Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Magyar-indonéz megállapodás a blokklánc technológiák hasznosítására

MEGOSZTÁS

Blokklánc technológiák hasznosítási lehetőségeinek egyeztetését célzó magyar-indonéz állami szintű együttműködési megállapodást írt alá Asih Karnengsih, az Indonézi Blokklánc Szövetség elnöke és Gál András Levente, a Neumann János Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Czeglédi Tamás, a magyar Blockchain Koalíció szakmai vezetője.

A megállapodás célja a tudásmegosztáson túl, olyan közös projektek feltérképezése, amelyek utat nyitnak az országok közötti, blokklánc technológián alapuló üzleti együttműködéseknek. Indonéziát a világ első számú blokklánc központjaként tartják számon, ahol már 25 kripto tőzsdét jegyeznek, s ahol a helyi nemzeti bank is komolyan érdeklődik a digitális pénz iránt.

A két ország – az együttműködés keretében – vállalja a blokklánc technológiák fejlesztése során szerzett tapasztalatok kölcsönös megosztását, illetve elkötelezték magukat konkrét projektek feltérképezése és jövőbeni együttes megvalósítása kapcsán is.

A Neumann János Nonprofit Kft. által 2022-ben életre hívott Blockchain Koalíció egyik legfőbb küldetése, hogy a hazai szereplők számára blokklánc technológiák fejlesztésében rejlő nemzetközi üzleti lehetőségeket azonosítson.

A blokklánc technológiát tartják az egyik legígéretesebb online hitelesítési megoldásnak, melynek tömeges alkalmazása várható a közeli jövőben. Jelenleg a legfőbb gátja az elterjedésnek, hogy nincs globálisan elfogadott szabályozói környezet, így a most aláírt együttműködés arra is kitér, hogy az Indonéz Blokklánc Szövetség megismerhesse az Európai Unió által elfogadott kripto szabályozást (MiCA) és annak alkalmazását. A blokklánc technológia egy digitális információs blokkokból álló könyvelési lista az online térben, amelyek a tranzakciók során titkosításra kerülnek. A létrejött blokkláncok nem törölhetők vagy módosíthatók, ugyanakkor transzparensek, így mindenki számára hozzáférhetők. Épp e sajátosságai miatt elsősorban a pénzügyi digitalizáció, a szállítmányozás, az autó- és egészségipar, valamint az ellátási láncok területén alkalmazzák széleskörűen.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek