Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Hálózatbiztonsági kihívások Fortinet megoldásokkal

MEGOSZTÁS

A mai digitális világban, ahol már egy lépést se tudunk megtenni számítógépünk vagy telefonunk nélkül, illetve folyamatosan online éljük a mindennapjainkat, az információ értéke az eddiginél is jobban felértékelődött.

A digitalizáció átalakította a cégeket, emiatt további biztonsági beállításokra, folyamatosan változó készültségre és felügyeletre van szükség. De vajon elegendő védelmet nyújtunk az érzékeny adatok és rendszerek számára? Képzeljük csak el, mi történne, ha adataink, üzleti titkaink vagy éppen az infrastruktúránk kibertámadás célpontjává válna.

A biztonsági incidensek száma folyamatosan növekszik, és egyre komplexebbé válik. A kiberbűnözők egyre ügyesebbek abban, hogyan hatolnak be a hálózatokba, lopják el az adatokat és zavarják meg a szolgáltatásokat. Ez mára nem csupán technikai kihívás, hanem akár az egész társadalom gazdasági érdekeit is érintheti. Ráadásul, a kritikus adatok védelme már nem csak biztonsági kérdéseket vet fel, hanem jogszabályi kötelezettséggé is vált. Az egyének személyes adatai és az üzleti titkok védelme kulcsfontosságú, és ennek megfelelően kell cselekednünk.

A folyamatos kihívások és fenyegetések miatt meg kellett tanulnunk vigyázni adatainkra, kiemelt fontosságúvá vált, hogy megfelelően felkészüljünk és védekezzünk a fenyegetések ellen, mind a magánéletünkben, mind pedig az üzleti világban A Fortinet és oktatási programja, a Fortinet Network Security Expert (NSE) tanúsítványi rendszer segít abban, hogy az információbiztonság területen elkötelezett és szakértő szakemberekké válhassunk.

Forrás: Freepik

Miért a Fortinet?

Az állandóan változó biztonsági igényekhez a vállalatok security megoldásainak is alkalmazkodnia kell. Fontos, hogy a támadások elhárításához egy olyan átfogó, fejlett, és többrétegű védelmet biztosítsunk, mely manuálisan könnyen vezérelt, illetve automatikusan beépített funkciókat is tartalmaz, hiszen már a támadók is olyan szofisztikált és kiterjedt támadási módszerekkel dolgoznak, melyek automatizált alapokon működnek.

Olyan megoldást kell tehát választani, mely komplett biztonsági ernyőt húz a teljes vállalat infrastruktúrája felé. Egy olyan egyszerűen kezelhető platformra van szükség, mely alkalmazkodik az üzleti igényekhez és megfelelő sebességgel tudja felvenni a harcot az újabbnál újabbak ellen egyaránt.

A Fortinet már évek óta jelen van teljesítménycentrikus, integrált hálózatbiztonsági infrastruktúrában – a legkisebb vállalkozásoktól egészen a globális szervezetekig. Minden biztonsági szintre kiterjedő módszereivel olyan megoldásokat kínál, amelyek segítenek a kiberfenyegetések elleni védekezésben, az adatok és rendszerek védelmében, valamint a hálózatbiztonság erősítésében.

Forrás: Fortinet

Az új NSE tanúsítványi rendszer: még magasabb szintek és rugalmasság

A Fortinet által létrehozott rendszerek és eszközök nem csak a biztonság megteremtését teszik lehetővé, hanem a Fortinet NSE tanúsítványi rendszerével hozzájárul a kiberbiztonsági tudás és szakértelem terjesztéséhez is. A tanúsítványi rendszerrel rendelkező szakemberek azontúl, hogy széleskörű ismereteket szereznek a Fortinet termékeit illetően, emellett mély szakértelmet sajátíthatnak el a hálózatbiztonság különböző területein is. Továbbá a program lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a Fortinet platformjainak erejéből, és elismerjék őket az iparágban a biztonsági szakemberek elitcsoportjaként.

Miben segítheti az NSE tanúsítvány?

Az új Fortinet NSE tanúsítványi rendszer egy új fejezetet nyit a kiberbiztonság terén. A program 2023 őszén jelentős fejlesztéseken ment keresztül, többek között megnövekedett skálázhatóság, rugalmasság és modularitás jellemzi. Az új jelvényekkel a program a konkrét készségek jobb azonosítását is biztosítja, valamint egy olyan összetett iparágban megszerzett tudást, amely többféle biztonsági megoldásokban, különböző szerepeket támogat.

A Fortinet NSE tanúsítványokkal, mint hálózatbiztonsági szakember:

  • értéket közvetíthet jelenlegi és jövőbeli munkáltatóinak,
  • megismerheti, ezáltal kihasználhatja a Fortinet teljes termékpalettájában rejlő hatalmas potenciált,
  • meggyőződhet hálózatbiztonsági tudásának naprakészségéről,
  • viszonteladó partnerként felgyorsíthatja az eladásokat és új szolgáltatásokat kínálhat,
  • regisztrált viszonteladó partnerként kedvezményekben részesülhet a beszerzési árakból.

Ebben a rendszerben már nem csak a Fortinet termékek közötti ismeretkialakítása a cél, hanem a hálózatbiztonság széles skálája is hangsúlyosabbá válik. Az új szintek fokozatosan növekvő és frissülő szakértelmet követelnek meg, és lehetővé teszik a szakemberek számára, hogy specializálódjanak a különböző területek szerint.

Így 2023. október 1-én a Fortinet NSE tanúsítási programja négy fő frissítésen ment keresztül:

  • A program átalakítása öt jártassági szintet eredményez, amelyek összesen 11 minősítést
  • Minden jártassági szinthez tartozik egy vagy több, a szakmai karrierúthoz igazodó minősítés.
  • A bizonyítvány megszerzéséhez egy meghatározott minimális számú vizsgára vagy tanfolyamra van szükség, köztük kötelező és választható vizsgákkal.
  • Minden vizsga csoporthoz vizsgajelvények kerülnek bevezetésre.

Az előnyök azonban itt nem érnek véget. Az új rendszer rugalmasabb, lehetővé téve a szakemberek számára, hogy olyan tanúsítványokat szerezzenek, amelyek a legrelevánsabbak a számukra. Az előző 8 szintes rendszer szigorúbb előfeltételeket támasztott a tanúsítványok megszerzéséhez, és kevésbé volt testre (munkaterületre) szabható. Az új tanúsítványi rendszerben a szakemberek választhatnak az alap, közép és magas szintű szakértelmi szintek között, így pontosan azt sajátíthatják el, amire szükségük van.

A program magában foglalja az önálló és oktató által vezetett tanfolyamok széles skáláját, valamint gyakorlati feladatokat is, amelyek a komplex hálózatbiztonsági koncepciók elsajátítását biztosítják. Az NSE oktatás minden szintjén interaktív tananyag áll rendelkezésre, amelyet ha a résztvevő végig tanulmányozott, akkor vizsgát tehet. Ráadásul az első két NSE szint képzésanyagai ingyenesek, önállóan, online elvégezhetők. A képzéseket hitelesített képzési központokban végezhetjük el, amelyek Magyarországon egyedülállóan a HRP Europe Kft. Oktatótermében lehetséges. A tanfolyamok a magyar mellett már angol nyelven is elérhetőek.

Összegzés

Az új NSE tanúsítványi rendszer tehát nemcsak az egyéneknek, hanem az egész kiberbiztonsági közösségnek előnyös. Segíti a szakembereket a szükséges szakértelmi szintek elérésében, és lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabban védekezzenek a kiberfenyegetések ellen. Az új rendszer által kínált lehetőségek tükrözik a Fortinet elkötelezettségét a kiberbiztonság iránt, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a digitális világ biztonságosabb legyen mindannyiunk számára.

Ha szeretnél részese lenni a hálózati védelmekért vívott változásoknak, ha szeretnél új ismereteket elsajátítani, illetve hasznosnak gondolod karriered és vállalkozásod fejlesztésében tanfolyam kínálatunk, akkor látogass el Fortinet ATC oldalunkra, illetve Fortinet tematikus oldalunkra, ahol számos további információkat olvashatsz.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek