Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Már kereskednek a GE HealthCare részvényeivel a Nasdaq-on

MEGOSZTÁS

Lezárult a GE-ből történő kiválási folyamat a GE HealthCare-nél és önálló, Nasdaq-on bejegyzett vállalatként már elindult a kereskedés a cég papírjaival. A vállalatnál arra számítanak, hogy a megcélzott piacaik forgalma néhány év alatt negyedével bővül majd és 2025-re elérheti a 102 milliárd dollárt.

A GE HealthCare több mint 160 országban van jelen, és világszerte körülbelül 51 000 alkalmazottat foglalkoztat, akik munkájukkal évente több mint 1 milliárd beteget támogatnak. A vállalat éves szinten több mint 1 milliárd dollárt fektet be kutatás-fejlesztésekbe, és a négy üzleti szegmensében – képalkotó diagnosztika, ultrahang, betegfigyelő berendezések és molekuláris diagnosztika – telepített több mint 4 millió egészségügyi berendezése révén hozzávetőleg 18 milliárd dollár bevételt generál.

A GE HealthCare magyarországi jelenléte európai viszonylatban is meghatározó, budapesti, szegedi és pátyi telephelyein kimagasló eredményeket érnek el a magasan képzett, innovatív mérnökei.

„Több száz magyarországi munkatársunk irodáinkból és otthonukból online követte figyelemmel a GE HealthCare önálló vállalatként tett első lépését, a Nasdaq tőzsdei kereskedés megnyitását jelző harangszó megkongatását. A 100 éves múltra visszatekintő technológiánkra és digitális megoldásainkra építve kollégáink készen állnak arra, hogy szaktudásukkal a jövőben is segítsék az egészségügyben dolgozókat, hogy gyorsabb és megalapozottabb döntéseket hozhassanak” – mondta Vámos Tamás, a GE HealthCare ügyvezető igazgatója.

 

Regionális szerep

Az innovatív fejlesztések, a közép- és kelet-európai régió értékesítési és szerviz feladatainak ellátása mellett a budapesti központ nyújtja a GE HealthCare EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió részére a szolgáltatóközponthoz tartozó feladatokat, mint például a pénzügyi szolgáltatások, ügyfélszolgálat, belső értékesítés és egyéb adminisztratív feladatok. A Pátyon található Regionális Szervíz és Felújítási Központban orvosi berendezések javításával, felújításával és újrahasznosítással foglalkoznak. Magyar szakembereik helyben javítják az európai régióból érkező GE HealthCare orvosi készülékek széles skáláját. A régió egészségügyi intézményeit támogató szervízmérnökök szakmai tudására épülve Budapesten működik a GE HealthCare Európai Tréning Központja, amely évente több száz mérnök képzését teszi lehetővé.

A vállalat globálisan arra számít, hogy megcélzott piacai a 2021-es 84 milliárd dollárról 2025-re 102 milliárd dollárra bővülnek. A bővülés jelentős lehetőségeket kínál a növekedésre és a vállalat a személyre szabott orvoslás stratégiájának. A személyre szabott orvoslás elengedhetetlen része, hogy pontosan és biztonságosan integrálja a képalkotó diagnosztikai, laboratóriumi és patológiai leletekből, genomikai adatokból és egyéb forrásokból származó páciensadatokat, amelyeket aztán mesterséges intelligencia segítségével elemeznek a GE HealtCare szakértői a vállalat Edison platformján és digitális alkalmazásain. A személyre szabott orvoslás révén az egészségügyi dolgozók olyan új tudáshoz nyernek hozzáférést, amelyek elősegítik a betegségek diagnosztizálását és a legmegfelelőbb kezelési terv meghatározását, annak érdekében, hogy a páciensek számára lehető legjobb kezelési eredményt biztosíthassák.

A GE HealthCare kiválása úgy valósult meg, hogy a GE a GE HealthCare forgalomban lévő részvényeinek legalább 80,1%-át arányosan elosztotta a GE részvényesei között. A GE megtartotta a GE HealthCare törzsrészvényeinek körülbelül 19,9%-át.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek