Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Szülinapra szabadnap, céges nevezés maratonra – ezzel is csábít az IT-szektor

MEGOSZTÁS

Az egyik legnagyobb kihívást a képzett munkaerő hiánya jelenti a hazai IKT-szektorban, ennek fényében érthető, hogy a cégek az anyagi juttatások mellett igyekeznek egyéb módokon is magukhoz csábítani a tehetségeket. A Kontron Hungary-nél például szabadnap jár a születésnapra, beszállnak a gyerekek táboroztatásába, üzleti tanácsokért pedig a gazdasági igazgatóhoz lehet fordulni.

A fiatal munkavállalók és azok az egyetemisták, akik most ugranak fejest a munkaerőpiacba, egészen más igényeket táplálnak leendő munkaadójuk felé, mint amit a cégek HR-osztályai 5-10 évvel ezelőtt gondoltak. Ma már kevés olyan vállalat képes vonzó ajánlatot tenni, amely elhanyagolja a zöld szempontokat, tiltja a távmunkát, vagy nem gondoskodik arról, hogy alkalmazottja megnyugtató, inspiráló környezetben, a lehető legboldogabban végezze a munkáját, és napról napra érezze, hogy a cég törődik vele.

A karrier későbbi szakaszára óriási versenyelőnyt biztosít, ha az ember fiatalon személyre szabott junior képzést kap, sőt külön mentor foglalkozik vele. Ez a szakmai védőernyő új távlatokat nyit a fejlődésben. Ahogy az is, ha a vállalat gazdasági igazgatójától kapunk naprakész tanácsokat, ötleteket pénzügyi témában rendszeres kávézások alkalmával, vagy a vállalat vezetői egy vacsora mellett tartanak nekünk kötetlen vezetőfejlesztői előadást. Nem sok cég kezeli kiemelten ezeket a lehetőségeket, a Kontron ilyen.

A cég ingyenes nevezést biztosít a legnagyobb hazai tömegsport rendezvényekre, a Vivicittára vagy a Spar maratonra. A Kontronnál nem csak ezek a mozgási lehetőségek jönnek szóba: a dolgozók plusz szabadnapot kapnak a cég által szervezett síelésre, bárki csatlakozhat a trekking túrázók közösségéhez, a céges focisták, crossfitesek csapatához, Mikulás-napon pedig az egész család korcsolyázhat egy kiadósat a Budapest Parkban. De nem csak a sítábor idejére jár szabadnap a cégnél, hanem akkor is, ha hétköznapra esik a születésnap, hiszen ez a nap a pihenésről, az ünneplésről szól, nem a munkáról.

A társaság azzal is igyekszik vonzóvá tenni magát a gyermekes munkavállalók körében, hogy a költségek 50 százalékáig beszáll a nyári táborozásba.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek