Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

ICT Global Tech Leaders – Modellváltás konferencia 2023.09.26.

2023-09-26

Most már tudjuk, hogy a koronavírus-járvány az előfutára volt egy olyan korszaknak, amelyben egyik napról a másikra, alapvetően változhat meg az életünk, a vállalkozások működési környezete, az üzletelés feltételei.

A változékony – VUCA – környezetben a vállalatok túléléséhez kulcsfontosságú a gyors reagálás, az alkalmazkodóképesség. Vagyis változni, váltani kell és – legyen szó akár az üzletmenet-folytonosság biztosításáról, a HR-folyamatok átalakításáról, az ügyfelekkel való kapcsolattartásról, vagy új üzleti modellek bevezetéséről – az információtechnológia a legfontosabb szerepet kapja.

Mivel a vállalkozások nem szoftvereket vagy csúcstechnológiás eszközöket akarnak, hanem megoldásokat a problémáikra, az ICT-szektornak is reagálnia kellett. A felhőalapú megoldások már évek óta velünk vannak, de egyre gyakrabban  beszélünk arról, hogy szinte bármilyen technológiát igénybe vehetünk szolgáltatásként.

Beköszöntött az XaaS, vagyis az anything-as-a-service korszaka, a kérdés már csak az, hogy készen állunk-e a modellváltásra, vagy akár esetleg az élére is tudunk állni a folyamatnak?

Mindez kiderül az ICT Global Tech Leaders – Modellváltás konferenciáján

Figyelem! Az ISACA Budapest Chapter szakmai elismerése képpen a  konferencián történő részvételért 8 CPE pont szerezhető.

Program

08:30 - 09:30                           

Érkezés, regisztráció

Figyelem! Az ISACA Budapest Chapter szakmai elismerése képpen a  konferencián történő részvételért 8 CPE pont szerezhető. A pontokért keresd a vonalkódot a regisztrációnál.

Az esemény háziasszonya és moderátora Szöllősi Györgyi, televíziós műsorvezető, híradós, szerkesztő, kommunikációs tréner.

09:30-09:45

KÖSZÖNTŐ

Urbán Zsolt-ICT Global

09:45-11:15

Szakmapolitikai Blokk

09:45-10:10

Pódiumbeszélgetés

Az adattárolás evolúciója-Adatközponttól a felhőig

Résztvevők: Dr. Spaller Endre és Kongó Krisztián-KIFÜ

Moderátor: Dr. Kópiás Bence-Königsberg Consulting

10:10-10:30

Kormányzati adatok a felhőben – Utópia vagy megvalósítható jövőkép?

Keynote előadás: Vágujhelyi Ferenc – MÁK és a NAV adatvagyonának optimalizálásáért felelős kormánybiztos

10:30-11:15

Modellváltás a technológiában, modellváltás a gondolkodásban? – Utolérheti-e az állami szolgáltatások fejlődése a piac diktálta sebességet? Hogyan segíthet ebben a MI?

Szakmapolitikai kerekasztal: Dr. Pap Sándor-NHIT, Dr Sántha György–Magyary Zoltán Egyesület, Dr. Spaller Endre–KIFÜ, Vágujhelyi Ferenc–MÁK és a NAV adatvagyonának optimalizálásáért felelős kormánybiztos, Vetési Iván–NISZ

Moderátor: Dr. Kópiás Bence-Königsberg Consulting

 

11:15-12:30

Felhő Blokk:

Jött a felhő és felszálltunk rá, vagy mégsem? – Felhő, adatközpont és infrastruktúra

Új üzleti lehetőségek a felhő alapú infrastruktúrában és az adatközpontokban, valamint az edge computingben! Hogyan alakítják át ezek a technológiák az üzleti világot és hogyan javíthatják a hatékonyságot és a versenyképességet. Legfrissebb trendek, szakértői előadások és a legújabb megoldások.

 

 

11:15-11:45

Kerekasztal-beszélgetés

A felhő alapú megoldások és az üzleti versenyképesség – Hogyan járulnak hozzá a felhőalapú szolgáltatások a vállalkozások versenyképességéhez és agilitásához?

Hogyan lehet a felhőplatformokat hatékonyan kihasználni a skálázhatóság, a költséghatékonyság és az innováció elősegítésére? Kiemelt hangsúlyt fektetünk a felhőalapú rendszerek kihívásaira és a szükségszerűségére, valamint a vállalkozásokat kiemelten érdeklő felhőalapú üzleti megoldásokra.

Résztvevők: Berki Gergő–TOPdesk, Marton László-Invitech, Pocsai Zsolt-OTP Bank, Somogyi Imre–EXIM Hungary, Svébis András-MOL Group

11:45-12:00

Felhőbe emeljük a HR-t

Az utóbbi években a digitális HR-szolgáltatások forradalmi változást hoztak a munkaerő-menedzsment területén. Bemutatjuk, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások, és hogyan segítik a HR- és az IT-szakembereket a hatékonyabb és eredményesebb munkavégzésben, miként javíthatja a munkavállalói élményt, növeli a szervezet, a HR- és az IT működésének hatékonyságát. A privát SaaS szolgáltatások használata nemcsak az IT-infrastruktúra karbantartásában nyújtanak segítséget, hanem az adatok biztonságát és az üzleti folyamatok hatékonyságát is növelik.

Előadó: Hopka László-NEXON

12:00-12:15

A publikus felhő biztonsága

Előadó: Oláh István-HTE-EIVOK

12:15-12:30

A felhő árnyoldala, avagy Shadow IT az XaaS korában

Milyen ismeretlen digitális lábnyoma van egy vállalatnak a felhőben? Hogyan szerezhetünk láthatóságot és kontrollt, amivel teljesíteni tudjuk az adatkezelési és egyéb megfelelőségi elvárásokat?

Előadó: Husvéti Zsolt-Scirge

12:30-13:00

EBÉDSZÜNET

13:00-14:15

HR Blokk

Emberarcú automatizáció – HR-technológia a hatékonyabb emberi erőforrás felhasználásáért

Innovatív megoldások a felhő alapú rendszerekben, a vállalati adatok kezelésének biztonságos módjai amelyek hatékonyabbá teszik a tehetséggondozást, a toborzást, az onboarding folyamatokat és a munkavállalói élményt.

 

13:00-13:30

Kerekasztal-beszélgetés

Az emberi erőforrás szerepe a digitális átállásban

A HR-szakemberek és vállalkozók részvételével ez a beszélgetés a digitalizáció és az emberi erőforrás szinergiájára összpontosít. Hogyan járulnak hozzá az innovatív HR-folyamatok a vállalkozások digitális transzformációjához és munkavállalói elkötelezettségéhez. A beszélgetés célja felmérni, hogyan tudják a HR-szakemberek támogatni a dolgozók képzését, átképzését, fejlődését és változáshoz való alkalmazkodását.

Résztvevők: Berta Péter-WHC, Dr. Forstner Bertalan-BME VIK, Márton Katalin-Praktiker, Németh Szilvia-TimeTeam Hungary, Purkald Krisztina-HRKOPO

13:30-13:45

Mesterséges intelligencia a HR folyamatokban

Most vagyunk az inflexiós ponton, amikor döntenünk kell: felszállunk vagy elszállunk? Az MI/AI körüli felhajtás valódi lehetőség bármely szervezet stratégiai irányvonalának számbavételére és alakítására is – a HR területén is. A HR-vezetők 76%-a úgy gondolja, hogy ha szervezetük a következő 12-24 hónapban nem alkalmaz és nem vezet be olyan mesterséges intelligencia-megoldásokat, mint például a generatív mesterséges intelligencia, akkor lemaradnak a szervezeti sikerben azokhoz képest, amelyek igen. 

Előadó: Vad Ágnes-Business and Human Potential Coach

13:45-14:00

Digitalizáció és humán értékmentés avagy a cég tudásvagyona az IT és HR-esek kezében van

„Marika még tudta, a Béla talán még emlékszik, talán valamelyik dossziéban csak meg lesz... ”Ki dönti el, hogy mi: az új tudás, a versenyképes piaci működés és eredményes viselkedés?  Tudás, működés, viselkedés - újrahasznosítás lehetőségei az üzleti eredményességért

Előadó: Dr. Schrankó Péter-Ringier Hungary

14:15-14:30

KÁVÉSZÜNET

14:30-15:45

Biztonság Blokk

Állj, vagy lő a hackerem – SOC, NOC vagy SIEM? Mivel védjük a vállalatok adatvagyonát?

A legújabb kiberbiztonsági stratégiák a kiberfenyegetésekkel szemben és az ezekre adott megoldások. Hogyan védhetjük adataitainka, detektálhatjuk és háríthatjuk el a kibertámadásokat, és tarthatjuk biztonságban vállalati adatainkat. A kibertámadások és azok kivédésésnek aktuális trendjei, a Security Operations Center (SOC), a Network Operations Center (NOC) és a Security Information and Event Management (SIEM) rendszerek hatékony felhasználásai.

 

14:30-15:00

Kerekasztal-beszélgetés

Biztonság a digitalizált világban – Kihívások és megoldások

A kiberbiztonság fontossága a digitalizált világban. Melyek azok a kiberbiztonsági fenyegetéseket, amelyekkel a vállalkozásoknak szembe kell nézniük, és hogyan lehet hatékonyan védekezni ezek ellen. Bevált gyakorlatok a kiberbiztonsági stratégiák kidolgozására és végrehajtására, valamint a vállalkozások mentális és szervezeti kultúrájában a biztonság prioritásává tétele.

Résztvevők: Csinos Tamás–Clico, Hopka László-NEXON,  Sándor Barnabás–MOL Group, Schneck Zsolt–MasterIT, Vaspöri Ferenc-4iG, Wieder Máté-Fujitsu Hungary

15:00-15:15

Mire IS jó egy titkosító megoldás, avagy oldjuk meg okosba!

A Thales a világ egyik vezető adatbiztonsági gyártója több titkosítási megoldást is kínál ügyfeleinek, de mi történik, ha a mérnöki lelemény felülírja a termékfejlesztést, és kiderülnek a megoldások rejtett funkciói? Egy ilyen sztoriról szól az előadás.

Előadó: Hirsch Gábor – Thales

15:15-15:30

Szélessávon is biztonságosan

A Pro-M Professzionális Mobilszolgáltató Zrt. nem csak nevében, hanem struktúrájában is megújulva készül kiszolgálni az ügyfelei szélessávú szolgáltatások iránti igényét. Már a 2019-es középtávú fejlesztési stratégiánkban is kitűzött célunk volt ez, de a szakmai szándékunk és a képességünk csak idén egészült ki a lehetőséggel ehhez. Ennek a 3 feltételnek az egyidejű rendelkezésre állása jelenleg biztosítja azt, hogy a már megszokott, robosztus küldetéskritikus keskenysávú szolgáltatás változatlan nyújtása mellett megteremthessük a mindenoldalú feltételeit a biztonságos szélessávú EDR szolgáltatásoknak. Milyen kihívások állnak előttünk? Hogy kell megenni egy mamutot?

Előadó: Vereckei Béla-Pro-M Zrt.

15:30-15:45

Adatvédelem a digitalizált hibrid környezetekben

Előadó: Sebestyén Péter-Fujitsu Hungary

15:45-16:00

KÁVÉSZÜNET

16:00-17:20

Adatvagyon Blokk:

Az algoritmusok eledele az adat 

Az adatok világában beszélünk a data lake-ek, a big data és az adatgazdaság legfrissebb fejleményeiről, a nagy adathalmazok kezeléséről, az adatbányászatról és az adatelemzési módszerekről, valamint az adatok üzleti értékének maximalizálásáról. Az adatvagyon kezelése és a MI kikerülhetetlen téma. Ennek kapcsán kérdezzük szakértőinket az adatok és az MI, valamint a felhő technológia biztonsági és felhasználási trendjeiről.

 

16:00-16:20

A biztonsági mentés kihívásai Ransomware idején

Előadók: Kurucz Tamás és Horváth Richárd-HRP

16:20-16:35

Az AI alapú digitális adatvagyon valódi értéke és jövőképe a gazdaságban

Előadó: Hortobágyi Ágoston-DOQdrive

16:35-16:50

„Adat-nemzeti vagyon: az adatok geopolitikája”

Ha a hírekbe pillantunk, látjuk: egyre erőteljesebben rajzolódik át a világ. Az állami szereplők közötti konfliktusok és hatalmi mozgások – a geopolitika – terepe egyre inkább a kibervilág, ez a részben virtuális, másrészt azonban nagyon is valóságos tér. Az immár tömegesen termelődő adatok birtoklása, felhasználása központi kérdéssé válik; szövetségek formálódnak és bomlanak fel az új „nyersanyagkincs” birtoklásért. Kicsik és nagyok igyekeznek saját „adatérdekeiket” biztosítani mások rovására, a kereskedelempolitika, a nemzeti jogalkotás, a nemzetközi szabályozás – és ha kell a fegyverek eszközével is. Nemzeti jogszabályok és közigazgatások őrködnek az adatlokalizáció szigorú érvényesítésén, diplomáciai egyezkedések tárgya az adatokhoz való szabad hozzáférés, vagy annak korlátja. Naponta köszön vissza egy új fogalom is: „adat szuverenitás”. Mind világosabban látszik, hogy a térbeliség legfontosabb ismérvei, a korlátozottság, a határok éppen olyan fontos és természetes velejárói a hálózatos világnak, mint annak a másiknak, a valóságosnak.

Előadó: Dr. Nyáry Gábor-NKE KBKI, Magyary Egyesület

16:50-17:20

Kerekasztal-beszélgetés

Az adatvagyon értéke és kezelése a digitális korban

Az adatok szerepe és jelentősége a digitális korban. Hogyan lehet az adatokat stratégiai eszközként felhasználni a döntéshozatalban, az ügyfélélmény javításában és az új üzleti lehetőségek felfedezésében. Kiemelt figyelmet kapnak az adatvédelmi kérdések és az etikai szempontok az adatvagyon kezelése során.

Részvevők: Biró Gabriella-MNB, Molnár Ferenc-CCLab, Dr. Pap Sándor-NHIT,  Sikolya Zsolt-Magyary Zoltán E-Közigazgatástudományi Egyesület,  Szabó Lajos-NKI

17:20-18:20

Konferencia zárás, Networking

Előadók

Szöllősi Györgyi
Az esemény háziasszonya
Berki Gergő
Head of Customer Services
TOPdesk
Berta Péter
CEO
WHC
Biró Gabriella
Főosztályvezető
MNB
Csinos Tamás
Country manager
Clico Hungary
Dr. Forstner Bertalan
Egyetemi docens
BME VIK
Hirsch Gábor
Regional Sales Manager Adriatics & Hungary
Thales
Hopka László
IT Biztonsági Igazgató
NEXON
Hortobágyi Ágoston
Digitális Stratéga, DOQdrive alapító, DEKK Suli - Digitális Edukáció Képző Központ alapító
Horváth Richárd
Business Development Manager
HRP
Husvéti Zsolt
Alapító
Scirge
Kongó Krisztián
Infrastruktúrákért felelős elnökhelyettes
KIFÜ
Dr. Kópiás Bence
Partner
Königsberg Consulting
Kurucz Tamás
Enterprise presales mérnök
HRP
Marton László
Vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettes
Invitech
Márton Katalin
HR & CSR Igazgató
Praktiker
Molnár Ferenc
Founder & CEO
CCLab
Németh Szilvia
Ügyvezető
TimeTeam Hungary
Dr. Nyáry Gábor
Elnökségi tag
Magyary Zoltán E-Közigazgatástudományi Egyesület
Oláh István
Alelnök
HTE-EIVOK
Dr. Pap Sándor
Alelnök
NHIT
Pocsai Zsolt
Ügyvezető igazgató
OTP Bank
Purkald Krisztina
CEO
HRKOPO csoport
Sándor Barnabás
Cyber Security Architect
MOL Group
Dr. Sántha György
Elnök
Magyary Zoltán E-Közigazgatástudományi Egyesület
Schneck Zsolt
Ügyvezető igazgtaó
MasterIT
Sebestyén Péter
Pre-Sales
Fujitsu Hungary
Dr. Schrankó Péter
Business partner
Ringier Hungary
Sikolya Zsolt
Elnökségi tag
Magyary Zoltán E-Közigazgatástudományi Egyesület
Somogyi Imre
Informatikai ügyvezető igazgató
EXIM Hungary
Dr. Spaller Endre
Elnök
KIFÜ
Svébis András
IT&Digital SVP
MOL Group
Szabó Lajos
Igazgató
NKI
Vad Ágnes
Business and Human Potential Coach
Vaspöri Ferenc
IT Biztonsági Üzletág igazgató
4iG
Vágujhelyi Ferenc
MÁK és a NAV adatvagyonának optimalizálásáért felelős kormánybiztos
Vereckei Béla
Biztonsági igazgató
Pro-M Zrt.
Vetési Iván
Ügyfélkapcsolati és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes
NISZ
Wieder Máté
Regional sales manager
Fujitsu Hungary

Kiállítók

Rendezvény helyszíne

Részvétel módja

A konferencián való részvétel meghívott vendégeink számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
A szervezők a program változtatás jogát fenntartják!
A regisztrációk beérkezést követően, az adatok ellenőrzése után, visszaigazoló e-mailt küldünk, amely véglegesíti a regisztrációt. Ennek hiányában a regisztráció nem elfogadott.

Kapcsolat

Tartalmi kérdésekben forduljon Urbán Zsolt-hoz: zsurban@ictglobal.hu

Szponzorációval kapcsolatban Urbán Zsolt vagy Kardos Beatrix ad felvilágosítást: zsurban@ictglobal.hu, bkardos@ictglobal.hu 
Szervezés, részvételi lehetőséget illetően forduljon Pap Beátához: pbeata@ictglobal.hu

Jelentkezés

Regisztrációmmal hozzájárulok ahhoz, hogy a rendezvény szervezője adataimat a szervezés során kommunikációs célokra felhasználja, továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy a konferencia szponzorai e-mailben megkeressenek.

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!