Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Storage megoldások a távmunkához

MEGOSZTÁS

A Dell szolgáltatásai lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy a távoli munkaerőnek hozzáférést biztosítsanak a kritikus adatokhoz, miközben fenntartják a biztonságot és a megfelelőséget. Ebben a cikkben ezeket a – távmunkát támogató – főbb funkciókat tárjuk fel.

A távmunka/home office intézményének egyre elterjedtebbé válásával azon vállalkozásoknak, amelyek szeretnének versenyképesek maradnia a piacon, gondoskodniuk kell arról, hogy adattárolási megoldásaik biztonságos és hatékony hozzáférést biztosítsanak a munkavállalók számára.

A Dell Storage megoldások számos olyan funkciót kínálnak, amelyek támogatják a távoli munkát, beleértve az adattitkosítást, a biztonsági mentést és helyreállítást és még sok minden mást is. A Dell szolgáltatásai lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy a távoli munkaerőnek hozzáférést biztosítsanak a kritikus adatokhoz, miközben fenntartják a biztonságot és a megfelelőséget.

Adatok titkosítása

Az egyik kulcsfontosságú funkció az adatok titkosítási lehetősége. A titkosítás biztosítja az adatok védelmét, amikor távolról hozzáférnek hozzájuk. A Dell Storage megoldások képesek mind a már az adattárolóra helyezett, mind hálózaton áthaladó adatok titkosítására, így biztosítva az adatok mindenkori védelmét.

Mindkét funkció kritikus fontosságú a távoli csapatokkal rendelkező vállalkozások számára, mivel ezek biztosítják az adatok biztonságát, amikor azokat az irodai környezeten kívüli eszközökön tárolják vagy épp mikor távolról csatlakoznak az irodai infrastruktúrához és adatállományhoz. Az FLR (fájlszintű megőrzés) technológia pedig lehetővé teszi állandó, megváltoztathatatlan fájlok és könyvtárak készítését, valamint az adatok integritásának biztosítását.

 

Hatékony adatkezelés

A távmunka másik kihívása az adatok hatékony kezelése. Mivel az alkalmazottak különböző helyekről és eszközökről férnek hozzá az adatokhoz, fontos gondoskodni arról, hogy az adatok rendszerezettek és könnyen kezelhetők maradjanak.

A Dell Storage megoldások számos olyan funkciót kínálnak, amelyek megkönnyítik a vállalkozások számára az adatok hatékony kezelését. Például a Dell EMC PowerStore intelligens automatizálást és prediktív elemzést biztosít, amely segít a vállalkozásoknak optimalizálni tárhelyhasználatukat és javítani a teljesítményt. Ez biztosítja, hogy az adatok mindig elérhetőek és hozzáférhetőek legyenek a dolgozók számára.

Fontos funkció az intelligens deduplikáció is, mely révén akár 10–55-szörös adatcsökkenés érhető el. Ez nem csupán drámai megtakarítást eredményez az adattárolás során, de nagyobb skálázhatóságot, jelentős energia és sávszélesség hatékonyságot is jelent. Végső soron ezen funkció egyszerűbb működést és jóval alacsonyabb fenntartási költségeket tesz lehetővé.

Biztonsági mentés és helyreállítás

A Dell Storage megoldások másik lényeges jellemzője a biztonsági mentési és a helyreállítási funkció. A távmunka egyre elterjedtebbé válásával a vállalkozásoknak gondoskodniuk kell adataik rendszeres biztonsági mentéséről, és hatékony katasztrófa-helyreállítási tervükről. A Dell eszközei számos biztonsági mentési és helyreállítási lehetőséget kínálnak, beleértve a folyamatos adatvédelmet, a pillanatfelvételeket és a replikációt. Ezek a funkciók lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy megvédjék kritikus adataikat, és egy IT-katasztrófa esetén gyorsan helyreálljanak.

 

Felhő integráció

A felhőalapú számítástechnika térnyerésével a vállalkozások egyre inkább a felhőalapú tárolási megoldások felé fordulnak adataik kezelésére. A Dell Storage megoldások számos felhőintegrációs lehetőséget kínálnak, beleértve a hibrid felhő- és többfelhős megoldásokat. Az adatokat zökkenőmentesen és biztonságosan mozgathatjuk a Dell adattároló megoldásról a felhőbe, anélkül, hogy külön felhő-átjáróra vagy virtuális eszközre lenne szükség. Ezek a funkciók lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy hatékonyan kezeljék adataikat, függetlenül attól, hogy azokat a felhőben vagy a helyszínen tárolják.

Skálázhatóság

A távmunka egyre népszerűbbé válásával a vállalkozásoknak biztosítaniuk kell azt is, hogy adattárolási megoldásaik méretezhetőek legyenek távoli csapataik igényeikhez. A Dell Storage megoldások a méretezhető tárolási lehetőségek széles skáláját kínálják, beleértve a hálózathoz csatolt tárolási (NAS) és a tárolóhálózati (SAN) megoldásokat. A legtöbb modell esetében támogatott a kvóta-rendszer, a fájlrendszer-zsugorítás, a szinkron / aszinkron fájlreplikáció, valamint multi-tenant támogatás is. Ezek a megoldások lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy hatékonyan kezeljék adataikat, függetlenül a távoli munkaerő méretétől.

Együttműködés támogatása

A távmunka együttműködést igényel, és a Dell Storage megoldások ebben is jeleskednek. A Dell EMC Unity XT széria például számos olyan funkciót kínál, amelyek megkönnyítik az alkalmazottak számára az adatokkal való együttműködést. Ezek magába foglalják a beépített fájlmegosztó és együttműködési eszközöket, valamint az alkalmazások és operációs rendszerek széles skálájának támogatását. Ráadásul egyes modellek képesek csupán a deduplikált adatok továbbítására a hálózaton keresztül, amellyel akár a szükséges sávszélesség 98%-a megspórolható, a hagyományos replikációs módszerekhez képest.

(x)

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek