Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Posta és bank helyett: Jönnek az automata ügyintéző pontok

MEGOSZTÁS

Elsőként Magyarországon debütálhatnak azok a hazai fejlesztésű, univerzális ügyfélkiszolgáló pontok, amelyekben akár emberi közreműködés nélkül, biztonságosan és kényelmesen, sorban állás nélkül intézhetjük államigazgatási, postai, banki, közüzemi, vagy más ügyeinket.

A magyar tulajdonú, a Budapesti Értéktőzsdére készülő FaceKom egy csúcstechnológiával felszerelt, a világon egyedülálló eszközt fejlesztett, melyben többek között óriás érintőképernyő, bankkártyaterminál, dokumentumolvasó és más eszközök gyorsítják és teszik minden szempontból hatékonyabbá az ügyfélkiszolgálást. A FaceKom Pontok különböző megjelenési formáival elsőként hamarosan hazai plázákban, egyetemeken és egyéb forgalmas csomópontokban találkozhatunk majd, de a fő cél a nemzetközi megjelenés.

Az elmúlt években sok helyi postahivataltól, bankfióktól kellett elbúcsúznunk, azonban a technológia fejlődésével ezek a csomópontok visszatérhetnek a helyi közösségek életébe. A nagyvállalati ügyfélazonosítással foglalkozó, magyar tulajdonú FaceKom legújabb fejlesztése ugyanis kiválhatja a szolgáltatók helyi fiókjait: a FaceKom Pontok olyan professzionális, a biztonságos online ügyfélazonosításhoz szükséges eszközökkel, megvilágítással felszerelt mobilszobák, amelyekben lehetőség van a teljesen privát és kényelmes távoli ügyintézésre. A világon egyedülálló, a helyi és távoli ügyintézési lehetőséget hibrid formában
ötvöző megoldás elsőként hazánkban debütál majd a következő hónapokban. Bodnár Zsigmond, a FaceKom ügyvezetője elmondta, hogy ezek a pontok működhetnek nonstop nyitva tartó postahivatalokként, bankfiókként, közműszolgáltatók ügyfélszolgálataként, kormányablakokként, sőt, ezeket egyben ötvözhetik is. A következő
időszakban várhatóan egyre több helyen, így plázákban, egyetemeken, forgalmas csomópontokban is találkozhatunk majd velük Magyarországon.

távoli ügyintézést biztosító szoba
A FaceKom Pontok nemzetközi bevezetésére is nagy hangsúlyt fektetnek, így várhatóan további országokban is elérhetőek lesznek a távoli ügyintézést biztosító szobák.

A Budapesti Értéktőzsdére készülő vállalat által szállított digitális megoldásokat a legnagyobb hazai, nemzetközi és magyar tulajdonú bankok is használják (többek között az OTP Bank, a K&H Bank, az MKB Bank, a Raiffeisen Bank, az Unicredit Bank és a Budapest Bank). Emellett a hazai közműszolgáltató, telekommunikációs piac több jelentős szereplője, valamint a közigazgatásban az Ügyfélkapu is a FaceKom megoldásait használja. A saját eszközzel végzett (mobiltelefonos vagy számítógépes) digitális ügyintézéshez képest a FaceKom Pontok előnye, hogy ezeket a tereket a távoli ügyfélazonosításhoz szükséges optimális
világítással, elrendezéssel és eszközparkkal látják el, valamint felszerelhetőek olyan megoldásokkal (bankkártyaterminál, ujjlenyomatolvasó, okmányolvasó, mérleg, címkenyomtató stb.), amelyek többféle ügyintézésre, így például postai küldemények feladására is lehetőséget adnak. Fontos szempont az is, hogy sok szolgáltató számára presztízsértékű, ha helyi ügyfélszolgálattal érheti el a felhasználókat, így még egy hibrid megoldás esetén is közvetlenebb kapcsolatban maradhat az ügyfeleivel. A FaceKom Pontok emellett a digitális eszközökkel kevésbé ellátott, vagy ilyen kompetenciákkal kevésbé rendelkező felhasználók számára is segítséget jelentenek, hiszen számukra is elérhetővé teszik a digitalizáció előnyeit egy komfortos, jól felszerelt és felhasználóbarát környezetben.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek