Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Tintasugaras nyomtatóktól az űrrobotikáig

MEGOSZTÁS

Az Espon belépett az űriparba, egy sokoldalú űrrobotokat fejlesztő japán startup támogatásáal, amely a világűrben munkaképes, biztonságos és megfizethető munkaerőt fejleszt.

(Címlapi kép: GITAI-holdjáró)

A sokoldalú űrrobotokat fejlesztő japán startupot, a GITAI-t érintő újabb befektetési körről döntött az Epson azok után, hogy két éve már bizalmat szavazott a világűrben munkaképes, biztonságos és megfizethető munkaerőt fejlesztő cégnek. Ezzel a GITAI egyenrangú partnere lesz a világ vezető űrhajózási vállalatainak.

Mivel a GITAI továbbra is lenyűgöző teljesítményt és jelentős technológiai fejlődést mutat, az Epson úgy döntött: kiszélesíti a kezdeti, 2021-es együttműködést: az Epson X Investment Corporation további befektetést hajtott végre az általános célú űrrobotokat fejlesztő cégbe. Az alábi videó bemutatja GITAI robotokat munka közben.

 

A várakozás megalapozott: az űrfejlesztés felgyorsulása – beleértve a holdi erőforrások fejlesztését, a Mars feltárását, vagy a Nemzetközi Űrállomás (ISS) kereskedelmi hasznosítását – a világűrben végzett különféle munkák gyors növekedését eredményezi. Az új űrállomások, holdi és marsi bázisok építésében megjelenő munkák potenciálisan veszélyesek, ráadásul jelenleg csak űrhajósok képesek elvégezni őket, akiket óriási költséggel kell kiképezni és a helyszínre szállítani.

A GITAI ehhez képest sokoldalú űrrobotokat fejleszt és értékesít, amelyek biztonságos és megfizethető munkaerőként szolgálnak majd az űrállomásokon belüli és kívüli feladatokhoz, a Föld körüli pályán, valamint a Holdon és a Marson. Ezzel jelentősen mérsékelhetők az űrhajósok terhei és a rájuk leselkedő veszélyek, miközben az űrmunkával kapcsolatos szállítási és képzési költségeket is kordában lehet tartani. A japán robotépítő startup 2021 óta folyamatosan remek eredményeket ér el: holdi munkarobotokat és űrhajón kívüli robotokat fejlesztett, valamint sikeresen végzett fedélzeti kísérleteket az ISS-en lévő demonstrációs modellekkel.

„A mostani befektetés nagyon erős hozzájárulás a jövőképünk megvalósításához” – mondta Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi vezetője, utalva az Epson 25 Renewed vállalati vízióra: ennek ugyanis része, hogy a környezeti hatásokat csökkentő termelési rendszerek támogatásával vagy együttműködésben történő megalkotásával ösztönözzék az innovációt a gyártásban. Márpedig a GITAI űrrobot-technológiája potenciális felhasználója az Epson robotikai üzletága alkalmazásainak.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!