Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Törésállóbb kijelzők érkeztek a mobilokra

MEGOSZTÁS

Végre elkezdtek foglalkozni a mobiltelefonok leggyakoribb katasztrófájával: a kijelző törésével. Az egyik ázsiai fejlesztő Kunlun Glass üvegpanele mintegy tízszeres törésállóságot biztosít a hagyományos üveghez képest.

A kijelzőtörések megelőzésére az okostelefongyártók is folyamatosan keresik a megoldást, egyre nagyobb törésállóságot biztosító kijelzőket fejlesztenek. A Huawei legújabb, saját fejlesztésű okostelefon-üvege, a Kunlun Glass, elsőként a HUAWEI Mate 50 Pro egyik modellverzióján debütált tavaly.

A gyártó négy éven keresztül fejlesztette az új megoldást, amely speciális, vegyületionokkal erősített implantációs eljárással készül, majd ezt követik a magas hőmérsékletű, 24 órás nano-kristálynövekedési, valamint 108 kristályos nyersanyag- és panelfeldolgozási folyamatok. Az 1600 fokos platina nemesfém olvasztási technológia milliárdos mennyiségű nanokristályokat hoz létre, amelyek jelentősen javítják az üveg tartósságát és akár tízszeresére növelik az üveg esési ellenállását. A Kunlun Glass az első az iparban, amely a svájci SGS ötcsillagos minősítését megkapta esés-ellenállásban.

A Kunlun Glass nagyszerűen teljesített laboratóriumi körülmények között is: az ún. „drop ball” teszt során egy 65 gramm súlyú acélgolyót ejtettek az üvegre 0,7 méteres magasságból, majd fokozatosan emelték a magasságot egészen 11 méterig. A nyomásteszt során az üvegre körülbelül 32 gramm súlynyomást alkalmaztak anélkül, hogy azon egyetlen karcolás megjelent volna.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek