Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Kormányzati intézményeket támadnak az orosz hackerek

MEGOSZTÁS

Az APT28 nevű orosz hackercsoport e héten ismét megtámadta rosszindulatú szoftverekkel a lengyel kormányzati intézményeket - közölte szerdán a lengyel állami teleinformatikai kutatóintézet (NASK).

Az ellenséges tevékenységet a NASK, a lengyel nemzeti kibervédelmi intézet (CERT Polska), valamint a lengyel nemzetvédelmi minisztérium kibervédelmi csoportja (CSIRT MON) észlelte és írta le – áll a közleményben.

A jelentés szerint az orosz katonai hírszerzéssel, a GRU-val szoros kapcsolatokat ápoló APT28 azonosítását a műszaki adatok tették lehetővé, valamint azok hasonlósága a már korábban leírt támadásokéhoz.

A múlt héten Berlin azzal vádolta meg az orosz hírszerző szolgálatokat, hogy tavaly kibertámadást indítottak a német Szociáldemokrata Párt tagjai ellen. Ezzel egyidőben Vít Rakusan cseh belügyminiszter is közölte, hogy nemrégiben többtucatnyi internetes támadás érte a cseh ellátó hálózatokat.

Szombaton a varsói külügyminisztérium szolidaritását fejezte ki közleményében Németországgal és Csehországgal az orosz kibertámadások miatt. A dokumentumban már akkor is közölték: Lengyelország szintén az APT28 támadásainak egyik célpontja.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek