Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

14%-kal emelkednek jövőre a kiberbiztonsági beruházások

MEGOSZTÁS

A Gartner, Inc. új előrejelzése szerint a végfelhasználók biztonságra és kockázatkezelésre fordított kiadásai 2024-ben világszerte 215 milliárd dollárt tesznek ki, ami 14,3%-os növekedést jelent 2023-hoz képest. A becslések szerint 2023-ban a globális biztonsági és kockázatkezelési végfelhasználói kiadások 188,1 milliárd dollárt fognak elérni.

“A felhő folyamatos bevezetése, a folyamatos hibrid munkaerő, a generatív mesterséges intelligencia (GenAI) gyors megjelenése és használata, valamint a változó szabályozási környezet arra kényszeríti a biztonsági és kockázatkezelési (SRM) vezetőket, hogy növeljék a biztonsági és kockázatkezelési kiadásaikat” – mondta Shailendra Upadhyay, a Gartner vezető kutatási igazgatója. “Ezzel egyidejűleg erőfeszítéseiket olyan technikai biztonsági képességek bevezetésével összpontosítják, amelyek sokkal nagyobb átláthatóságot és reagálóképességet biztosítanak a szervezet teljes digitális ökoszisztémájában, és átalakítják a biztonsági funkció működésének módját, hogy lehetővé tegyék az agilitást a biztonság veszélyeztetése nélkül.”.

Az adatvédelemre és a felhőbiztonságra fordított kiadások az előrejelzések szerint 2024-ben a legnagyobb növekedési ütemet fogják elérni, mindkét szegmensben több mint 24%-os növekedést mutatva az előző évhez képest (lásd az 1. táblázatot). Az adatvédelem továbbra is kiemelt szervezeti prioritás marad, mivel folyamatosan jelennek meg a személyes adatok feldolgozását befolyásoló szabályozások, beleértve a mesterséges intelligencia alkalmazásával kapcsolatosakat is. A Gartner előrejelzése szerint 2025-re a világ lakosságának 75%-a személyes adatait modern adatvédelmi szabályok fogják érinteni.

Nő a felhőalapú észlelési és reagálási megoldások iránti kereslet

A nyilvános felhőszolgáltatások folyamatos növekedése erősíteni fogja a felhőbiztonsági eszközökre fordított kiadásokat. A felhőbiztonsági szegmensben a felhő-hozzáférésbiztonsági brókerszoftverekre (CASB) és a felhőalapú munkaterhelés-védelmi platformokra (CWPP) fordított együttes kiadások 2024-ben várhatóan 7 milliárd dollárt tesznek ki, ami 24,7%-os növekedést jelent 2023-hoz képest. A felhőalapú észlelési és reagálási megoldások – például a végpont észlelés és reagálás (EDR) és a menedzselt észlelés és reagálás (MDR) – iránti kereslet 2024-ben várhatóan szintén növekedni fog.

A biztonsági szolgáltatások szegmens a globális biztonsági és kockázatkezelési kiadások 42%-át képviseli majd.
Ezekre a szolszolgáltatásokra – tanácsadás, IT-kiszervezés, megvalósítás és hardvertámogatás – fordított kiadások az előrejelzések szerint 2024-ben összesen 90 milliárd dollárt tesznek ki, ami 11%-os növekedést jelent 2023-hoz képest. A biztonsági szolgáltatások 2024-ben várhatóan a teljes biztonsági és kockázatkezelési végfelhasználói kiadások 42%-át teszik majd ki, és 2024-ben is a biztonsági és kockázatkezelési kiadások legnagyobb területe marad.

“A kiberkockázatok növekedése, a kiberfenyegetések elterjedése és a változó működési környezet fényében a szervezetek számára minden eddiginél fontosabb, hogy kiberbiztonsági programot építsenek ki és optimalizáljanak” – mondta Upadhyay. “Ez a kiberbiztonsági kezdeményezések sarokköve, amely segíti az SRM-vezetőket az új környezetek biztosításában, a kibővült támadási felület elleni védelemben, a biztonsági képességek új módon történő felhasználásában és az automatizálás révén a hatékonyság javításában.”

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek