Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Csak keveseknek sikerül valódi vezető innovátornak lenni!

MEGOSZTÁS

A Dell Technologies új kutatási jelentést tett közzé, az Innovációs Indexet, amely több mint 45 ország 6600 alkalmazottjának megkérdezésén alapul.

A kutatás rávilágít arra, hogy a vállalatok a globális kihívások során bíznak saját innovációs képességeikben. Nemzetközi szinten a válaszadók több mint háromnegyede (84%; Magyarországon a válaszadók több mint kétharmada, 68%) egyetért azzal, hogy vállalatánál dinamikus modernizációs kultúra van, de az elvárt és a megvalósított változások között egyértelmű szakadék tátong.

A világ különböző részein működő vállalatok innovációs érettségének áttekintése érdekében a vállalat a válaszadókat az “innovációs vezetők” és a “lemaradók” közötti skálán helyezte el. Ez feltárta az elvárt és a megvalósított korszerűsítések közötti szakadékot. Annak ellenére, hogy a vállalatok pozitívan értékelik saját kultúrájukat, globálisan a vállalatoknak csak 18%-a (Magyarországon 12%) sorolható az “Innovációs vezetők” vagy “Innovációs alkalmazók” kategóriájába.

Ez azért fontos, mert az “Innovációs vezetők” és az “Innovációs alkalmazók” 2,2-szer nagyobb valószínűséggel gyorsítják fel az innovációt recesszió idején, mint a “Követők” és a “Lógók” (akik nagyobb valószínűséggel lassítanak ilyen időszakokban). A jó hír az, hogy a kutatás csak egy pillanatfelvételt tükröz, és a vállalatok képesek javulni, ha felkészítik alkalmazottaikat, folyamataikat és technológiájukat a változásra.

Munkavállalói alapú fejlesztések

A vállalatoknak segítségre van szükségük egy olyan kultúra kialakításában, ahol minden ötlet számít, és a hibákból való tanulást támogatják, nem pedig elítélik. A vállalatok tisztában vannak az ilyen kultúra előnyeivel, és hisznek a teljesítményükben: több mint háromnegyedük (78%; Magyarországon 52%) úgy véli, hogy az új alkalmazottak részben azért csatlakoznak a vállalatukhoz, mert úgy gondolják, hogy lehetőségük lesz javaslataik megvalósítására, ami jelentős eredmény.

Először azonban a fent említett szakadékot kell áthidalniuk. A válaszadók 59%-a (Magyarországon 40%) úgy véli, hogy az alkalmazottak azért hagyják el munkahelyüket, mert nem tudtak annyi fejlesztést bevezetni, mint amennyit reméltek. Emellett a válaszadók 64%-a (Magyarországon 56%) úgy véli, hogy a vállalati kultúra bizonyos aspektusai nem teszik lehetővé a képességeiknek vagy szándékaiknak megfelelő innovatív gondolkodást.

A jelentés útmutatást is ad a vállalatoknak e problémák megoldásához, kiemelve az innováció ösztönzésének lehetőségeit és azonosítva az akadályokat.

Folyamatokon alapuló innováció

Az alkalmazottakat érintő változások mellett a vállalatoknak azt is meg kell fontolniuk, hogyan javíthatják folyamataikat az innováció érdekében. A válaszadók megjegyezték, hogy az akadályok közé tartozik az innovatív ötletek kezelésére szolgáló folyamatok hiánya, a döntéshozatal lassúsága és a felsővezetés nem megfelelő támogatása.

A jelentés útmutatást nyújt a vállalatok számára, hogyan javíthatják folyamataikat és hogyan alakíthatják ki az innovációt elősegítő kultúrát. Az olyan lépésekkel, mint a képzésbe és oktatásba való befektetés, az erőforrások és a támogatás biztosítása, valamint az új ötleteket befogadó kultúra kialakítása, a vállalatok jobban felkészülhetnek arra, hogy a változások idején is boldogulni tudjanak.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek