, az Amazon, az Nvidia, a Leica, vagy a DHL. Az Unitree robotjait Kínában számos városban használják katasztrófavédelmi szervek, illetve tűzoltóságok.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek