Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Megszűnik a Google kereső végtelen görgetési funkciója

MEGOSZTÁS

Vége a végtelen görgetéseknek. A keresőóriás visszatér a 2021-es év előtti időkhöz.

A Google 2021 októberében bevezette a „végtelen” görgetés funkciót a mobilokon, majd 2022 végén az asztali számítógépekre is kiterjesztette. Ez szűnik most meg mindkét felületen.

Az elmúlt két évben úgy használhattuk a keresőt, hogy nem kellett lapozgatni a találatok között. Csupán egy szinte végtelennek tűnő keresési feedet görgethettünk fel és le. A Google ezzel a passzív keresési élményt szerette volna növelni, és mivel a felhasználók a közösségi média platformokon úgyis a végtelen görgetéshez voltak szokva, be is vezette.

A Search Engine Land szerint a most minden visszatér a régi kerékvágásba és jöhetnek a strukturáltabb keresési eredmények. Ez azt jelenti, hogy újra lapozni lehet majd a találatok között.

A Google szóvivője azt mondta a Search Engine Landnek, hogy a cég már leállította az asztali verzióban a keresési eredmények folyamatos görgetését. A mobilos változatnál pedig ebben a hónapban vetnek neki véget.

A változtatás célja a betöltési idők javítása, illetve a felhasználói élmény javítása, amit a végtelen görgetés nem hozott el.

 

(Kép: pickpik.com)

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!