Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Top 10 grafikus processzor: az Nvidia egyértelműen az élen

MEGOSZTÁS

Az egész világ ráállt egy olyan pályára, amely bolygót és rajta mindenkit egy magasan automatizált, robotizált és mesterségesen intelligens jövőbe repít.

Az utópiaszerű jövőbe vezető eszközökben használt hardverek nagy részét az Nvidia szállítja.

Számos szakértői vélemény szerint a chipgyártó egyértelmű vezető helyet szerzett a félvezetők piacán, és processzorai gyakran az első választása a mérnöknek, akik gyakorlatilag az összes jelenlegi áttörést jelentő technológiában fejlesztenek – a blokklánctól és kriptovalutákon és gyártásautomatizáláson át a fejlett vezetőtámogató rendszerekig és az autonóm autókig.

Jelenleg szinte kielégíthetetlen a grafikus processzorok iránti igény – és ez az Nvidia által szállított egyik kulcsfontosságú alkatrész.

GPU processzor félvezető chip

A GPU-kat eredetileg a számítógépes játékok grafikájának felgyorsítására tervezték, ebben a piaci szegmensben az Nvidia hosszú ideje meglehetősen erős. A gamerek közössége folyamatosan nőtt és ezzel együtt az Nvidia is.

Most ezeket a GPU-kat chipkészletekben és mesterséges intelligencia kártyákban használják, amelyeket az Nvidia kínál olyan vezető autóipari cégeknek, amelyek mind önvezető technológiákat fejlesztenek.

Egy másik cég, amely évek óta erős a játékpiacon, az AMD. Ebből az következik, hogy az AMD most a fejlett technológiák piacán is erősen teljesít.

Természetesen az AI hardver nem csak a GPU-ról szól – egy tipikus megoldásban számos különböző processzort használnak. A GPU-k azonban vitathatatlanul a kritikus komponensek, mivel kifejezetten nagy mennyiségű adat gyors feldolgozására készültek – és ezen adatok nagy része vizuális.

A Rankeren megjelent felmérés szerint az Nvidiát tartják a legjobb GPU-gyártónak, ezt követi az AMD. A rangsor körülbelül 2100 szavazat alapján készült, közel 1000 szavazótól.

A 10 legjobb GPU-gyártó

  1. Nvidia
  2. AMD
  3. Asus
  4. Intel
  5. EVGA
  6. Gigabyte
  7. Sapphire
  8. Zotac
  9. Via
  10. Power VR
PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek