Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Története legnagyobb leépítésére készül az Amazon

MEGOSZTÁS

Mintegy 18000 munkahely megszüntetését tervezi az Amazon, ez a társaság történetének legnagyobb létszámleépítése lehet. A sajtónak kiszivárgott hírt később Andy Jassy, a vállalat vezérigazgatója megerősítette.

“Jellemzően addig várunk az ilyen döntések közlésével, amíg nem tudunk beszélni azokkal az emberekkel, akiket ez közvetlenül érint. Mivel azonban az egyik csapattársunk kiszivárogtatta ezt az információt kifelé, úgy döntöttünk, hogy jobb, ha korábban megosztjuk ezt a hírt, így közvetlenül tőlem hallhatják a részleteket. Szándékunkban áll január 18-tól kezdve kommunikálni az érintett alkalmazottakkal” – írta egy blogbejegyzésben Andy Jassy.

A vezérigazgató közlése szerint a leépítések leginkább a vállalat áruházaiban és a PXT részlegnél dolgozókat érinti majd. Egyelőre nem világos, hogy a leépítések milyen hatással lesznek a vállalat tartalomért felelős részlegére, amely a becslések szerint 2022-ben 15 milliárd dollárt költött. Az olyan drága műsorok mellett, mint A Gyűrűk Ura spin-offja, A hatalom gyűrűi, nagy összegeket fektetett be sportjogokba is.

Az elmúlt hónapokban a technológiai szektor több jelentős szereplője is komoly létszámcsökkentési terveket jelentett be. Erről szóló összeállításunkat itt olvashatja.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek