Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Szép csendben megújították a Messenger egyik funkcióját

MEGOSZTÁS

A Meta számos új funkció bevezetésére készül idén, illetve a már meglévők is átesnek némi ráncfelvarráson.

A Whatsappon 2022-ben megjelent „közösségek” funkciót a Meta is elirigyelte, így kisvártatva a Messengeren belül is debütált a „Közösségek”, amibe a felhasználó akkor került, ha egy adott Facebook csoport tagja. Ez a plusz funkció sok esetben igazán hasznos, hiszen csoportos csevegés formájában az azonos érdeklődésű emberek cserélhetnek információt, tapasztalatot és megoszthatják kérdéseiket is. Ezen kívül adott esetben a termékek eladása és vétele is flottabbul megy.

A Közösségek adta közös chatbe viszont csak akkor kerülhetett bele a felhasználó, hogyha a csoport tagja is egyben, ami a privát vagy zárt csoportok esetében megnehezítette a chatbe belépés dolgát. A Meta legújabb finomhangolásával ez a probléma már a múlté.

A felhasználók már bárkivel közvetlenül kapcsolatba léphetnek a Közösségekben anélkül, hogy az adott Facebook csoportba felvételt kellene kérniük. Ezutóbbi a zárt csoportok problémáját is megoldja, mert a közösségi chathez tartozó csevegéshez más is csatlakozhat – meghívásos alapon. Egy-egy Közösség az új funkciónak köszönhetően már több topikot is létre tud hozni, ahol még témaspecifikusabb csevegés kaphat teret. Jelenleg 5000 tag csatlakozhat egy Közösséghez.

Üzleti szempontból üdvözítő az finomhangolás, hiszen kiegészítő szolgáltatásként kínálva a Közösségekhez való csatlakozás plusz hozzáadott értékkel bír, hiszen a felhasználók a jól szegmentált alközösségek chatjeiben feltehetik a kérdéseiket, vagy további információkat kaphatnak az adott termékről vagy szolgáltatásról.

 

(Kép: flickr.com/)

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!