Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Növekszik a digitális ágazat a német piacon

MEGOSZTÁS

Javított idei növekedési előrejelzésén a német villamosipari és digitális szakma képviseleti szervezete, a ZVEI.

A ZVEI, a villamosenergia-ipari és digitális ipari szövetség (Verband der Elektro- und Digitalindustrie) a Hannoveri Vásár megnyitója alkalmából a honlapján hétfőn közzétett prognózisában a korábbi előrejelzésben szereplő stagnálásról reálértéken 1-2 százalékosra növelte az ágazattermelésének idei növekedési előrejelzését. A prognózis rámutat, hogy az idei első két hónapban reálértéken 6 százalékkal nőtt az ágazat termelése.

Gunther Kegel, a ZVEI elnöke a Hannoveri Vásár nyitó sajtótájékoztatóján tartott beszédében különösen örömteli fejleménynek nevezte, hogy negyedszázad óta az első alkalommal emelkedett 900 ezer fölé (902 ezerre) az ágazatban foglalkoztatottak száma.

ZVEI elnöke, dr. Gunther Kegel
ZVEI elnöke, dr. Gunther Kegel

Az ágazat növekedését a ZVEI elnöke szerint két ipari megatrend, a villamosítás és a digitalizáció lendületes terjedése segíti. „Már két éve tapasztaljuk, hogy az ágazat a feldolgozóipari átlagnál gyorsabb ütemben növekszik” – mondta, megjegyezve, hogy ez szorosan összefügg a klímasemleges fejlesztési törekvésekkel is. A klímavédelmi célkitűzések teljesítése ugyanis a hatékonyság növelését követeli meg az energia és az erőforrások felhasználása terén – tette hozzá.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek