Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Ők képviselik Magyarországot az idei informatikai diákolimpiákon

MEGOSZTÁS

Lezajlott a világ legrangosabb informatikai diákversenyei, az augusztus 28-ától Szegeden zajló Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI 2023), illetve a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI 2023) válogatója. A kétnapos válogatóverseny komoly kihívást jelentő feladatait a legjobban megoldó diákok képviselik majd Magyarországot az IOI-n és a CEOI-n.

Április 27-28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának nagylaboratóriumában száznál is több számítógép előtt zajlott le az idei év kiemelt informatikai diákolimpiái, az IOI 2023 világverseny, illetve a közép-európai régió országaiban élő diákok számára szervezett CEOI 2023 válogatóversenye.

A kihíváson részt vevő középiskolás diákoknak ugyanolyan összetett algoritmikus gondolkodást igénylő feladatokat kellett minél nagyobb sikerrel megoldaniuk három fordulóban, amelyek majd a világversenyen és a közép-európai diákolimpián várják majd őket.

A válogatóverseny a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának alelnöke, dr. Horváth Gyula vezetésével, a társaság és az ELTE IK munkatársainak intenzív közreműködésével, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósulhatott meg.

Molnár István (IOI, CEOI), Bata Zsombor (RMI), Németh Márton (IOI), Máté Lőrinc (IOI), Czanik Pál (IOI, CEOI), Tarján Bernát (IOI, CEOI), Fülöp Máté (IOI, CEOI), Németh Marcell (RMI, IOI), Vámosi Bendegúz (IOI, RMI), Szilágyi Balázs (RM)

Középiskolás diákok, akik képviselik majd Magyarországot az idén augusztus 28. és szeptember 4. között Szegeden zajló Nemzetközi Informatikai Diákolimpián:

Molnár István Ádám, Földes Ferenc Gimnázium (Miskolc)
Németh Márton Tamás, Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja (Budapest)
Czanik Pál, Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)
Máté Lőrinc, Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)
Fülöp Máté, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
Tarján Bernát, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
Németh Marcell, ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Szombathely
Vámosi Bendegúz Péter, Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen

A németországi Magdeburgban augusztus 13-19. között zajló Közép-európai Informatikai Diákolimpián részt vevő magyar diákcsapat tagjai:

Molnár István Ádám, Földes Ferenc Gimnázium (Miskolc)
Czanik Pál, Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)
Fülöp Máté, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
Tarján Bernát, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)

Az RMI – Romanian Masters of Informatics nemzetközi versenyen induló csapat tagjai:

Németh Marcell, ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Szombathely
Szilágyi Balázs, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
Vámosi Bendegúz Péter, Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen
Bata Zsombor, Friedrich Schiller Gimnázium, Pilisvörösvár
„A most lezárult válogatóversenyre csak sok éves felkészülés eredményeként juthattak el a legjobban teljesítő diákok. A Neumann Társaság az ELTE IK-val együttműködve évtizedek óta egy egymásra épülő rendszerben válogatja ki és készíti fel a legkiemelkedőbb tehetségeket, akik hazánkat képviselik a nemzetközi versenymezőnyben. Hálával tartozunk azoknak a tanár kollégáknak, szülőknek és segítőknek, akik évtizedek óta segítik a gyerekeknek megtalálni az utat a versenyprogramozás világába, s folyamatosan inspirálják és motiválják őket arra, hogy fejlődjenek” – mondta el Erdősné Dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke.

A 2023-as Neumann 120 emlékév kapcsán a Neumann Társaság egy dedikált honlapot indított, amely a www.neumann120.hu címen érhető el. Ezen az oldalon minden fontos információ megtalálható a 2023-as emlékév kapcsán zajló eseményekről – versenyek, pályázatok, kiállítások, díjátadók, konferenciák és emlékfaültetés –, a Kaleidoszkóp menüpont alatt pedig Neumann János életéből fennmaradt vizuális emlékeket lehet böngészni.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!