Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Eszközt ajánlunk ESG jelentéskészítéshez

MEGOSZTÁS

Az eszköz segít a különféle forrásokból származó adatgyűjtések megvalósításában, ezzel automatizálva a sokszor manuális, időigényes feladatokat. Az integrált, nemzetközileg elfogadott sztenderdeknek, számítási módszertanoknak és keretrendszereknek köszönhetően (például CTI - Circular Transition Indicators) azontúl, hogy a vállalat minden szintjén mérhetővé válnak a fenntarthatósági mutatók, a megoldás összehasonlíthatóvá teszi az egyes termékek környezetre gyakorolt hatását és támogatja az erőforrás-felhasználás és hulladéktermelés csökkentési törekvéseket.

A KPMG és a Microsoft együttműködésének eredményeként megjelent a KPMG Circularity Tracker, a riportálási megoldások porfóliójának legújabb eleme, amely a vállalatokat a fenntarthatósági célok nyomon követésében, illetve az ESG jelentéskészítésben támogatja.

A KPMG új, Circularity Tracker megoldása a körforgásos gazdasági szemlélet szerinti elvárások teljesülését hivatott nyomon követni. Az eszköz segít a különféle forrásokból származó adatgyűjtések megvalósításában, ezzel automatizálva a sokszor manuális, időigényes feladatokat. Az integrált, nemzetközileg elfogadott sztenderdeknek, számítási módszertanoknak és keretrendszereknek köszönhetően (például CTI – Circular Transition Indicators) azontúl, hogy a vállalat minden szintjén mérhetővé válnak a fenntarthatósági mutatók, a megoldás összehasonlíthatóvá teszi az egyes termékek környezetre gyakorolt hatását és támogatja az erőforrás-felhasználás és hulladéktermelés csökkentési törekvéseket.

Számos szervezetnek gondot okoz a releváns információk kinyerése a rendelkezésre álló adataikból. Körülményes feladat a megfelelő következtetések levonása, információk előállítása az adatok nagy számosságának, valamint annak köszönhetően, hogy a szervezetek a vállalatirányítási és sok más szigetszerűen működő rendszerben is tárolnak adatokat. „Időszerűvé vált a sokszor időigényes riportálási folyamatok újragondolása, technológiai megoldásokkal történő támogatása. Egyértelmű célunk a Microsoft technológián alapuló KPMG Circularity Tracker megoldásunkkal, hogy az ESG jelentésikötelezettséghez kapcsolódó manuális adatgyűjtési feladatokat minimalizáljuk, a riportálás folyamatát átláthatóvá és megbízhatóvá tegyük, ezzel biztosítva, hogy fenntarthatósági információk közérthetően és gyorsan álljanak rendelkezésre üzleti döntésekhez” – mondta a bejelentés kapcsán Verasztó Bence a KPMG adatmenedzsment megoldásokért felelős szenior menedzsere.

A 2022 nyarán megjelent Microsoft Cloud for Sustainability egy olyan adatgyűjtő és -elemző platform, amely vezetők számára rálátást biztosít a teljes szervezet és az ellátási lánc fenntartható működésére. Az elmúlt időszakban számos új ESG-szolgáltatás elindítását jelentette be a KPMG, így támogatva a vállalatokat a fenntarthatósági törekvéseik és a jelentéstételi kötelezettségük teljesítésében – legyenek az ESG-érettség bármely fokán. A Microsoft Cloud for Sustainability és Microsoft Power Platform alapokra kialakított KPMG Circularity Tracker a körforgásos gazdasági szemlélet szerinti elvárások teljesülését hivatott nyomon követni.

A circular economy (körforgásos gazdaság) lényege az, hogy a termékek életciklusát a lehető legjobban meghosszabbítsuk, és ez által elősegítsük a minél kisebb új anyag- és energiaráfordítás bevonását a termelésbe. Vállalati környezetben ez egy olyan megközelítés, amely az erőforrásfelhasználás profitorientált optimalizálására irányul, annak érdekében, hogy csökkenjenek a hulladékgazdálkodással járó költségek és az eredő környezetterhelés. Más megközelítésben, a körforgásos gazdaság egy több iparágon átívelő gazdasági modell, amely új rendszerbe helyezi a terméktervezés, -gyártás, -fogyasztás folyamatát, és ezzel új másodlagos piacokat nyit meg a vállalatok számára.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek