Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

25 ezer eurót kaphat, egy jó meditech ötletért

MEGOSZTÁS

Európa legnagyobb egészségügyi innovációs hálózata, az EIT Health kezdő vállalkozásokat segítő programjára július 21-ig lehet jelentkezni - közölte a szervezet az MTI-vel.

Az Attract to Invest nevű program célja hogy segítsen befektetést találni a kezdő vállalkozások számára, és ehhez 25 000 euró vissza nem térítendő támogatást nyújt, melyről a résztvevők maguk dönthetnek, hogy milyen arányban használják fel – hangsúlyozták a közleményben.

Mint írták, a finanszírozás komoly kihívást jelent a korai szakaszban lévő startupok számára, a kezdő cégeknek sokszor nincs meg a kulturális hátterük ahhoz, hogy hatékonyan tudjanak együttműködni az intézményi befektetőkkel. Sok startup alapító baráti-családi környezetből érkezik, ahol rugalmas viszonyokhoz szoktak, miközben az induló cégek számára fontos a megfelelő befektető kiválasztása, az átgondolt stratégia.

Az EIT Health Attract olyan induló vállalkozások támogatására összpontosít, amelyek már piacra léptek és értékesítettek is termékeikből vagy szolgáltatásukból és felkeltették a potenciális befektetők érdeklődését.

A képzés két fő oktatási modulból áll: az első a már említett problémákkal foglalkozik, a második modul pedig az igazgatótanácsi ülések szimulálásával készíti fel az induló vállalkozásokat arra, hogy milyen lehet a befektetővel a partneri kapcsolat a valóságban – írták.
A programot idén szervezik meg másodszor, a támogatás újabb elemekkel bővült: november elején egy verseny keretében a résztvevő csapatoknak lehetőségük van további finanszírozásért pályázni. Az első három helyezett 20 000, 15 000 és 10 000 euró pénzjutalomban részesül.

A programra a www.eithealth.eu honlapon keresztül lehet jelentkezni.

Az EIT Health a legkiválóbb egészségügyi innovátorok hálózata, melyet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), az Európai Unió egyik szerve támogat és mintegy 130 partnerrel rendelkezik. A határokon átnyúló együttműködés célja olyan új megoldások kidolgozása, amelyek lehetővé teszik az európai polgárok számára, hogy hosszabb és egészségesebb életet élhessenek – fejtették ki a közleményben.

A program induló kiadásában a több mint 70 jelentkező közül 15 startupot választottak ki, most ez a szám húszra nő. A legtöbb jelentkező Olaszországból érkezett. Magyarországról 6 pályázatot regisztráltak, közülük egyet választott ki a szervezet a programban való részvételre. A projekt első részére eddig 300 000 eurót költöttek el.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek